دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳) چرا کمک هزینه معیشتی معلولان متوقف شده است؟ چرا قانون متناسب ‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به درستی اجرا نمی‌شود؟
سرخط خبرها

اول اراده، دوم ترک عادت

  • کد خبر: ۹۵۸۳۶
  • ۲۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۶
اول اراده، دوم ترک عادت
حجت‌الاسلام متین قربانی - مبلغ و کارشناس آسیب‌های اجتماعی

اجتماع در واقع تعدادی از خانواده‌هاست که در کنار همدیگر جامعه را شکل می‌دهند؛ بنابراین درمان یا اتفاق‌ها در دل خانواده رخ می‌دهد. به همین علت، برای حل مشکل، تا زمانی که آحاد مردم اراده نکنند، در سطح جامعه نیز اتفاقی نخواهد افتاد.

به عبارت دیگر، باید این باور، تفکر و نگاه شکل بگیرد که خطر دم در خانه‌هاست و اگر افراد خانواده مدیریت و پیش‌گیری نکنند، آسیب خواهند دید.

حرفش را بشنویم

باید نکاتی را در پیش‌گیری از آسیب اجتماعی مدنظر داشت:
۱- حرف، نگاه و مسائل مرتبط با یک جوان را به عنوان معلم، مادر و پدر بشنویم.
۲- واقعیت‌ها و درگیری‌های ذهنی او را درک کنیم.
۳- روی ضعف‌های رفتاری یا پیش‌نیامده آن دقت کنیم. وقتی این حس را درک نکنیم، آسیب می‌بیند، زیرا به دنبال تأیید افراد می‌گردد. چون هر کسی سلیقه‌ای دارد، آن طور که بخواهد فرزند ما را تربیت می‌کند. او نیز به آدم‌هایی که تأییدش کنند شبیه می‌شود.
۴- در خانه به فرزند مسئولیت بدهیم.
۵- پاسخ‌گو به مسئولیت خودش باشد. یعنی باید بداند برای کارهایش باید علت داشته باشد. وقتی این‌طور شد، با اولین سیگار از خودش می‌پرسد چرا و چه پاسخی باید بدهد.
۶- ارتباط‌گیری مناسب با اجتماع و دوستان.

اراده، تنها راه‌حل

تنها راه پیش‌گیری و درمان در حوزه آسیب اجتماعی آن است که فرد اراده‌ای قوی داشته باشد. اول بداند و بپذیرد آسیب است، دوم اینکه بخواهد آن را ترک کند؛ بنابراین باید خط قرمز اجتماعی را در زندگی فردی رعایت کرد.

البته درک کردن هم چاشنی کار است. درک کردن به معنای راه آمدن با فرزند نیست بلکه باید بفهمیم در ذهن او چه می‌گذرد و با واقعیت‌های جامعه چه‌طور روبه‌رو می‌شود. پدر و مادر باید به فرزند اجازه بدهند ذهنیتش را به آن‌ها بگوید.

سپس برای نمونه اگر او فکر می‌کند قدرت داشتن یعنی کتک نخوردن و زور بازو داشتن، به او بگویند مسئله درست این است که قدرت داشتن یعنی تسخیر دل‌ها؛ وقتی دل دیگران را به دست بیاوری، قدرتمندترین انسان روی کره زمین می‌شوی و در واقع، هرکه با مردم درست رفتار کند و دل آن‌ها را بیشتر به دست بیاورد، قدرتمندترین است؛

بنابراین متأسفانه خیلی از رفتار‌های غلط به‌ویژه در شهر امام رضا (ع) هست که فقط باید با توجه به خط قرمز‌های دینی و اجتماعی و با اراده و درک همدیگر اصلاح شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->