دستگیری پزشک قلابی با پنج کلاس سواد فیروزی: احتمال کودک‌آزاری در پرونده فوت دختر فرزندخوانده کاشمری وجود دارد پشت پرده هتک عفت و کشف حجاب کامل توسط دانشجوی دختر در دانشگاه علوم و تحقیقات واژگونی و حریق تانکر سوخت در گناباد یک کشته بر جای گذاشت (۱۲ آبان ۱۴۰۳) حادثه واژگونی خودرو زانتیا در خیابان سید رضی مشهد (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) + جزییات راهداری در سانحه فوت و مصدومیت ۷ شهروند کرمانشاهی مقصر شناخته شد صدای اعتراض پرستاران شنیده می‌شود؟ | ضرورت اصلاح بازتوزیع تعرفه‌های پرستاری برنامه‌های یوم الله ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | سخنرانی رئیس دفتر عقیدتی و سیاسی مقام معظم رهبری در مشهد بودجه خراسان رضوی در حوزه تجهیزات پزشکی، نیاز زائران را پوشش نمی‌دهد  ممنوعیت و محدودیت‌های ترافیکی ویژه راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | خیابان امام رضا (ع) از امشب (۱۲ آبان ۱۴۰۳) مسدود است مصطفی سالاری به عنوان مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی منصوب شد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) سکته قلبی علت اول مرگ در کشور است کلاهبرداری آنلاین با ترفند دریافت بیعانه | راهنمای تشخیص سایت‌های کلاهبرداری + فیلم آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان حر عاملی مشهد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) محاکمه عاملان قتل دختر فیلم‌بردار در مشهد + عکس علائم کم‌کاری تیروئید چیست؟ تأمین مناسب پانسمان موردنیاز بیماران پروانه‌ای در کشور ریزش سقف ایستگاه قطار در صربستان، ۱۴ کشته بر جای گذاشت پذیرش بدون آزمون بیش از ۱۰ هزار دانشجوی نخبه در دانشگاه‌های کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۳) | کاهش قابل‌توجه دما در روز‌های پایانی هفته جداول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان باید اصلاح شود تک‌چرخ‌زدن با موتورسیکلت منجر به مرگ دختر و پسر نوجوان در بولوار نماز مشهد شد بیمه‌شدگان چند ماه می‌توانند از مقرری «بیمه بیکاری» استفاده کنند؟ آیا کارانه پزشکان منصفانه است؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور (۱۲ آبان ۱۴۰۳) + فیلم آلودگی محیط‌زیست عامل مرگ سالانه ۱.۷ میلیون کودک کمتر از ۵ سال ابلاغیه دستورالعمل جدید تبادل دارو بین داروخانه‌ها به منظور تضمین سلامت جامعه بابایی کارنامی: تا حداکثر پایان این ماه، پرداخت‌ها به بازنشستگان انجام خواهد شد | بار مالی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان برطرف شد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) دولت به‌جای متناسب‌سازی، به بازنشستگان حداقل‌بگیر کالا و کمک غیرنقدی برساند فرمول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی با بازنشستگان کشوری‌ چگونه است؟ توزیع ۱۱ هزار بسته نوشت‌افزار بین دانش‌آموزان محروم در خراسان رضوی
سرخط خبرها

هورمون‌های اصلی و موثر در پیری زنان

  • کد خبر: ۹۱۸۵۶
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۰
هورمون‌های اصلی و موثر در پیری زنان
جوان ماندن سخت نیست و با رعایت بعضی از نکات می‌توانید زندگی سالمی داشته باشید و همیشه جوان بمانید.

به گزارش شهرآرانیوز، بسیاری از خانم‌ها همیشه به دنبال راه‌هایی برای جوان ماندن و جلوگیری از پیری زودرس هستند. با رعایت این نکات می‌توانید زیبا و جوان بمانید.

لیست هورمون‌های اصلی و موثر در پیری زنان

دانشمندان معتقدند که بدن زنان حدود ۱۰۰ هورمون تولید می‌کند که ۶ مورد از آن‌ها در زیبایی نقش دارند. این هورمون‌ها به کشش پوست کمک می‌کنند، ما را جوان نگه می‌دارند و حتی به روحیه خوب ما نیز کمک می‌کنند.

با این حال به دلایل نامعلوم، گاهی سیستم بدن دچار اختلال می‌شود، سطح هورمون‌ها کاهش مییابد و فرد شروع به پیر شدن زودرس می‌کند. خبر خوب این است که روش‌های موثری برای بازگرداندن تعادل هورمون‌ها وجود دارد.

در این قسمت مطالعاتی که در این زمینه انجام شده است را ارائه کرده ایم. اطلاعات موجود در آن‌ها کمک می‌کند که پوستی درخشان داشته باشید و ناخن‌ها و مو‌های شما بسیار زیبا شوند.

۱- استروژن

استروژن باعث می‌شود که سلول‌های فیبروبلاست، کلاژن و الاستین تولید کنند. هنگامی که سطح این هورمون کاهش می‌یابد، چین و چروک‌ها ظاهر می‌شوند، فرم صورت ناهموار می‌شود و سینه‌ها شل خواهند شد. با این حال فقط پوست نیست که تحت تاثیر قرار می‌گیرد؛ هر چه سطح استروژن کم‌تر باشد، بدن سریع‌تر پیر می‌شود.

چطور سطح استروژن را افزایش بدهیم؟

غذا: توفو بر پایه سویا، شیر سویا، برنج قهوه ای، بذر کتان، سبزیجات تازه و میوه ها. دانشمندان معتقدند که محصولات گوشتی مانع تولید استروژن می‌شوند. به همین دلیل بهتر است مصرف پروتئین حیوانی را کاهش دهید.

لوازم آرایشی: به خصوص کرم‌هایی که حاوی فیتواستروژن هستند. به عنوان مثال، سرم‌ها و کرم‌های دارای ریشه شیرین بیان با پیری مبارزه می‌کنند، زیرا حاوی لیکوریتیژنین هستند. یک آنتی اکسیدان که تولید کلاژن را تحریک می‌کند.

افزودنی‌های مواد غذایی: فیتواستروژن‌ها به عنوان مکمل‌های غذایی به شکل شبدر قرمز، پونه کوهی یا سمیسیفوگا فروخته می‌شوند. اگرچه آن‌ها دارو‌های هورمونی نیستند، اما قبل از مصرف باید با پزشک مشورت کنید.

۲- هورمون رشد (سوماتوتروپین)

افراد با افزایش سن دچار کاهش هورمون رشد می‌شوند. زمانی که میزان این هورمون کاهش می‌یابد، ماهیچه‌ها نیز تحلیل می‌روند و این در حالی است که چربی‌ها و چین و چروک‌ها به مرور ظاهر می‌شوند.

همچنین روحیه وضعیت بدی پیدا می‌کند و استقامت کاهش می‌یابد. افراد مشهور هالیوودی تحت چنین شرایطی اغلب شروع به تزریق هورمون‌های رشد می‌کنند، اما این روش عوارض جانبی ناخوشایندی مانند تورم، سر درد و حتی رشد کنترل نشده استخوان‌ها و اندام‌های داخلی را در پی دارد.

چگونه سطح هورمون‌های رشد را به طور طبیعی افزایش دهیم؟

فعالیت بدنی: پیاده روی با سرعت ۵/۲ تا ۳/۵ مایل در ساعت، تمرینات بدنی با وزنه (هر کدام ۱۰-۱۵ بار تکرار). بهتر است تمرینات قدرتی قبل از تمرینات هوازی باشد - ابتدا با دمبل کار کنید، سپس راه بروید. البته پیاده روی بیرون بهترین گزینه است.

تغییرات دما: رفتن به سونا یا دوش گرفتن با کنتراست، تولید هورمون‌های رشد را تحریک می‌کند.

مکمل‌های ورزشی: گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) باعث بهبود خواب و افزایش سطح سوماتوتروپین می‌شود.

۳- دهیدروآپی اندروسترون DHEA

(DHEA) هورمونی است که دارای اثرات تسکین دهنده و ضد پیری است، اما مسئله این است که بدن ما فقط تا سن ۳۰ سالگی آن را تولید می‌کند. پس از آن ماهیچه‌ها تحلیل می‌روند، عروق شکننده‌تر می‌شوند و پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد.

چگونه سطح آن را به طور طبیعی بالا ببریم؟

چربی‌های سالم را در رژیم غذایی خود بگنجانید. بدن ما DHEA را از آن‌ها تولید می‌کند. آجیل، دانه ها، ماهی‌های چرب و آووکادو حاوی اسید‌های چرب غیر اشباع ضروری هستند.

برای صبحانه محصولات پروتئینی بخورید. این محصولات به مبارزه با نوسانات خلقی و تثبیت سیستم عصبی از همان ابتدای روز کمک می‌کنند.

۴- ملاتونین

ملاتونین ریتم روزانه زندگی ما را تنظیم می‌کند. مثلا، بدن را مطلع می‌کند که زمان استراحت است. تمام فرآیند‌های تجدید سلولی در طول خواب اتفاق می‌افتد و اگر اختلالی ایجاد شود، افراد به طور زودرس شروع به پیر شدن می‌کنند. کمبود ملاتونین منجر به ایجاد چین و چروک، ریزش مو و تشکیل لکه‌های پوستی می‌شود.

چگونه سطح ملاتونین را افزایش دهیم؟

غذا: ملاتونین در موز، گوجه فرنگی، برنج و ذرت وجود دارد.

موارد منع مصرف: مشروبات الکلی، سیگار و کافئین نباید مصرف شوند. هنگام مصرف آن ها، تولید این هورمون متوقف می‌شود. برخی از دارو‌ها مانند مسدود کننده‌های بتا، دارو‌های خواب آور و ضد التهاب نیز همین تأثیر را دارند.

افزودنی‌های مواد غذایی: ملاتونین را می‌توان به شکل قرص مصرف کرد و به طور آزاد در داروخانه‌ها فروخته می‌شود. برخی از متخصصان معتقدند که ما باید با مصرف مکمل‌ها کمبود ملاتونین را پس از ۳۵ سالگی جبران کنیم. در هر صورت، همیشه به یاد داشته باشید که ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

۵- کورتیزول

سطح بالای هورمون استرس (کورتیزول) منجر به پیری زودرس می‌شود. بسته به نوع پوست، اثرات منفی کورتیزول به طرق مختلف ظاهر می‌شود؛ از رنگ تیره صورت گرفته تا پوست خشک و لایه لایه، چین و چروک‌های عمیق و جوش و آکنه. این هورمون فیبر‌های کلاژن را تجزیه کرده و پوست را شل می‌کند.

چگونه سطح کورتیزول و استرس را کاهش می‌دهید؟

آب کافی بنوشید: کم آبی بدن سطح این هورمون را افزایش می‌دهد؛ و یک چیز کوچک، مانند یک لیوان آب، به آرامش شما کمک می‌کند.

مکمل‌های غذایی: مکمل‌های بر پایه ریشه گل رز سطح اضطراب و کورتیزول را کاهش می‌دهند.

به موسیقی خوب گوش دهید: دانشمندان می‌گویند موسیقی درمانی سطح استرس را کاهش می‌دهد.

مدیتیشن: مدیتیشن به معنای واقعی کلمه باعث می‌شود تا بدن ما بدون دارو سطح کورتیزول خود را کاهش دهد.

۶- انسولین

انسولین سطح گلوکز را در خون افزایش می‌دهد و هر زمان که میزان آن بیش از حد شود، علائم اولیه پیری روی پوست ظاهر می‌شود. سطح بالای قند منجر به ایجاد چین و چروک و همچنین افتادگی پوست می‌شود.

به دلیل افزایش گلوکز، فرآیند موسوم به گلیکاسیون (پیوند مولکول‌ها و پروتئین‌های قند) سریعتر از آنچه که باید صورت میگیرد و منجر به تخریب کلاژن و الاستین می‌شود. سپس پوست حالتالاستیک خود را از دست میدهد و شکننده و کم آب می‌شود.

چگونه از پوست در برابر افزایش قند خون محافظت کنیم؟

مشورت با پزشک: برای تعیین سطح قند خون خود با پزشک مشورت کنید. پس از مشورت با یک متخصص، می‌توانید درمان این مشکل را شروع کنید.

لوازم آرایشی: کرم‌ها و سرم‌های حاوی رتینوئید (ویتامین A و مشتقات آن) تولید کلاژن را تحریک می‌کنند. این محصولات آرایشی باید حاوی ویتامین C و E و عصاره چای سبز باشند، زیرا همه این موارد آنتی اکسیدان هستند.

استفاده از ضد آفتاب: حتی در زمستان روزانه از ضد آفتاب استفاده کنید. اشعه خورشید بافت الاستین را از بین می‌برد و منجر به پیری زودرس می‌شود.

منبع: برترین‌ها

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->