زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند
سرخط خبرها

«توصیه درمانی» برای امیکرون!

  • کد خبر: ۹۳۳۰۴
  • ۰۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۵
«توصیه درمانی» برای امیکرون!
فاطمه رافع - معاون سردبیر در حوزه اطلاعات و اخبار

سویه جدید کرونا که سازمان بهداشت جهانی از آن با عنوان «واریانت نگرانی» نام برده است، اگرچه قدری دیرتر از برخی کشور‌های جهان، سرانجام به ایران و به‌تبع آن، به شهر ما یعنی مشهد هم آمد. سرعت عجیب‌وغریب گسترش این سویه که در یکی‌دو روز شمار مبتلایان شناسایی‌شده‌اش در کشور به بیش از ۱۸۰۰ نفر رسید، چندروزی است که به گفته مسئولان دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، تعداد مبتلایان سرپایی و بستری‌شدگان را در خراسان‌رضوی به‌طرز چشمگیری افزایش داده است.

حالا بیم آن می‌رود که با ادامه روند کنونی و گسترش سویه جدید موسوم به امیکرون، ظرف سه‌چهار هفته رنگ کرونایی مشهد و خراسان‌رضوی بار دیگر قرمز شود و در نخستین‌ماه آخرین فصل سال، ما را درگیر شبیخون زمستانی‌اش کند.

سویه جدید کرونا هنوز هم چندان شناخته‌شده نیست و خبر‌های ضدونقیضی از میزان گسترش، عفونت‌زایی و مرگ‌ومیر آن به گوش می‌رسد، اما گویا امیکرون بیش از ۳۰ جهش داشته و همین مسئله قدرت انتقال آن را ۵ تا ۸ برابر بیشتر کرده است. به‌عبارتی، فرد مبتلا به این سویه جدید ممکن است دست‌کم ۴۰ نفر را آلوده کند که از این تعداد احتمالا ۵ یا ۶ نفر تسلیم مرگ خواهند شد.

تزریق نوبت سوم واکسن کرونا، پرهیز از دورهمی‌ها، رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و استفاده از ماسک و... از راهکار‌هایی است که برای پیشگیری از گسترش بیشتر این بیماری بر آن تأکید و توصیه می‌شود. در این راستا مسئولان خراسان‌رضوی هم «تشدید دستورالعمل‌های بهداشتی، آمادگی کامل برای رویارویی درمانی و فعال‌کردن بخش‌های مختلف» را سیاست استان در مواجهه با سویه جدید کرونا اعلام و بر لزوم افزایش رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در مدارس، اصناف، ناوگان حمل‌ونقل عمومی و... تأکید کرده‌اند.

با همه این تفاصیل، عقب‌نشینی موقت کرونا پس از موج پنجم، عادی‌انگاری این بیماری را به‌دنبال داشته است و گویی فراموش کرده‌ایم که «کرونا هنوز تمام نشده است». تصورمان هم این است که واکسن برایمان ایمنی مطلوبی به همراه دارد، غافل از آنکه بخشی از این ایمنی نسبی را به ثمن ازدست‌رفتن جان‌هایی به دست آورده‌ایم که هریک از آن‌ها عزیز خانواده‌ای بودند.

داده‌های رسمی حکایت از آن دارد که میزان رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در کشور به کمتر از ۵۰ درصد رسیده است. دقیق‌تر بخواهیم بگوییم، فقط حدود ۴۶ درصد مردم این شیوه‌نامه‌ها را رعایت می‌کنند.

این را هم اضافه کنید که جمعیت زیر ۱۲ سال کشور و نیز خراسان‌رضوی و همچنین بخشی از جمعیت بالای ۱۸ سال هنوز واکسن کرونا را دریافت نکرده‌اند که این موضوع هم رویارویی ما را با بیماری دشوارتر می‌کند.

تجربه رویارویی با ۵ موج پیشین کرونا و آمار‌های مرگ‌ومیر روزانه تا حدود ۷۰۰ نفر، نشان می‌دهد که در چنین وضعیتی فقط «توصیه‌درمانی» نمی‌تواند راهکار مقابله با امیکرون باشد. جلوگیری از گسترش بیشتر این سویه جدید نیازمند قرنطینه زودهنگام است و مسئولان استانی باید در این زمینه جدیت بیشتری داشته باشند.

لازم است که همین امروز جلو انتشار امیکرون گرفته شود تا شاهد تکرار خاطره تلخ روز‌های جولان کرونا در موج پنجم نباشیم. پس آقایان مسئول! همین امروز برای نحوه بازگرداندن قرنطینه و حدود و ثغورش فکری کنید که فردا شاید دیر باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->