فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

جهاد تبیین در جنگ روایت‌ها

  • کد خبر: ۹۲۱۰۲
  • ۲۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۸
جهاد تبیین در جنگ روایت‌ها
غلامرضا بنی‌اسدی - روزنامه‌نگار

ویرانگرتر از تخریب، تحریف است که بستر را برای تخریب مدام فراهم می‌کند. تحریف هم حریفی قدر می‌خواهد به‌نام تبیین. وقتی تحریف لشکر می‌آراید و همه ظرفیت‌ها را به خدمت می‌گیرد و به‌خط می‌زند، باید برای مقابله تمام‌ساحتی با آن «جهاد تبیین» به‌راه بیندازیم، وگرنه ما را و کشور ما را از نفس خواهد انداخت.

نگاه هوشمندانه به جریان‌های رسانه‌ای جهان امروز به ما می‌گوید که نبرد جدید نه در قالب سخت و از زبان توپ و تانک و گلوله که در هیئت نرم و از زبان رسانه و قلم و کلمه و تصویر شکل گرفته است.

اینجاست که با پدیده‌ای به‌نام «جنگ روایت‌ها» روبه‌رو می‌شویم. اگر در جنگ سخت، می‌زدند و شهید می‌دادیم و هر قطره خونشان یک جبهه جدید به‌روی دشمن می‌گشود، اما در جنگ جدید بی‌آنکه گلوله‌ای شلیک شود و قطره خونی بر زمین بریزد، می‌کشند، بی‌آنکه آورده‌ای برای جبهه خودی داشته باشد.

کشته‌های این جنگ همان‌ها هستند که در کوچه و خیابان به‌شیوه غلط زندگی می‌کنند و به نادرست‌ترین نوع هم باطل را حق می‌پندارند و حق را به جای باطل هدف قرار می‌دهند. یعنی درعمل به سرباز بی‌نشان دشمن تبدیل می‌شوند که هزاربار خطرناک‌تر از سرباز یونیفرم‌پوش او نفوذ و عمل می‌کنند.

می‌آیند و بی‌صدا می‌زنند و بدون اینکه حساسیتی برانگیزند، تلفات می‌گیرند. جنگی چنین را مدافعه‌ای به‌جد هوشمندانه سزاست. «روایت درست» همان جلوه‌ای از جهاد تبیین است که با روشن‌کردن چراغ نمی‌گذارد آن جا‌به‌جایی هولناک اتفاق بیفتد.

تأکید مؤکد رهبر فرزانه انقلاب در دیدار پرستاران، نقشه راه را بیان می‌کند: «شما روایت کنید حقایق جامعه خودتان و کشور خودتان و انقلابتان را؛ اگر شما روایت نکنید، دشمن روایت می‌کند؛ شما اگر انقلاب را روایت نکنید، دشمن روایت می‌کند؛ شما اگر حادثه دفاع مقدس را روایت نکنید، دشمن روایت می‌کند، هرجور دلش می‌خواهد، توجیه می‌کند، دروغ می‌گوید، ۱۸۰درجه با این خلاف واقع، جای ظالم و مظلوم را عوض می‌کند.»

رهبر معظم انقلاب با انگشت‌گذاشتن بر نقطه حساس مواجهه بیدار باش و هوشیار باشمان می‌دهند و مصداق هم بیان می‌کنند: «شما اگر حادثه تسخیر لانه جاسوسی را روایت نکنید که متأسفانه نکردید، دشمن روایت می‌کند و کرده، دشمن روایت کرده، روایت‌های دروغ؛ این کاری است که ما باید انجام بدهیم، این وظیفه جوان‌های ماست.» در انجام این وظیفه به‌عنوان تکلیفی دینی، ملی و انقلابی، یک لحظه هم نباید تعلل کنیم.

دشمن برای کسری از ثانیه هم برنامه دارد. ما هم باید برنامه‌مند و صادق عمل کنیم. توجه داشته باشیم که صداقت در روایت، رکن اصلی باور مؤمنانه است و در باورپذیری روایت هم نقشی سزامند دارد.

با صداقت است که می‌توان دروغ و زشتی‌های پیامدش را برابر چشم‌ها قرار داد. با راستی است که می‌توان به راه درست رفت و دیگران را با خود همراه کرد. خط تمیزدهنده ما با دشمن هم همین صداقت مؤمنانه و ریشه دار در فرهنگ ایرانی است.

ما نباید بگذاریم که دشمن تحریف کند و دروغ را جای راست در ذهن مردم بکارد. نباید هم اجازه دهیم برخی افراد ولو با نیت خیر، به عمل سراسر شر و ناراستی زبان و قلم بگشایند و آن جور که فکر می‌کنند بهتر است، روایت‌ها را دستکاری کنند.

خدا درجات شهید آیت ا... بهشتی را متعالی سازد که همواره در برابر تحریف برخی کژاندیشان به ظاهر خودی هم، چون سدی محکم می‌ایستاد. او می‌گفت هم روایت‌ها باید دقیق بیان شود و هم افراد چنان که هستند، معرفی شوند.

نه اجازه تصرف در آمار را می‌داد و نه می‌گذاشت افراد غیر از آنچه هستند، معرفی شوند. رسمش هم همان راهی است که «قافله سالار» امروز کاروان انقلاب پیش روی ما گشوده اند؛ جهاد تبیین در جنگ روایت ها. بدان التزام داشته باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->