راهداری در سانحه فوت و مصدومیت ۷ شهروند کرمانشاهی مقصر شناخته شد صدای اعتراض پرستاران شنیده می‌شود؟ | ضرورت اصلاح بازتوزیع تعرفه‌های پرستاری برنامه‌های یوم الله ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | سخنرانی رئیس دفتر عقیدتی و سیاسی مقام معظم رهبری در مشهد بودجه خراسان رضوی در حوزه تجهیزات پزشکی، نیاز زائران را پوشش نمی‌دهد  ممنوعیت و محدودیت‌های ترافیکی ویژه راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | خیابان امام رضا (ع) از امشب (۱۲ آبان ۱۴۰۳) مسدود است مصطفی سالاری به عنوان مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی منصوب شد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) سکته قلبی علت اول مرگ در کشور است کلاهبرداری آنلاین با ترفند دریافت بیعانه | راهنمای تشخیص سایت‌های کلاهبرداری + فیلم آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان حر عاملی مشهد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) محاکمه عاملان قتل دختر فیلم‌بردار در مشهد + عکس علائم کم‌کاری تیروئید چیست؟ تأمین مناسب پانسمان موردنیاز بیماران پروانه‌ای در کشور ریزش سقف ایستگاه قطار در صربستان، ۱۴ کشته بر جای گذاشت پذیرش بدون آزمون بیش از ۱۰ هزار دانشجوی نخبه در دانشگاه‌های کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۳) | کاهش قابل‌توجه دما در روز‌های پایانی هفته جداول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان باید اصلاح شود تک‌چرخ‌زدن با موتورسیکلت منجر به مرگ دختر و پسر نوجوان در بولوار نماز مشهد شد بیمه‌شدگان چند ماه می‌توانند از مقرری «بیمه بیکاری» استفاده کنند؟ آیا کارانه پزشکان منصفانه است؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور (۱۲ آبان ۱۴۰۳) + فیلم آلودگی محیط‌زیست عامل مرگ سالانه ۱.۷ میلیون کودک کمتر از ۵ سال ابلاغیه دستورالعمل جدید تبادل دارو بین داروخانه‌ها به منظور تضمین سلامت جامعه بابایی کارنامی: تا حداکثر پایان این ماه، پرداخت‌ها به بازنشستگان انجام خواهد شد | بار مالی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان برطرف شد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) دولت به‌جای متناسب‌سازی، به بازنشستگان حداقل‌بگیر کالا و کمک غیرنقدی برساند فرمول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی با بازنشستگان کشوری‌ چگونه است؟ توزیع ۱۱ هزار بسته نوشت‌افزار بین دانش‌آموزان محروم در خراسان رضوی آموزش مهارت‌های تولید محتوای رسانه‌ای در گردهمایی «باشگاه مانا» | نوجوانان مشهدی، راویان جنگ روایت‌ها واریز ۱۰۰ میلیون تومان بیعانه خرید خودرو برای یک کلاهبردار لاتاری، رمز یک کلاهبرداری کاهش بویایی و ابتلا به ۱۳۹ بیماری جسمی و روحی راهکارهای مهم برای جلوگیری از شیوع آنفلونزا در مدارس
سرخط خبرها

بهترین روش برای نگهداری ماهی قزل آلا به مدت طولانی در یخچال

  • کد خبر: ۹۱۸۹۰
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۰
بهترین روش برای نگهداری ماهی قزل آلا به مدت طولانی در یخچال
محققان با انجام پژوهشی راهکاری برای افزایش زمان نگهداری ماهی قزل آلای رنگین کمان با استفاده از زردچوبه، موسیر و آویشن پیشنهاد کرده اند.

به گزارش شهرآرانیوز، ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان و سایر آبزیان دارای سطوح بالایی از اسید‌های چرب غیراشباع هستند که به دلیل اثرات مفید این نوع اسید‌های چرب بر سلامتی انسان، مصرف آن‌ها توصیه می‌شود. ولی این اسید‌های چرب در برابر فساد اکسیداتیو بسیار حساس هستند و عمر ماندگاری این محصولات و ویژگی‌های کیفی آن‌ها در طول نگهداری به دلیل فساد‌های باکتریایی و اکسیداتیو، کاهش می‌یابد. محققان در پژوهشی اثر ضداکسیداسیونی عصاره‌های آویشن، موسیر و زردچوبه را بر ماندگاری فیله ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان بررسی کرده‌اند.

در این پژوهش آمده است: ۶۰ عدد ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمانی پرورشی از یک مزرعه پرورش ماهی سردآبی واقع در حومه ساری خریداری و درون جعبه‌های حاوی یخ گذاشته شده و بلافاصله به آزمایشگاه منتقل شدند. ابتدا نمونه‌های ماهی با آب قابل شرب شست‌وشو شد و پس از سرزنی، فلس‌کنی و تخلیه شکمی، از هر ماهی فیله تهیه شد.

براساس آن چه در این مطالعه آمده است، ۱۲ عدد از فیله‌های ماهی به عنوان نمونه روز نخست آزمایش انتخاب شدند. ۱۲ عدد از فیله‌ها به عنوان نمونه شاهد بسته‌بندی شدند و ۳۶ فیله باقی‌مانده به سه گروه مساوی تقسیم و به روش غوطه‌وری برای تهیه تیمار‌ها مورد استفاده قرار گرفتند.

نویسندگان این مقاله می‌گویند: به منظور تهیه‌ی تیمارها، فیله‌های ماهی هر یک به وزن تقریبی صد گرم، هر کدام به مدت۱۰ دقیقه به صورت جداگانه به نسبت یک به دو، در محلول‌های عصاره آویشن، موسیر و زردچوبه غوطه‌ور شدند و پس از خارج کردن از محلول‌ها، به مدت ۳۰ ثانیه در دمای آزمایشگاه در حالت آبچکان قرار گرفتند. برای اطمینان از پوشش کافی و مناسب از محلول‌های آزمایشی، این عمل سه بار تکرار شد.

در این مطالعه آمده است: برای ایجاد یکنواختی بیشتر در نمونه‌های تهیه شده، فیله‌های مربوط به هر تیمار با هم مخلوط شدند و بدین ترتیب، پس از اطمینان از ایجاد پوشش مناسب از محلول‌های آزمایشی، بسته‌بندی درون بسته‌های زیپ کیپ انجام و در یخچال به مدت ۲۰ روز نگهداری شد. به منظور بررسی اثر ضداکسیداسیونی عصاره‌های به کار رفته در نمونه‌های تیمار شده، در زمان‌های ۵، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ روز از دوره نگهداری، از هر تیمار به صورت تصادفی نمونه‌گیری شد و به منظور تعیین ویژگی‌های شیمیایی، با سه تکرار مورد آزمایش قرار گرفتند.

پژوهشگران بیان می‌کنند: نتایج حاصل از آزمایش‌ها نشان داد، کاربرد پوشش خوراکی عصاره‌های مختلف گیاهی به کار رفته دارای اثر ضداکسیداسیونی است و می‌توان از آن‌ها به عنوان یک پوشش زیست تخریب پذیر جهت نگهداری از فرآورده‌های گوشتی استفاده کرد و ماندگاری محصول را بهبود بخشید. همچنین نتایج تحقیق حاضر نشان داد، استفاده از عصاره آویشن به عنوان یک ترکیب ضداکسیداسیونی طبیعی قادر است در مقایسه با دو عصاره زردچوبه و موسیر به شکل موثرتری فساد اکسیداسیونی را در فیله‌های ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان در طول دوره نگهداری در یخچال به تاخیر انداخت و در نتیجه موجب افزایش ماندگاری آن شد.

این پژوهش توسط یاسمن فهیم دژبان و مونا معراجی از گروه شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه انجام شده و نتایج حاصل از آن در چهارمین شماره‌ی بیست‌ونهمین دوره‌ی مجله علمی شیلات ایران منتشر شده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->