مظفری: پژوهش اولویت اول کشور و استان است | رونمایی از پوستر نمایشگاه هفته پژوهش در خراسان رضوی مهار آتش سوزی در شهرک صنعتی نور مازندران| خسارات بسیار سنگین برآورد می‌شود وزارت کشور عهده‌دار تأمین امنیت امتحانات نهایی شد مردی که بعد از قتل همسرش، اموال او را تصاحب کرد برف و باران جاده‌های خراسان رضوی را لغزنده کرد (۲۳ آبان ۱۴۰۳) قصاص برای مردی که برای دومین بار، زن کشت قتل رفیق قدیمی با شلیک مرگبار مرد شکارچی تصادف در خراسان شمالی یک کشته و سه مصدوم بر جای گذاشت (۲۳ آبان ۱۴۰۳) تصادف در زیرکوه قائن ۲ فوتی و پنج مجروح برجای گذاشت (۲۳ آبان ۱۴۰۳) آیا قانون «الزام به ثبت رسمی» یک جراحی حقوقی است؟ یادی از  شیمی دان برجسته کشور پروفسور سیدمهدی بکاولی | سلوکی عاشقانه در  دل مولکول‌ها درباره سرطان قلب بیشتر بدانیم انتصاب «محمد بطحائی» به عنوان رئیس سازمان امور اجتماعی کشور (۲۳ آبان ۱۴۰۳) + سوابق خودمان را برای روز‌هایی با هوای آلوده آماده کنیم | در جست­جوی هوای پاک تمهیدات ترافیکی پلیس راهور مشهد در ساعات قطع برق | ترافیک سنگین بزرگراهی و قطعی برق چراغ‌های راهنمایی برخی نقاط شهر (۲۳ آبان ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اجرای برنامه قطعی برق در مشهد پس از ۳ روز آتش سوزی یک کارخانه لاستیک سازی در رشت + فیلم (۲۳ آبان ۱۴۰۳) سومین کنگره بین‌المللی جراحی سرطان ایران در مشهد گشایش یافت شد (۲۳ آبان ۱۴۰۳) اهمیت ملاحظات زیست‌محیطی در توسعه ظرفیت‌های گردشگری جزایر جنوب کشور انصاری: برای مقابله با تغییر اقلیم باید به طور برابر از فناوری‌های روز دنیا بهره‌مند شویم + فیلم آینده زمین در خطر است | نشانه‌ای از کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی نیست صدور فیش حقوق آبان ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی همراه با متناسب‌سازی، از عصر امروز (۲۳ آبان) + فیلم پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۲۳ آبان ۱۴۰۳) | تداوم روند کاهش دما تا صبح جمعه وزیر کار: اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از امروز (۲۳ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود | افزایش ده‌درصدی دریافتی حداقل‌بگیران فعالیت‌هایی که انجام آن‌ها ذهن شما را ۴ سال جوان‌تر می‌کند بارش برف و باران و مه‌گرفتگی در محور‌های خراسان رضوی و ۱۰ استان دیگر (چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳) حدود ۲۴هزار مبتلا به ایدز در کشور ثبت شده است انتشار فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی در نوبت اول توضیحات قاضی پرونده عباس پالیزدار درباره چرایی طرح ادعا‌های جدید روایت زندگی تلخ دختری جوانی که در دام اعتیاد و اعمال غیراخلاقی افتاد آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون ارشد ۱۴۰۴، امروز (۲۳ آبان ۱۴۰۳) | ۴۷۷ هزار نفر ثبت‌نام کردند
سرخط خبرها

دلیل خوردن برخی داروها به همراه غذا چیست؟

  • کد خبر: ۹۳۸۳۴
  • ۰۷ دی ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۴
دلیل خوردن برخی داروها به همراه غذا چیست؟
مصرف دارو با معده پر و یا خالی به دستور پزشک می باشد که با توجه به نوع بیماری، نوع دارو و تداخلات دارویی ،مصرف آن را بعد از غذا و با معده پر تشخیص می دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، زمانی که برای درمان بیماری به پزشک مراجعه می کنیم ، پزشک با تجویز دارو دستورالعمل هایی برای مصرف دارو به ما ارائه می کند مثلا این قرص را با غذا میل کنید ، این را با معده خالی و این را بعد از غذا... .

آیا در بعضی موارد چنین دستورالعمل هایی را شنیده اید؟ اگر چه این دستورالعمل ها تکراری هستند اما پزشکان دلایل زیادی برای این توصیه ها دارند . با خواندن این بخش از بهداشت و سلامت  روش های مختلف ارتباط دارو با بدن و حقیقت هشدار های تاکیدی پزشکان را دریابید .
 
رمزگشایی تداخلات دارویی

مصرف برخی غذاها و مایعات می تواند باعث ایجاد تغییرات فیزیولوژیکی در بدن شود . سیستم بدنی شما این " مواد خارجی " را شناسایی و تجزیه و تحلیل کرده و اقدامات فرار با همان عمل را آماده می کند. جریان خون به روده افزایش میابد ، اسید ها به صورت صفرا (زردآب) آزاد می شوند و روده خود را با تغییرات اسیدیته آماده می کند.

دارو ها نیز به همین سمت هدایت می شوند و هر کدام به طور متفاوتی تداخل می کنند بنابراین  دلیل اصلی انتخاب آن ها قبل و بعد از غذا ، پیش بینی چگونگی تعامل این مواد شیمیایی با دستگاه گوارش است زیرا تداخلات نامطلوب موادغذایی با دارو می تواند به جذب مواد شیمیایی موجود در دارو کمک کند یا مانع آن شود.
 
چرا باید برخی داروها را همراه غذا بخوریم؟

برخی از دارو ها عوارضی مانند :تحریک معده ، سوهاضمه ، زخم یا التهاب را به همراه دارند. مصرف این داروها به همراه غذا این اثرات ناخوشایند را کاهش می دهد . لازم نیست یک وعده غذایی کامل مصرف کنید زیرا میان وعده های سبک مانند بیسکوییت یا ساندویچ کافی است .

در مورد دارو های خوراکی دیابت نیز این امر صدق می کند تا از قند خون بسیار پایین ( هیپوگلیسمی ) پیشگیری شود . مکمل های آنزیمی برای پانکراتیت مزمن نیز باید همراه غذا مصرف شوند تا به بدن در پردازش وعده غذایی کمک کند .

خوردن دارو

معمولا آنتی اسید ها و دارو های ضدالتهابی غیر استروئیدی نیز توصیه می شود تا همراه وعده غذایی یا میان وعده مصرف شوند. دارو های ضدالتهابی غیراستروئیدی از تولید پروستاگلاندین ها و مواد شیمیایی که درد و التهاب را تقویت می کنند پیشگیری می کند اما همچنین از معده در برابر اسید روده محافظت خواهد کرد . گروهی از دارو های دیابت به نام " سولفیل اوره " نیز توصیه می شود همراه با وعده غذایی مصرف شوند تا خطر قند خون پایین کاهش یابد.

چرا باید برخی داروها را بعد از غذا بخوریم؟

مصرف این دارو ها بعد از غذا می تواند به کاهش عوارض جانبی شدید مرتبط با معده کمک کند. همچنین همانند ژل های ضد قارچ یا دارو های مایع ، برفک یا زخم دهان که احتمال بلع یا شستشو آن ها وجود دارد ،جذب خون نمی شوند. انتی بیوتیک ها و دارو های اچ.آی.وی در این گروه قرار دارند.

اگر در زمان مصرف دارو غذا در دسترس نبود چه کنیم؟

اگر فرد در زمان مصرف دارویی که باید با معده پر خورده شود، خوردنی یا غذایی در دسترس نداشته باشد و مجبور باشد دارو را مصرف کند، حتما باید دارو را با دو لیوان آب بنوشد تا باعث آسیب به مری و عوارض گوارشی و کلیوی نشوند.

مسکن ها را با معده پر بخورید

بیشتر داروهای خوراکی یا در معده باز می شوند یا به دلیل داشتن پوشش در روده فعال می شوند. بیشتر ضددردها همچون ایبوپروفن، مفنامیک اسید و دیکلوفناک چون در معده باز می شوند بنابراین معده درد را در برخی افراد تشدید می کنند، بنابراین باید با معده پرمصرف شوند.

برخی سوالات رایج در رابطه با مصرف انواع دارو

آیا می توان برای جذب سریع تر برخی از انواع دارو آن را در آب حل کرد؟

چنانچه در اشاره شده است اگر پزشک اجازه حل کردن دارو در آب را با توجه به نوع دارو و شرایط بیمار داده باشد، می توان دارو را در آب حل نمود . به هیچ وجه قرص هایی که به شکل کپسول هستند یا روکش و پوشش دارند در آب حل نکنید.

آیا می توان داروها را با شیر، آبمیوه یا چای خورد؟

نوشیدنی هایی مانند چای ، قهوه ، شیر و آب میوه نیز می توانند بر نحوه عملکرد برخی از داروها در بدن تاثیر بگذارند.

برای جذب بهتر برخی داروها می توانید با تجویز پزشک آنها را با نوشیدنی های مختلف بخورید مثلا مصرف مکمل آهن به همراه آبمیوه که حاوی ویتامین C است به جذب بهتر دارو کمک می کند.
حتی گاهی می توان کپسول های ایتراکونازول ( درمان برخی از عفونت های قارچی)  همراه غذا و در بعضی موارد نوشیدنی های اسیدی مانند نوشابه مصرف نمود زیرا این دارو برای جذب ، نیاز به یک محیط اسیدی دارد.

خوردن دارو با آبمیوه

در طی ۲ ساعت از مصرف آنتی بیوتیک‌ها مانند سیپروفلوکساسین یا نورفلوکساسین باید از مصرف لبنیات خودداری شود و می‌توان آن‌ها را در زمان‌های دیگر مصرف کرد.مصرف آنتی بیوتیک ها و مکمل های آهن، روی و کلسیم با چای سبب کاهش قدرت جذب و اثر دارو می شود.

مصرف مسکن های حاوی کافئین مانند نوافن به همراه چای و قهوه می تواند اثرات کافئین دارو را تشدید کند.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->