مشکلات ناشی از «شکاف لب» در کودکان مرگ ۴ کودک زیر ۵ سال با مواد مخدر در خراسان رضوی مرگ نوجوان ۱۱۰ کیلویی زیر تیغ جراحی زیبایی در تهران غرق‌شدگی در بهار ۱۴۰۳ جان ۲۸۳ ایرانی را گرفت قتل مادربزرگ و عمو به‌خاطر ارثیه در جنوب تهران نجات ۴۵۵۰ فرزند از سقط جنین خودکشی عروس ۲۴ ساله به علت اختلاف بر سر تالار عروسی! افشای شکنجه وحشیانه پسر معلول در اسارتگاه مرد بی‌رحم برادرکشی بیخ گوش مادر و خواهر | جسد برادرم را در باغچه دفن کردم قطع عضو شهروند تهرانی در قدرت‌نمایی اراذل و اوباش| دو شرور سابقه دار دستگیر شدند حریق یک کارگاه بزرگ چندمنظوره در جاده سیمان| یک آتش نشان مصدوم شد (۹ مرداد ۱۴۰۳) تولید پلیمرهای انتقال دارو به سلول‌های سرطانی توسط پژوهشگران مشهدی نتیجه پایه یازدهم اعلام شد + لینک مشاهده نتایج (۹ مرداد ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۸ هزار گذرنامه زیارتی در خراسان رضوی درمان جدید برای طاسی سر مردان گشت‌های ویژه پلیس آگاهی ۱۴۵۱ خودروی مسروقه در سراسر کشور را کشف کردند حجامت یا اهدای خون | حجامت کنیم یا خون هدیه کنیم؟ عوارض استفاده از ماهی‌تابه‌های نچسب | «تب دود» چیست؟ وزش باد‌های غبارآلود ۱۲۰ روزه در خراسان رضوی و استان‌های شرقی کشور کمبود گروه‌های خونی A مثبت و منفی در خراسان رضوی
سرخط خبرها

از علائم بیماری پسوریازیس چه می‌دانید؟

  • کد خبر: ۹۳۶۳۵
  • ۰۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۳
از علائم بیماری پسوریازیس چه می‌دانید؟
پسوریازیس یک بیماری التهابی "سیستمیک" (از جمله بیماری‌هایی که به طور همزمان چند اندام و بافت گوناگون بدن یا همه بدن را هدف قرار می‌دهند) است.

به گزارش شهرآرانیوز، پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی است که باعث می‌شود سلول‌ها به سرعت روی پوست رشد کنند. این رشد بیش از حد می‌تواند منجر به ایجاد پلاک‌های ضخیم و پوسته پوسته شدن شود؛ حتی ممکن است خارش یا ناراحتی نیز در بر داشته باشند.

در ایالات متحده، بیش از ۸ میلیون نفر به پسوریازیس مبتلا هستند. محرک‌های محیطی اغلب باعث تشدید علائم پسوریازیس می‌شوند. اگرچه در حال حاضر امکان درمان این علائم وجود ندارد، اما پیشرفت‌های اخیر در درمان پسوریازیس به این معنی است که می‌توان آن را کنترل کرد و کاهش داد.

علائم

در پوست‌های روشن، پسوریازیس معمولاً به صورت لکه‌های صورتی یا قرمز با پوسته‌های سفید نقره‌ای ظاهر می‌شود. در پوست‌های تیره، پسوریازیس بیشتر به صورت لکه‌های بنفش یا قهوه‌ای تیره با پوسته‌های خاکستری ظاهر می‌شود.

اصلی‌ترین و مهم‌ترین علائم این بیماری عبارتند از: زبری پوست، پوسته پوسته شدن، قرمزی پوست، خارش شدید، سوزش پوست، ترک خوردگی، تاول‌های چرکی (در موارد نادر)، ضخیم شدن ناخن.

علائم فرد مبتلا می‌تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد، و ممکن است بر اساس نوع پسوریازیس فرد، متفاوت ظاهر شوند. به گفته بنیاد ملی پسوریازیس: خفیف: کمتر از ۳٪ بدن را درگیر می‌کند. متوسط: ۳ الی ۱۰ درصد از بدن را درگیر می‌کند. شدید: در بیش از ۱۰٪ بدن دیده می‌شود.

علل و محرک‌ها

گرچه علت پسوریازیس هنوز مشخص نیست، دانشمندان معتقدند که این بیماری خودایمنی، سیستم ایمنی را تحت تأثیر قرار می‌دهد که سلول‌های T را برای محافظت از بدن در برابر عوامل عفونی تولید می‌کند.

در افراد مبتلا، محرک‌ها می‌توانند منجر به این شوند که ژن‌هایشان به سیستم ایمنی دستور دهد تا سلول‌های اشتباه را هدف قرار دهد. سلول‌های T به گونه‌ای به یک محرک پاسخ می‌دهند که گویی در حال مبارزه با عفونت یا بهبود زخم هستند. در این فرایند، سلول‌ها نوعی ماده شیمیایی تولید می‌کنند که باعث التهاب می‌شود.

محرک‌ها در افراد مبتلا به پسوریازیس متفاوت است، اما برخی از محرک‌های رایج عبارتند از: استرس و اضطراب، آسیب‌های پوستی، عفونت‌ها، تغییرات هورمونی.

به یاد داشته باشید که پسوریازیس مسری نیست. دانستن و به خاطر سپردن این موضوع می‌تواند به افراد مبتلا کمک کند تا با بخش‌هایی از معاشرت که ممکن است برایشان مشکل است کنار بیایند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->