هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

برای بهبود عفونت ادراری روزانه حداقل ۶ لیوان آب بنوشید!

  • کد خبر: ۹۱۹۱۸
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۰
برای بهبود عفونت ادراری روزانه حداقل ۶ لیوان آب بنوشید!
احساس سوزش، شکم درد و کدر بودن ادرار همگی از علائم عفونت مجاری ادراری (UTI) هستند. این عفونت آزاردهنده می‌تواند بر هر بخشی از سیستم ادراری از جمله کلیه‌ها، میزنای، مثانه و مجرای ادرار اثر بگذارد، اما بیشتر موارد عفونت ادراری شامل بخش پایینی مجاری ادراری می‌شوند (خصوصا مثانه).

به گزارش شهرآرانیوز، علائم دردناک عفونت مجاری ادراری نه تنها ناراحت کننده‌اند بلکه می‌توانند خطرناک هم باشند و در صورتی که به کلیه‌ها برسند منجر به پیامدهای جدی شوند. اولین قدم برای بهبودی این است که به پزشک مراجعه کنید؛ اما راه‌هایی نیز وجود دارند که می‌توانند در کنار برنامه‌ی درمانی پزشک، علائم عفونت مجاری ادراری را تسکین دهند.

علائم عفونت مجاری ادراری

عفونت‌های مجاری ادراری معمولا در خانم‌ها بیشتر دیده می‌شوند؛ اما هر کسی می‌تواند به آن دچار شود. علائم معمول UTI‌ شامل موارد زیر می‌شوند:
. احساس ادرار شدید و تکرر ادرار
. احساس سوزش حین ادرار کردن
. نشت مکرر ادرار

زمانی که در فاز پیشگیری هستید، خوردن مقدار بیشتری از غذاهای ویتامین C دار مانند فلفل دلمه‌ای قرمز و نارنجی، مرکبات، کیوی، گوجه فرنگی، بروکلی و توت فرنگی می‌تواند کمک کند تا pH ادرارتان متعادل بماند و محیط مثانه برای تکثیر باکتری‌ها مناسب نباشد.

. تهوع
. کدر بودن ادرار
. ادرار صورتی رنگ یا علائم وجود خون در ادرار
. بوی بد و تند ادرار
. احساس درد و فشار در شکم
. درد حین رابطه جنسی
. تب و لرز
. درد لگن در خانم‌ها در محدوده مرکز لگن و اطراف استخوان عانه

درمان عفونت مجاری ادراری

عفونت مجاری ادراری برای هیچکسی خوشایند نیست و در صورت عدم درمان، علائم آن می‌توانند  به مرور بدتر شوند. اگر شک دارید که به عفونت مجاری ادراری دچارید و هر یک از علائم گفته شده را دارید، غفلت نکنید و سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید.

در خیلی از موارد، پزشکان آنتی‌بیوتیک‌هایی برای درمان عفونت مجاری ادراری تجویز می‌کنند. در کنار درمانی که پزشک برایتان در نظر می‌گیرد با رعایت اصولی در رژیم غذایی‌تان هم می‌توانید علائم آزاردهنده این عفونت را کنترل کرده و پروسه‌ی بهبودی‌تان را سرعت ببخشید.

برای بهتر شدن عفونت ادراری چه بنوشیم؟

آیا ممکن است بتوانید با نوشیدن آب کرنبری (توت خرس) عفونت مجاری ادراری را درمان کنید؟ جواب این سوال واضح نیست، اما در برخی از مطالعات بالینی معلوم شد مصرف آب خالص کرن‌بری، عصاره کرن‌بری یا مکمل کرن‌بری به کاهش احتمال عود این عفونت کمک کرده بود. اما به هر حال فواید نوشیدن آب کرن‌بری برای بهتر شدن علائم عفونت مجاری ادراری اندک است. پس چه چیزی باید بنوشید؟ تاکنون آب، بهترین نوشیدنی شناخته شده برای کسانی است که به عفونت مجاری ادراری دچار هستند. روزانه حداقل ۶ لیوان آب نوشیدن کمک می‌کند باکتری‌ها از سیستم بدنتان خارج شوند و پروسه‌ی بهبودی‌تان تسریع شود.

برای بهتر شدن عفونت ادراری چه بخوریم؟

مصرف غذاهای زیر به بهبودی از عفونت مجاری ادراری کمک می‌کند:

. انواع بری‌ها یا همان میوه‌های ریز: هر چند محققان همچنان در حال مطالعه درباره‌ی موثر بودن انواع بری‌ها در درمان عفونت‌های مجاری ادراری‌اند اما این باور وجود دارد که خوردن کرن‌بری (توت خرس)، بلوبری (سیاه گیله) و رسپ‌بری (تمشک) می‌تواند با این عفونت مبارزه کند. بِری‌ها حاوی پروآنتوسیانیدین هستند که ثابت شده از چسبیدن باکتری‌های عفونت‌زا به دیواره‌ی مجرای ادراری جلوگیری می‌کنند.

. غذاهای پروبیوتیک‌دار: سعی کنید غذاهایی مانند ماست یونانی، خیارشور و کفیر را در رژیم غذایی‌تان بگنجانید زیرا این مواد غذایی دارای باکتری‌های مفیدی هستند که با عفونت می‌جنگند.

. غذاهای پُرفیبر: غذاهایی که فیبر زیاد دارند مانند موز، حبوبات، مغزها، جو دوسر و دیگر غلات کامل می‌توانند به حذف باکتری‌های مضر از بدن کمک نمایند. همچنین این غذاها برای تنظیم اجابت مزاج مفیدند و همین نیز تا حدودی فشار وارد بر مثانه را کاهش می‌دهد.

. ماهی‌های چرب و امگا3: ماهی‌های آب سرد مانند سالمون حاوی اسیدهای چرب امگا ۳‌اند که به کاهش التهاب ناشی از عفونت مجاری ادراری کمک می‌کنند. مکمل روغن ماهی نیز یک راه بسیار خوب دیگر برای کسانی است که ماهی نمی‌خورند، اما همیشه پیش از مصرف هر مکملی ابتدا با پزشک مشورت کنید.

چه چیزهایی نخوریم؟

اینکه فقط یک سری از غذاها را بیشتر مصرف کنید تا علائم عفونت مجاری ادراری‌تان بهتر شود کافی نیست، بلکه لازم است از مصرف یک سری از غذاها نیز پرهیز نمایید. یک قانون کلی این است که از قند دوری کنید. امروزه بسیاری از نوشیدنی‌ها و غذاهای صنعتی دارای قند فراوان‌اند. متاسفانه قند می‌تواند عفونت را تشدید کند. بهتر است از مواد غذایی زیر اجتناب کنید:

. کربوهیدرات‌های ساده
. نوشابه‌های گازدار
. الکل
. شیرین کننده‌های مصنوعی

هر چند شواهدی وجود ندارد که شیرین‌کننده‌های مصنوعی، عفونت مجاری ادراری را بدتر کنند؛ اما معلوم شده که علائم عفونت در مثانه را در افرادی که دچار سیستیت بینابینی مزمن (سندرم مثانه دردناک) هستند تشدید می‌کنند.

ضمنا از خوردن غذاهای زیر نیز خودداری کنید:

. غذاهای تند: برخی از غذاهای تند و ادویه دار، مثانه را تحریک می‌کنند.

. مرکبات: هر چند مرکبات سرشار از ویتامین C هستند که تقویت کننده‌ی سیستم ایمنی بدن است اما مرکبات بسیار اسیدی مانند پرتقال، لیموترش و گریپ فروت می‌توانند مثانه را تحریک کرده و علائم عفونت ادراری را بدتر کنند.

. نوشیدنی‌های کافئین‌دار: وقتی عفونت مجاری ادراری دارید لازم است بدنتان را هیدراته نگه دارید اما از مصرف قهوه و دیگر نوشیدنی‌های کافئین‌دار اجتناب نمایید.

برای پیشگیری از عفونت مجاری ادراری ویتامین C بیشتر بخورید

برخی مطالعات نشان داده‌اند بین مصرف بیشتر ویتامین C‌ و احتمال کمتر عفونت‌ مجاری ادراری ارتباط وجود دارد. بنابراین زمانی که در فاز پیشگیری هستید، خوردن مقدار بیشتری از غذاهای ویتامین C دار مانند فلفل دلمه‌ای قرمز و نارنجی، مرکبات، کیوی، گوجه فرنگی، بروکلی و توت فرنگی می‌تواند کمک کند تا pH ادرارتان متعادل بماند و محیط مثانه برای تکثیر باکتری‌ها مناسب نباشد.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->