رمزگشایی از قتل مرد ۵۰ ساله در بلوار شهید کریمی مشهد؛ قاتل معتاد در تور نورافکن پلیس و دستور محرمانه قاضی! سانحه رانندگی در محور تایباد؛ ۱۲ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد تجهیز محیط‌بانان تهران در دستور کار قرار گرفت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به محیط زیست واگذار شد تلاش آموزش و پرورش برای رتبه بندی کادر اداری مدارس امتیاز جدید برای هنرستانی‌ها | هنرستان‌ها می‌توانند از مراکز فنی‌‌وحرفه‌ای، رایگان استفاده کنند نایب‌رئیس مجلس به تغییر ساعت شروع مدارس اعتراض کرد مهارت معلمان آموزش خانواده باید بازنگری شود هشدار جدی: اشتباهات مرگبار در مصرف مسکن‌ها و راه‌های پیشگیری فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه با محوریت معاون اول رئیس جمهور پرداخت هزار میلیارد تومان برای تأمین منابع شیرخشک در دستورکار قرار گرفت فرود ایران به چاله جمعیتی؛ کاهش نرخ باروری به زیر ۱.۳۶ و سالمندی ۲۶ درصدی تا ۱۴۳۰ | هشدار مدیر جمعیت مشهد: بدون اقدام فوری، جبران کاهش جمعیت بیش از ۱۰۰ سال زمان می‌برد! انتقاد نماینده مجلس از بلاتکلیفی آزمون کیفیت‌بخشی معلمان وام، طلا و ارز؛ ۳ حربه وسوسه‌انگیز کلاهبرداران سایبری پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | اوج گرما در مشهد بیش از ۷ میلیون گردشگر خارجی در سال ۱۴۰۳ به ایران وارد شدند هدف‌گذاری ساخت ۵ هزار واحد خوابگاهی متأهلی در هر سال رأی پرونده قتل داریوش مهرجویی تأیید شد یک بام و دو هوای مصوبات کشوری در خراسان رضوی باران نیامد؛ مشهد خشک‌تر از همیشه درمانگاه جهادی شهید رئیسی در مشهد افتتاح شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری ارسال لیست بیمه تأمین‌اجتماعی در روز‌های پنجشنبه هم امکان‌پذیر است اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

از پدیده «ترافیک فانتوم» چه می‌دانید؟

  • کد خبر: ۹۲۴۶۶
  • ۲۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۳
از پدیده «ترافیک فانتوم» چه می‌دانید؟
هر راننده‌ای «ترافیک فانتوم» را تجربه کرده است که در آن ترافیک متراکم بدون دلیل مشخص متوقف می‌شود.

عادل نجفی | شهرآرانیوز؛ اگر گواهی‌نامه دارید و در خـــیــابـان‌های کلان‌شهر‌ها رانندگی می‌کنید، حتما تجربه گرفتار شدن در ترافیک را دارید. مهم نیست ساعت‌های اوج ترافیک باشد یا در بزرگ‌راهی عریض و طویل. ممکن است ناگهان روند جابه‌جایی خودرو‌ها آرام و آرام‌تر شود تا اندازه‌ای که بدون هیچ دلیل ظاهری، کامل متوقف شود. احتمالا در این مواقع با خود می‌گویید اگر شهرداری یا فلان دستگاه خدماتی مشغول عملیات عمرانی نباشد، حتما سانحه‌ای رخ داده است! اما مسیر را ادامه می‌دهید و متوجه می‌شوید نه خبری از تصادف است و نه حتی چراغ قرمز.

ترافیک فانتوم چیست؟

پژوهش‌های میدانی نشان می‌دهد کوچک‌ترین رفتار‌های رانندگان در معابر نیز می‌تواند روی نظم و سرعت ترافیک اثرگذار باشد. حتی شاید برخی گمان کنند رعایت قوانین تا اندازه‌ای که حتی با سرعت کمتر از سرعت مجاز رانندگی کنند می‌تواند به ایمنی آن‌ها کمک کند، اما در واقع، موجب مصرف سوخت بیشتر، افزایش استهلاک خودروها، آلودگی بیشتر هوا و اتلاف وقت رانندگان دیگر می‌شوند. به مجموع چنین رفتارهایی.

از گفتگو با تلفن همراه هنگام رانندگی تا تغییر ناگهانی سرعت که بر جریان ترافیک اثر می‌گذارند و موجب ایجاد راه‌بندان‌های موقت می‌شوند، ترافیک فانتوم می‌گویند.

چطور ترافیک فانتوم را دور بزنیم؟

به صورت کلی ترافیک فانتوم در یک معبر با حجم بالای خودرو‌ها زمانی رخ می‌دهد که یک خودرو سرعت خود را به هر دلیلی و حتی بسیار کم کاهش می‌دهد و به صورت سلسله‌وار، خودرو‌های پشت آن نیز بیشتر و بیشتر مجبور به کاهش سرعت می‌شوند. این موج به صورت تصاعدی به لاین‌های دیگر معبر نیز وارد می‌شود؛ بنابراین مسئله کلیدی در فشار وارده از سوی خودرو جلوی به دیگر خودرو‌ها را می‌توان ناشی از رعایت نکردن فاصله مناسب از یکدیگر مشاهده کرد. اگر رانندگان با رعایت فاصله طولی، فاصله دوجانبه میان یکدیگر (از روبه‌رو و پشت سر) را با شرایطی مانند کروزکنترل که سرعت خودرو را تنظیم می‌کند مدیریت کنند، آنگاه حتی در صورت کاهش سرعت خودرو جلوتر، خودرو‌های دیگر هم‌چنان با حفظ فاصله، به حرکت در مسیر ادامه می‌دهند.

طبیعت، الگوی شکست ترافیک فانتوم

الگوی ارائه‌شده برای رعایت فاصله دوجانبه برگرفته از نحوه جابه‌جایی موجوداتی مانند پرندگان، خفاش‌ها و ماهی‌هاست. به حرکت گروهی این حیوانات دقت کنید. آن‌ها در هنگام پرواز و شنا به‌خوبی فاصله خود را قبل و بعد از خود حفظ می‌کنند تا از هر گونه برخوردی ایمن بمانند. هم‌اکنون شرکت تویوتا در میان خودروساز‌های برتر جهان در حال کار روی سامانه مدیریت فاصله است تا در آینده و با فراگیری خودرو‌های خودران، حفظ فاصله با دقت بیشتری انجام شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->