به گزارش شهرآرانیوز، هیچکس دوست ندارد یخ بزند؛ بنابراین زمانی که فرانسوا هامان تلاش میکند تا برای مطالعاتش در زمینه مزیتهای سلامتی دماهای سرد داوطلبانی را به کار بگیرد، ناامید میشود. او آنها را سرزنش نمیکند.
هامان که در دانشگاه اتاوا در کانادا به مطالعه فیزیولوژی حرارتی مشغول است، میگوید: بدن انسان در رویارویی با سرما ضعیف است. من مطالعاتی انجام دادهام که در آن افراد در معرض دمای ۷درجه سانتیگراد قرار داشتند که خیلی هم سرد نیست. تعداد کمی از مردم میتوانند آن را برای ۲۴ساعت تحمل کنند. (آن افراد حتی کاملا لباس پوشیده بودند؛ دستکش، کلاه، چکمه و جوراب. بااینحال نتوانستند سرما را تحمل کنند).
مردم سعی میکنند تا با یکنواختکردن تغییرات دمایی در فضاهای داخلی، هوا را در محدوده راحتی نگه دارند که نه بلرزند و نه عرق کنند. بهراحتی میتوانید در لحظهای که احساس ناراحتی میکنید، دما را کم یا زیاد کنید، اما شاید لازم نباشد اینقدر با دستگاه تنظیم حرارت سروکار داشته باشید.
برخی از دلایل کمتر مصرفکردن گرما آشکار است؛ حدود ۴۷درصد از خانههای آمریکایی برای گرما، گاز طبیعی میسوزانند و ۳۶درصد از برق استفاده میکنند. در ایالات متحده همچنان گرما بیشتر از سوختهای فسیلی تأمین میشود. همچنین ممکن است دلایل دیگری برای پذیرش سرما وجود داشته باشد؛ عوامل سلامتی که فیزیولوژیستهایی مانند هامان ممکن است شروع به کشف آنها کرده باشند.
هامان میگوید: قبل از صنعتیسازی، این افراطها بخشی از زندگی نبود. بدن انسانها در زمستان با سرما و در تابستان با گرما کنار میآمد و این تجربیات احتمالا به سلامت متابولیک کمک میکرد.
پژوهشگران میدانند که بدن هنگام سرما واکنش نشان میدهد؛ چربی جدید ظاهر میشود، عضلات تغییر میکنند و سطح راحتی انسان بر اثر رویارویی طولانیمدت با سرما افزایش پیدا میکند، اما پیامد این تغییرات برای سلامتی انسان مدرن و اینکه آیا میتوانیم از اثرات سرما برای بهبود سلامتی استفاده کنیم مشخص نیست.
برخی از پژوهشگران درتلاشاند تا درک کنند که چگونه تغییرات ناشی از سرما در چربی یا عضلات میتواند به پیشگیری از بیماریهای متابولیک مانند دیابت کمک کند. برخی پژوهشگران نیز نشان میدهند کنارآمدن با سرما سادهتر از چیزی است که فکر میکنید. برای هامان اینها سؤالهای علمی مفیدی هستند. زیرا یخزدن یکی از قدیمیترین تهدیدهای وجودی ما بوده است.