معاون وزیر نیرو: اصلاح سد کمال خان برای تامین حقابه ایران ضروری است فرصت ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع خارجی در سامانه سهما تمدید شد لیگ برتر فوتسال افغانستان | تیم شمس اف‌سی هرات سومین پیروزی خود را به دست آورد سردار رادان: در حال رایزنی برای توافق با برادران عراقی در خصوص اتباع خارجی هستیم خلاصه بازی تیم‌های پیروزی پنجشیر با یک گل از سد زیتون اف‌سی + فیلم خلاصه بازی تیم اتحاد هرات و برادران خواجه‌زاده در لیگ برتر فوتسال افغانستان شیوه‌نامه ثبت‌نام دانش‌آموزان افغانستانی در مدارس ایران تا هفته آینده ابلاغ می‌شود سفارت ایران در کابل شرایط دریافت ویزای رایگان برای زائران افغانستانی اربعین را اعلام کرد سازمان ملل: کودکان افغانستانی قربانیان اصلی مین‌های عمل‌نکرده هستند خلاصه بازی تیم‌های جوانان میهن و ظاهر اسد در لیگ برتر فوتبال افغانستان + فیلم افزایش ۵۰ درصدی قیمت بلیط قطار شامل اتباع خارجی ساکن ایران نمی‌شود! نگاهی به وضعیت کامیون‌های ایرانی حامل سوخت عراقی در مرز دوغارون توضیحات مقام طالبان درباره زمان توزیع شناسنامه الکترونیکی در تهران + مدارک موردنیاز آخرین اخبار از فصل سوم لیگ برتر فوتسال افغانستان + فیلم و عکس جای خالی دختران | نتیجه کنکور پسرانه افغانستان اعلام شد ۲۵۰۰ مغازه فروش قطعات خودرو در آتش‌سوزی قندهار از بین رفت کمک‌های بشردوستانه ایران به سیل‌زدگان ننگرهار رسید پلیس ترکیه متهم به بدرفتاری با مهاجران افغانستانی شد در سال ۲۰۲۴ سیل به ۱۴۵ هزار نفر در افغانستان آسیب زده است
سرخط خبرها

درباره کتاب «چای سبز در پل سرخ» سفرنامه‌ای درباره افغانستان

  • کد خبر: ۹۵۸۵۹
  • ۲۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۴
درباره کتاب «چای سبز در پل سرخ» سفرنامه‌ای درباره افغانستان
کتاب «چای سبز در پل سرخ» یادداشت‌های سفر کوتاه سه نفر از اعضای انجمن دیاران به افغانستان است که با هدف بهبود زیست مهاجران در ایران فعال است و در ۲۶۰ صفحه با قیمت ۷۵ هزار تومان از سوی نشر میراث اهل قلم منتشر شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در معرفی این کتاب آمده است؛ «سید پیمان حقیقت‌طلب»، «محسن شهرابی فراهانی» و «حسین شیرازی» در این سفر شخصی به پژوهش درباره جغرافیا، فرهنگ‌ها و خرده‌فرهنگ‌ها و اقتصاد جاری در کشور افغانستان از دیدگاه خود پرداخته‌اند.

این سفرنامه از شهر مشهد آغاز شده و به هرات و کابل می‌رسد. نویسندگان که به تجمیع یادداشت‌های خود در قالب اول‌شخص مفرد پرداخته‌اند بر آن‌اند تا فارغ از تعاملات سیاسی و فرهنگی دو کشور در میان مردم عادی این کشور به سوالات شخصی خود پاسخ دهند؛ در واقع تلاش دارند تصویری بدون سانسور از مشابهت‌ها و تفاوت‌های دو کشور ایران و افغانستان را به نمایش بگذارند.

اعضای گروه دیاران که ماموریت خود را تغییر نگرش نسبت به مهاجران در جامعه‌ ایران و مطالعه‌ آسیب‌شناختی قوانین مربوط به مهاجران در ایران می‌دانند از آداب، پوشاک، خوراک، وضعیت زنان، ایرانیان ساکن افغانستان، سرگذشت و سرنوشت مهاجرانی که به افغانستان بازگشته‌اند نوشته‌اند.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: از همان ابتدای کار، گاهی طرف‌های گفت‌وگویمان به یک نکته طلایی اشاره می‌کردند: شما که دارید در این موضوع تلاش می‌کنید، خودتان تا به حال افغانستان رفته‌اید؟ شما دارید درمورد مهاجران در ایران کار می‌کنید و ۹۵ درصد از آن‌ها اهل افغانستان به شمار می‌آیند. خودتان تا به حال آن کشور را دیده‌اید؟ آیا می‌دانید که مهاجران افغانستانی داخل ایران با مردم خود افغانستان چه تفاوت‌هایی دارند؟

در بخشی دیگر آمده است: آرامگاه خواجه عبدالله در انتهای صحنی بزرگ زیر ضریح بزرگ سبزرنگی در جوار درختی کهنسال قرار دارد. این صحن نیز به امر شاهرخ میرزا و گوهرشاد بیگم برپا شده است. کاشی‌های عصر تیموری شکسته بسته و ریخته نریخته، قصد دل‌کندن از صحن خواجه را ندارند. بر مزار پیرهرات ضریح بزرگ سبزرنگی هست همچون یک خانه تمام‌سبز که به میله‌هایش دخیل بسته‌اند.

این کتاب اگرچه در ۵۴ فصل نگاشته شده است و مخاطبان خود را به سفری کم‌هزینه به دل ابنیه و خیابان و رستوران‌های کشوری دیگر می‌برد اما همچون یک دانشنامه فهرستی از کتاب‌های موجود درباره افغانستان را هم به مخاطبان خود پیشنهاد کرده است تا آنان با مطالعه بیشتر به تفسیر دقیق‌تری از تاریخ کشور افغانستان بپردازند.

به گفته ناشر بخشی از درآمد حاصل از فروش این کتاب صرف آموزش کودکان مهاجر در ایران می‌شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->