سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار درون‌شهری شهرداری مشهد، نمونه ای از یک سازمان موفق است افتخارات طلایی هادی رضایی، دارنده نشان مشهدالرضا(ع) | از معلولیت تا قهرمانی جهانی برگزیده نشان مشهد الرضا (ع) در سال ۱۴۰۲: این رویداد فضایی برای معرفی افراد سرآمد است هوای امروز مشهد، برای گروه‌های حساس ناسالم است (۳ دی ۱۴۰۳) | برای مقابله با آلودگی هوا باید برنامه‌محور پیش برویم افزایش چشمگیر آلاینده‌ها در مشهد | هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۳ دی ۱۴۰۳) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان کلانشهر مشهد صادر شد | مشهدی‌ها ماسک تنفسی بزنند (۳ دی ۱۴۰۳) «کافه بازی»، «کافه علم» و «کافه کارآفرینی» ویژه دختران مشهدی احداث می‌شود شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده است (۲ دی ۱۴۰۳) ناصحی: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) باید در سطح ملی و بین المللی دیده شود نشان مشهد الرضا(ع)؛ فرصتی برای آشنایی نسل آینده با چهره‌های تاثیرگذار اقتصادی مشهد برگزاری اولین نشست کارگروه زیارت شورای عالی استان‌های کشور اختصاص ۱۳۰ تاکسی ون به تاکسیرانی مشهد (۲۸ اذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

۲۸۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل تصفیه‌خانه‌های مشهد

  • کد خبر: ۹۲۵۶۶
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۹
۲۸۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل تصفیه‌خانه‌های مشهد
حاجی آبادی معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت آبفای مشهد گفت: اعتبارات دولتی برای تصفیه خانه‌ها هیچ تناسبی با هزینه‌های ساخت تصفیه خانه ندارد.

محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ تا سال ۱۳۷۰ در مشهد هیچ شبکه فاضلابی وجود نداشت و این پروژه بزرگ تقریبا از میانه‌های دهه ۸۰ در شهر آغاز شد و تا امروز بیش از ۸۰ درصد از این شبکه در مشهد اجرا شده است، اما ۷۷ درصد از مشترکان به شبکه فاضلاب متصل شد ه اند و دلیل اجرانشدن بقیه شبکه جمع آوری فاضلاب شهر و الزام اتصال مشترکان به این شبکه، عقب ماندگی مشهد در ساخت تصفیه خانه فاضلاب است.

اکنون و با وجود اینکه هنوز همه انشعابات فاضلاب مشترکان به شبکه متصل نشده است، مشهد نزدیک به ۱۰ تا ۱۵ درصد کمبود ظرفیت تصفیه خانه دارد و آن طور که مسئولان شرکت آب وفاضلاب مشهد اعلام کرده اند، اگر همه مشترکان انشعاب را راه اندازی کنند، مشهد نزدیک به ۲۸۰ هزار مترمکعب تصفیه خانه فاضلاب نیاز دارد.

معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت آبفای مشهد در گفتگو با شهرآرا و با بیان اینکه در شبانه روز حدود ۳۰۰ هزار مترمکعب فاضلاب جمع آوری می‌شود، گفت: در مشهد ۵ تصفیه خانه داریم که مجموع ظرفیتشان ۲۶۳ هزار مترمکعب در شبانه روز است و در وضعیت کنونی نزدیک به ۴۰ تا ۵۰ هزار مترمکعب ظرفیت مازاد فاضلاب داریم.

مهدی حاجی آبادی با اشاره به اجرای ۸۰ درصدی شبکه جمع آوری فاضلاب در شهر مشهد، ادامه داد: این عدد فقط مربوط به اجرای شبکه است و هنوز همه مشترکان انشعابشان را راه اندازی نکرده اند. چون به دلیل نبود ظرفیت تصفیه در مشهد، هیچ فشار یا اجباری به مردم وارد نشده است که باید به این شبکه فاضلاب متصل شوند.

وی افزود: اگر همه مشترکان کنونی به شبکه فاضلاب وصل شوند و انشعاب را راه اندازی کنند، ظرفیت تصفیه خانه‌ها باید ۵۵۰ هزار مترمکعب در شبانه روز باشد که با وضعیت کنونی حدود ۵۰ درصد در این زمینه کمبود داریم، اما در وضعیت کنونی و با همین تعداد انشعاب فاضلاب بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کمبود ظرفیت تصفیه فاضلاب داریم.

حاجی آبادی با تأکید بر اینکه اعتبارات دولتی برای تصفیه خانه‌ها هیچ تناسبی با هزینه‌های ساخت تصفیه خانه ندارد، گفت: در بخش فاضلاب رقمی که به عنوان اعتبار از دولت به دست ما می‌رسد، یک دهم اعتبارات اجرای شبکه فاضلاب هم نیست.

پارسال فقط ۵ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شد و امسال هم از اول سال ۷ میلیارد تومان اعتبار دریافت کرده ایم، درحالی که هزینه یک مترمکعب ساخت تصفیه خانه بدون درنظرگرفتن مبلغی برای زمین و برق، نزدیک به ۱۰ میلیون تومان است که اعتبار تخصیص یافته به نسبت این هزینه‌ها تقریبا صفر است.

تأمین مالی به آبفا سپرده شد

معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت آبفای مشهد با اشاره به اقدام جدید دولت برای تأمین هزینه‌های ساخت تصفیه خانه، تصریح کرد: دولت به تازگی و به واسطه ماده ۵۶ ظرفیتی را ایجاد کرده است که بتوانیم برای ساخت تصفیه خانه اقدام کنیم، اما خود شرکت‌های آب وفاضلاب باید برای ساخت تصفیه خانه تأمین کننده مالی پیدا کنند و بعد از ۳ سال دولت اقساط وامی را که بانک‌ها برای این کار اختصاص می‌دهند، پرداخت کند.

۳ تصفیه خانه در دست ساخت

حاجی آبادی با بیان اینکه قرار است ۳ تصفیه خانه در مشهد ساخته شود، افزود: یکی از این تصفیه خانه‌ها با ظرفیت ۱۲۵ هزار مترمکعب پیش بینی شده است و هزینه آن با فاینانس خارجی تأمین می‌شود که هنوز منتظر تأیید شورای عالی اقتصاد است.

قرارداد تصفیه خانه طبرسی شمالی به ظرفیت ۶۸ هزار مترمکعب نهایی شده است و اگر مشکل خاصی پیش نیاید، از ابتدای سال آینده وارد مدار می‌شود. یک تصفیه خانه دیگر هم از محل ماده ۵۶ یا همان کمک دولت ساخته می‌شود که موافقت اولیه انجام شده است و به دنبال تأمین کننده مالی آن هستیم. ظرفیت این تصفیه خانه ۴۸ هزار مترمکعب در شبانه روز است.

راه بلند تا تکمیل شبکه فاضلاب مشهد

وی با تأکید بر اینکه اگر این تصفیه خانه‌ها به ثمر برسد، کمبود‌های کنونی پوشش داده می‌شود، گفت: اگر کل شبکه جمع آوری فاضلاب اجرا و مشترکان به آن متصل شوند، به تصفیه ۵۵۰ هزار مترمکعب فاضلاب در شبانه روز نیاز داریم که با درنظرگرفتن ظرفیت کنونی باید ۲۸۰ هزار مترمکعب تصفیه خانه جدید ایجاد شود. با اوضاع موجود نزدیک به ۲۸۰۰ میلیارد تومان هزینه نیاز است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->