به گزارش شهرآرانیوز، ناصر مرادی با بیان اینکه متاسفانه هم میزان سموم و هم نیترات حاصل از کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی ما نسبت به استانداردهای جهانی کمی بالاتر است، افزود: این موضوع دلایل مختلفی دارد که یکی از اصلیترین آنها عدم آگاهی و اطلاع کشاورزی از میزان و دوز مناسب مصرف سموم و کودها است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر اکنون در بسیاری از کشورهای پیشرفته از سموم جدید و مدرنی استفاده میشود که بعد از مدت مشخصی و تا زمان برداشت محصول کشاورزی حذف میشود و دیگر مشکلی برای سلامت محصول کشاورزی ایجاد نمیکند و ما هم باید به سمت استفاده از این سموم دفع آفات که ماندگاری کم و مشخصی دارند، حرکت کنیم.
مرادی تاکید کرد: متاسفانه سمومی که اکنون در ایران استفاده میشود از این نوع نیست و برخی از این سموم وارداتی که عمده آنها نیز از چین میآید، روی محصولات کشاورزی ماندگاری دارد.
وی یکی دیگر از دلایل بالا بودن میزان نیترات و سموم در محصولات کشاورزی را تلاش برای تولید بیشتر محصول در اراضی کشاورزی دانست و خاطرنشان کرد: در برخی استانها کشاورزانی از استانهای دیگر اراضی زراعی را اجاره میکنند و برای اینکه تولید بیشتری داشته و سود بالاتری ببرند، میزان استفاده استاندارد از سموم و کودها را رعایت نمیکنند که این روند هم نگرانی درباره سلامت محصولات کشاورزی را افزایش میدهد و هم باعث آلودگی آب و خاک خواهد شد.
مرادی تاکید کرد: این مشکلات در محصولاتی مانند صیفی جات و سبزیجات بیشتر وجود دارد.
وی اضافه کرد: با وجود همه این موارد نمیتوان گفت تمام محصولات کشاورزی که در کشور تولید میشود آلوده است و باید نگران باشیم، زیرا مزارع زیادی داریم که تمام محصولات تولیدی آنها ارگانیک است.
رئیس کمسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه با بیان اینکه عمده محصولات کشاورزی تولیدی ایران بر اساس استانداردهای ارائه شده از سوی سازمان حفظ نباتات کشور کاملا سالم و مورد تایید است، یاداور شد: این استانداردها در کشورهای مختلف متفاوت است و برخی کشورهای دیگر که واردکننده محصولات ما هستند سختگیری بیشتری نسبت به میزان سموم و کودها دارند.
مرادی گفت: با این وجود لازم است نهادهای متولی از جمله وزارت بهداشت، استاندارد، حفظ نباتات و... نظارت بیشتری بر محصولات کشاورزی داشته باشند تا دیگر نگرانی از این بابت برای مردم وجود نداشته باشد.
منبع: ایسنا
بیشتر بخوانید
چگونه سموم میوهها و سبزیها را از بین ببریم؟
کدام محصولات کشاورزی صادراتی ایران برگشت خورده است؟ + عکس و جزئیات