فروش فوری ۲ خودرو وارداتی ویژه دهه فجر از فردا (۱۶ بهمن ۱۴۰۳) آغاز می‌شود + جدول و قیمت خودرو‌ها قیمت برنج سر به فلک کشید | وعده عرضه برنج ۵۰ هزار تومانی! پیش‌فروش سایپا ویژه دهه مبارک فجر از امروز دوشنبه (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) آغاز شد + جزئیات متقاضیان نهضت ملی مسکن منتظر باشند از شرکت‌های هرمی تا طلای آنلاین پیش‌فروش ایران‌خودرو با عرضه ۶ محصول ویژه بهمن ۱۴۰۳ + جدول و شرایط ثبت‌نام افزایش خریدوفروش آنلاین طلا، زنگ خطر خالی‌فروشی را به صدا درآورد | قمار طلا قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) چند؟ چهارشنبه، ۱۷ بهمن‌ ۱۴۰۳، عرضه اولیه داریم | میزان نقدینگی مورد نیاز برای خرید «خیمن» چقدر است؟ پیش بینی سقوط بیت کوین تا ۷۶ هزار دلار | بازار رمزارز‌ها قرمزپوش شد (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) + نمای بازار معاون وزیر نیرو: برای تأمین آب شرب مشهد دچار زحمت شده‌ایم | وضعیت نابسامان سد دوستی قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) | سبزی کیلویی ۲۰ هزار تومان پژو ۴۰۸x در ایران‌خودرو تولید خواهد شد + مشخصات فنی برگزاری چهارمین جلسه کمیته مزد امروز (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) | آغاز محاسبات سبد معیشت کارگران؟ متقاضیان دو خودرو سورن پلاس و پژو ۲۰۷ بخوانند رئیس شورای عالی استان‌ها: قانون مالیات بر ارزش افزوده در گمرک اجرایی شد خانی: توصیه‌های FATF از سال‌ها پیش در ایران به اجرا درآمده است میزان عیدی کارمندان دولت تعیین شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) استاندار خراسان رضوی: ایران و پاکستان به لحاظ اقتصادی مکمل یکدیگر هستند + ویدئو مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی اعلام کرد: بخشودگی جرائم مالیاتی به مناسبت دهه فجر ۱۴۰۳ افزایش ۱۰ میلیون لیتری تولید بنزین در ایران قیمت امروز تلفن‌های همراه (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) + جدول قیمت قیمت امروز مرغ، تخم‌مرغ، گوشت و دام سبک و سنگین (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ۱۳ تفاوت کفش ونس اصل و فیک که باید بشناسید! امکان تمدید و اصلاح پروانه‌های کسب از درگاه ملی مجوز‌ها انعقاد ۴ تفاهم‌نامه در سفر استاندار خراسان رضوی به پاکستان سبزپوشی بورس پس از ۴ روز متوالی منفی | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) افت اندک قیمت طلا و سکه در مشهد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

دنده های خودرو را به ترتیب عوض کنید

  • کد خبر: ۹۲۸۳۵
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۴
دنده های خودرو را به ترتیب عوض کنید
به نقل از یکتاپرس: در گیربکس های خودکار تعویض یا انتخاب دنده صحیح در شرایط مختلف بر عهده یک نرم افزار گذاشته شده و راننده نقشی در این کار ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، در گیربکس های نیمه خودکار تعویض دنده توسط راننده معمولا تحت نظارت بوده و در صورت اشتباه وی، دنده صحیح به صورت خودکار انتخاب می شود. در این نوع از گیربکس ها دنده ها معمولا به ترتیب کم و زیاد می شوند.

در گیربکس های کاملا دستی این راننده است که تمام و کمال کنترل گیربکس و انتخاب دنده ها را بر دارد و برخلاف نمونه های سکوئنشال می تواند بدون رعایت ترتیب، دنده ها را تعویض کند.

برای مثال در یک جعبه دنده دستی می توان مستقیما از دنده یک به دنده سه رفته یا برعکس از دنده پنج به دنده سه یا دو آمد.

حال سوالی که پیش می آید اینست که آیا این کار باعث صدمه به گیربکس یا سایر اجزا می شود یا خیر؟

جیسون فنسک (Jason Fenske) که دارای مدرک مهندسی مکانیک از دانشگاه کارولینای شمالی است، با راه اندازی یک کانال یوتیوبی ویدیوهای جالبی درباره مباحث فنی و نحوه کارکرد اجزای مختلف خودرو تهیه می کند.
در یکی از آخرین پست ها، جیسون به موضوع تعویض دنده در گیربکس های دستی پرداخته و این مساله را تشریح کرده است.

به گفته جیسون اگر بخواهیم بدون رعایت ترتیب از یک دنده سنگین به دنده های سبک تر برویم، چنانچه در لحظه تعویض دور موتور بالا باشد، به دلیل عدم همخوانی سرعت چرخ ها و دور موتور، هنگام درگیر شدن کلاچ به خودرو ضربه وارد می شود. این اتفاق ساییدگی خفیف صفحه کلاچ را به دنبال داشته و در بلند مدت می تواند عمر این قطعه را کاهش دهد.

در حالت برعکس یعنی تعویض از دنده سبک به دنده سنگین نیز این مساله صادق بوده و در صورتی که دنده انتخابی با دور موتور و سرعت خودرو هماهنگی نداشته باشد، فشار زیادی به سیستم انتقال قدرت وارد شده و حتی ممکن است در برخی موارد شدید چرخ ها قفل شده و خودرو از تعادل خارج شود.

شروع حرکت با دنده ۲ هم یکی دیگر از عواملی است که سبب استهلاک بیشتر صفحه کلاچ و فشایر زیاد به خودرو می شود. در حالت کلی همواره باید بین سرعت خودرو، دور موتور و دنده انتخاب شده تناسب وجود داشته باشد.

اگر یکی از این فاکتورها رعایت نشود، نوعی ناهماهنگی ایجاد شده و موتور یا سیستم انتقال قدرت تحت فشار قرار خواهد گرفت.

حال اگر بخواهیم به سوال مطرح شده در بالا پاسخ دهیم باید بگوییم تعویض دنده بدون رعایت ترتیب، احتمال فرسایش صفحه کلاچ را افزایش داده و می تواند باعث تحمیل فشار مضاعف به سیستم انتقال قدرت و حتی موتور شود.

بنابراین بهتر است همیشه با رعایت ترتیب و بر اساس سرعت و دور موتور مناسب ترین دنده را انتخاب کنیم.

منبع: اسب بخار

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->