وزارت بهداشت: ماءالشعیر برای بیماران کلیوی مناسب نیست ۸۰ درصد مراکز مراقبت پرستاری در منزل غیرمجاز هستند ورود نخستین پرواز شرکت فلای‌ناس عربستان به فرودگاه امام‌خمینی(ره) برای عملیات حج (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قوه‌قضائیه به حادثه فوت حمیدرضا درجاتی در پیست اتومبیل‌رانی، ورود کرد تشکیل پرونده قضایی برای یک فعال مجازی حوزه خودرو دام کاپیتان قلابی کشتی برای سرقت از دختران دم بخت بازدید از موزه‌های خراسان رضوی، فردا (یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) رایگان است نمایشگاه کتاب تهران سکوی ارتباط با مخاطب و تقویت فرهنگ کتاب‌خوانی است کشف ۵۲ کیلوگرم مواد شیمیایی پیش‌ساز ماده مخدر شیشه در مشهد قیمت معلم خصوصی اعلام مبلغ حق بیمه دهک‌های ششم تا نهم بیمه سلامت+ جزئیات (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) فشارخون علت نیمی از بیماری‌های قلبی‌عروقی و عامل مهمی در مرگ‌های زودرس است نشت مواد شیمیایی به یک رودخانه در برزیل موجب آلوده شدن ماهی‌ها و پرندگان شد هدف‌گذاری جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی در کشور طرح پلیس نامحسوس محیط‌زیستی در دستورکار قرار گرفت کشف زمین‌خواری ۵۰ میلیاردی در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیشترین آمار طرح مردمی کاشت نهال مربوط به زاگرس است شناسایی ۱۴۱ مورد ابتلا به سرخک در کشور | چه‌افرادی در خطرند؟ پوشش ۹۹.۵ درصدی برنامه کشوری غربالگری کم‌کاری تیروئید نوزادان تأثیر مثبت نمرات پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ تداوم بحران آب در مشهد و خراسان رضوی | زمین تشنه‌تر از همیشه + میزان بارش تا اردیبهشت ۱۴۰۴ توله بازمانده «هلیا» شناسایی شد چطور اضطراب کنکور و امتحانات نهایی را کنترل کنیم؟ | وظیفه خانواده و مسئولان مدرسه چیست؟ آخرین جزئیات درباره جزایر حرارتی تهران | این جزایر چه تأثیری بر محیط زیست دارند؟ پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان تأمین اجتماعی | کدام بازنشستگان در اولویت دریافت وام هستند؟ ظرفیت پیوند مغز استخوان کودکان در مشهد جوابگوی نیاز شهر نیست  بیمه‌های تکمیلی از بیماران چشمی حمایت کافی ندارند ۲۱ مصدوم و یک فوتی بر اثر وزش شدید باد و اصابت صاعقه در کشور (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم لاغری طولانی‌مدت می‌تواند موجب کاهش شانس باروری شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

زنگ هشدار مغز درخواب به صدا‌های ناآشنا

  • کد خبر: ۹۷۰۸۴
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۰
زنگ هشدار مغز درخواب به صدا‌های ناآشنا
مغز به وقت خواب نیز می‌تواند به هر چیز بیگانه‌ای واکنش نشان دهد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نتایج مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که مغز حتی هنگام خواب به صدا‌های ناآشنا توجه می‌کند و دربرابر آن واکنش نشان می‌دهد. حتی زمانی که خوابیم، مغز‌های سخت کوش ما برای زنده نگه داشتن ما به کارشان ادامه می‌دهند. آن‌ها مطمئن می‌شوند که ضربان قلب و تنفس ما طبق روال عادی در جریان است و مواد زائد جمع شده در طول روز را پاک سازی و خاطرات ما را مرتب و بایگانی می‌کنند.

اکنون، مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که به نظر می‌رسد آن‌ها درحالی که همه این کار‌ها را انجام می‌دهند، هم زمان اطراف ما را نیز برای خطر غریبه زیرنظر دارند. مانوئل شابوس، عصب شناس شناختی از دانشگاه زالتسبورگ اتریش، گفت: «صدا‌های ناآشنا نباید در شب با شما صحبت کنند. این زنگ هشدار را به صدا درمی آورد.»

شابوس و همکارانش هشدار مغزی در برابر صدای غریبه را در ۱۷ داوطلب مشاهده کردند. داوطلبان پس از گذراندن یک شب برای سازگاری با محیط جدید آزمایشگاه خواب، تحت آزمایش چندگانه خواب قرار گرفتند تا امواج مغزی، سطح اکسیژن، ضربان قلب، نرخ تنفس و حرکاتشان ثبت شود. محمد امین، نویسنده نخست مقاله و عصب شناس شناختی، توضیح داد: «ما فایل صوتی از نام خود شرکت کنندگان و دو نام ناآشنا برای شرکت کنندگان پخش کردیم. این نام‌ها را صدایی آشنا یا صدایی ناآشنا ادا می‌کرد.»

شرکت کنندگانی که درمعرض صدا‌های ناآشنایی قرار داشتند که به آرامی پخش می‌شد، در مقایسه با افراد دیگر پاسخ بیشتری نشان دادند. این واکنش‌ها شامل انگیختگی‌های کوچک بود؛ دوره‌های کوتاهی از فعالیت مغز که شبیه بیداری است؛ اما فقط چند ثانیه طول می‌کشد. عملکرد این نوع انگیختگی‌ها هنوز کاملاً درک نشده است.

درحالی که هم صدا‌های آشنا و هم صدا‌های ناآشنا موجب الگو‌هایی از امواج مغزی می‌شد که «مجموعه K» نامیده می‌شوند، فقط کسانی که صدا‌های ناآشنا را می‌شنیدند، تغییرات بزرگ تری در فعالیت مغز تجربه می‌کردند. این تغییرات به پردازش حسی مربوط می‌شد. تصور می‌شود مجموعه‌های K از بیدارشدن شما در پاسخ به مزاحمت‌های بی خطر جلوگیری می‌کنند.

شابوس گفت: مجموعه‌های K ممکن است سازوکار مهمی در شکل دهی نحوه خواب ما باشند و به مغز کمک کنند که تصمیم بگیرد آیا باید خواب بمانیم یا بیدار شویم. این سازوکاری کاملاً هوشمندانه است که به شما اجازه می‌دهد تا کار‌های مهم را از کار‌های غیرمهم جدا کنید. زمانی که کاری اهمیت داشته باشد، زنجیره‌ای از فرایند‌ها را آغاز می‌کند که به پردازش آن اطلاعات بدون نیاز به بیدارشدن و مختل شدن خواب کمک می‌کند.

امین گفت این یافته‌ها به طورکلی نشان می‌دهد که مغزِ در حال خواب اطلاعات حسی مهم را برای پردازش بیشتر استخراج می‌کند.

نتایج مطالعه جدید از پژوهش‌های گذشته حمایت می‌کند که نشان می‌دهند پردازش حسی محیط اطراف ما، حتی هنگام ناهشیاربودن ادامه دارد و مغز برای انجام این پردازش وارد حالت نگهبانی می‌شود. پژوهشگران در مقاله خود نوشتند: «طبق نتایج ما، صدا‌های ناآشنا بااهمیت یا از نظر تکاملی به طور بالقوه تهدیدکننده‌تر در نظر گرفته می‌شوند؛ بنابراین، دربرابر صدا‌های آشنا برای فرد در حال خواب با انگیختگی بیشتری همراه هستند.»

با این حال، پژوهشگران این مسئله را رد نکرده اند که واکنش بیشتر به جای اینکه ناشی از ادراک صدای غریبه به عنوان تهدید احتمالی باشد، می‌تواند ناشی از این مسئله باشد که صدا‌های جدید به طورکلی موجب جلب توجه بیشتری می‌شوند.

درحالی که پاسخ به صدا‌های آشنا پس از مواجهه مکرر بعدی در خواب تغییر نکرد، واکنش مغز درمقابل صدا‌های ناآشنا تغییر کرد. این موضوع نشان می‌دهد که مغز نه تنها اطلاعات جدید را در طول خواب پردازش می‌کند؛ بلکه از آن‌ها می‌آموزد و احتمالاً به این نتیجه می‌رسد که صدای ناآشنا، اما مکرر تهدید نیست و پاسخ‌های آینده به آن را کاهش می‌دهد.
یافته‌های یادشده ممکن است به توضیح این مسئله کمک کند که چرا ابتدا خوابیدن در محیط‌های ناآشنا برای ما بسیار دشوار است. مغز ما به زمان نیاز دارد تا تمام صدا‌های ناآشنا را دسته بندی کند و به این نتیجه برسد که درصورت خوابیدن در امان هستیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->