آمادگی هتل های مشهد جهت استقبال از زائران دهه ولایت | افزایش قیمت نخواهیم داشت حفظ مشارکت شهروندان در نگهداری فضای سبز شهری مشهد کارگر فرودگاه مشهد کیف پول ۷۰۰ میلیونی را به صاحبش برگرداند خدمت‌رسانی ۳۸۰۰ دستگاه تاکسی در روزهای عرفه و عید سعید قربان در مشهد ایستگاه شریعتی مترو مشهد میزبان «مترو گالری» ۱۱ هزار سفر با دوچرخه‌های بایدو در یک هفته گذشته ترافیک سنگین در معابر بزرگراهی مشهد (۲۷ خرداد ۱۴۰۳) کیفیت هوای هفت منطقه کلانشهر مشهد امروز در شرایط «پاک» قرار دارد (۲۷ خرداد ۱۴۰۳) سیاحی که عکاسی را به جواهر تبدیل کرد ساکنان محله حرعاملی مشهد خواستار قلع ساختمان کج شدند+تصویر آمادگی مشهد برای همکاری با سازمان شانگهای در حوزه دیپلماسی شهری زمان اتمام پروژه سامان‌دهی کال و تعریض پل زرکش مشهد اعلام شد مشهدالرضا (ع)؛ مهیای جشن‌های ولایت | گل‌آرایی و نورپردازی شهر مشهد ویژه دهه «ولایت و امامت» مجموعه آبی شهید قربانی معیار خدمت در مناطق کم‌برخوردار مشهد معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پست ایران با شهردار مشهد مقدس دیدار کرد استقرار آتش‌نشانان در خیابان‌های منتهی به حرم امام رضا (ع) همزمان با روز عرفه و عید قربان شهروند خبرنگار | درخواست افزایش تعداد صندلی بانوان در برخی از خطوط اتوبوسرانی مشهد + پاسخ فاز یک خط سه متروی مشهد امسال به بهره‌برداری می‌رسد شهردار مشهد مقدس خبر داد: انتشار ۶ هزارو ۳۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت با عاملیت بانک شهر اعمال‌قانون ۱۵۳۶ دستگاه خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۴۲ نفر در تصادفات مصدوم شدند (۲۶ خرداد ۱۴۰۳) سرویس‌دهی صلواتی ناوگان اتوبوس‌رانی مشهد در روزهای عرفه و عید سعید قربان (۲۷ و ۲۸ خرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

قهرمانی یا همگانی؟

  • کد خبر: ۹۴۰۲۷
  • ۰۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۰
قهرمانی یا همگانی؟
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

آنچه قرار است آخر بگویم، همین ابتدا عرض می‌کنم: «برای مدیریت شهری پیش از ورزش قهرمانی، «تربیت بدنی همگانی» اهمیت دارد.» خیلی خوب است اگر شهرداری‌ها بتوانند از تیم‌های حرفه‌ای شهرشان حمایت کنند، آن‌ها را تحت پوشش خود درآورند و نیاز‌های مالی شان را برطرف کنند. اما سوال اساسی اینجاست که این موضوع چقدر جزو وظایف ذاتی شهرداری محسوب می‌شود؟

یا اینکه نسبت به ورزش همگانی، کدام یک اولویت دارد؟ در چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت در بند «هویت شهری»، عناوین «آرامش بخش و نشاط آور» آمده است. این بدان معناست که شهرداری به دنبال به کار گرفتن راهبرد‌هایی است که از طریق آن، نشاط و آرامش عمومی را توسعه بخشد.

در این مسیر چه چیزی بهتر از «ورزش» که هم سلامت جسمانی را به همراه دارد و هم روح و جان انسان را طراوت می‌بخشد؟ به خصوص با وجود زندگی ماشینی امروز که بیشتر شهروندان را دچار فقر حرکتی، اضافه وزن و تبعات ناشی از آن کرده است.

توسعه زمین‌ها و سالن‌های ورزش همگانی، ایجاد بستر‌های انجام ورزش به صورت جمعی، برگزاری جشنواره‌ها و مسابقات محلات، مشارکت گرفتن از چهره ها، پیشکسوتان و قهرمانان ورزشی محلات برای تشویق و توسعه ورزش، مجهز کردن پارک‌ها و بوستان‌ها به لوازم ورزشی و... بخشی از اقدامات زیرساختی و عملیاتی در حوزه تربیت بدنی عمومی است که از گذشته آغاز شده است و باید در آینده نیز به نحو حداکثری تداوم و توسعه یابد.

هرقدر در حوزه سلامت جسمانی و آمادگی بدنی ساکنان شهر‌ها سرمایه گذاری کنیم، کم است؛ چون این اتفاق علاوه بر کاهش بسیاری از هزینه‌های درمانی و توسعه سلامت عمومی، روحیه آحاد جامعه را نیز بهبود می‌دهد و سبب می‌شود مردم از زندگی در شهر لذت بیشتری ببرند.

در برخی مواقع، عده‌ای سعی می‌کنند شهرداری را مجبور به گرفتن مالکیت تیم‌های ورزشی کنند که این امر هرچند اقدام ناپسندی محسوب نمی‌شود، باتوجه به امکانات موجود و محدودیت‌های مالی شهرداری‌ها و اختصاص نیافتن بودجه‌های دولتی به آن ها، سبب ایجاد چالش‌های فراوانی خواهد شد و مدیریت شهری را از اهم وظایف خود باز خواهد داشت.

حمایت و مشاوره مدیریتی، حمایت تبلیغاتی و رسانه‌ای و توسعه هیجانات عمومی برای حمایت از تیم‌های ورزشی یا حتی حمایت‌های موردی مالی را می‌توان در عرصه ورزش قهرمانی در کانون توجه قرار داد، ولی اینکه توقع داشته باشیم شهرداری با وظایف متعدد و پیچیده‌ای که پیش رو دارد، وارد عرصه قهرمانی شود، حداقل در شرایط کنونی اولویت ندارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->