راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

تالاب انزلی از آن چیزی که فکر می‌کنید به نابودی نزدیک‌تر است

  • کد خبر: ۹۷۷۲۳
  • ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۹
تالاب انزلی از آن چیزی که فکر می‌کنید به نابودی نزدیک‌تر است
شهریور امسال بود که خبر‌ها و تصاویر ناراحت کننده‌ای مبنی بر آتش سوزی تالاب انزلی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد. همان زمان صحبت از عمدی بودن این اتفاق هم به میان آمد. موضوعی که سرپرست اداره محیط زیست انزلی هم آن را رد نکرد و گفت: «فرضیه عمدی بودن آتش سوزی برای خشک کردن و تصرف تالاب دور از ذهن نیست.»

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ شهریور امسال بود که خبر‌ها و تصاویر ناراحت کننده‌ای مبنی بر آتش سوزی تالاب انزلی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد. همان زمان صحبت از عمدی بودن این اتفاق هم به میان آمد. موضوعی که سرپرست اداره محیط زیست انزلی هم آن را رد نکرد و گفت: «فرضیه عمدی بودن آتش سوزی برای خشک کردن و تصرف تالاب دور از ذهن نیست.» بعد هم مشخص شد که ۵ هکتار از نیزار‌های تالاب انزلی در این آتش سوزی از بین رفت.

پیش از این هم در فروردین ۱۳۹۴، مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان، از کاهش عمق این تالاب به کمتر از ۱ متر خبر داد و دلیل آن را ورود سالانه، ۲۵۰ هزار متر مکعب رسوبات طبیعی و خانگی و صنعتی دانست که از ۱۰ رودخانه و ۵ شهرستان، به تالاب وارد می‌شود و نقش زیادی در خشک شدن این تالاب دارد. حالا خیلی از آخرین ماه تابستان نگذشته که دوباره از تالاب انزلی سخن به میان آمده است.

خبر‌ها البته خوب نیست. تصاویری دارد از این تالاب در فضای مجازی دست به دست می‌شود که هیچ شباهتی به گذشته باشکوه و زیبایش ندارد. نه تنها شباهتی ندارد، بلکه با آن چیزی که از سفر‌های چند سال پیش و خاطرات شمال هم در ذهنمان نقش بسته بسیار فاصله دارد. دیگر خبری از آن طراوت و سرسبزی نیست و جای آن سرزندگی را رکود و دلمردگی گرفته است.

بازنشر این تصاویر در شبکه‌های اجتماعی، واکنش‌های زیادی را در بین کاربران ایجاد کرده است. کاربری نوشته است: «اونایی که برای سفر تفریحی به شمال انزلی رو انتخاب کردن حتما به تالاب انزلی هم سر زدن. حتی کسی که نرفته باشه هم حتما تعریفش رو شنیده. ولی الان حال و روز تالاب انزلی اصلا خوب نیست. شاید کم‌ترین کار ما برای کمک بهش همین توییت زدن و هشتگ زدن باشه.»

دیگری گفته است: «تالاب انزلی خاطره‌ای وهم آلود است که برای بقایش نمی‌توان قیمتی تعیین کرد.‌ای کاش بشود برای تالاب انزلی یک خیریه تأسیس کرد تا با عشق از این پهنه زیبا حمایت کرد.» یک نفر هم نوشته: «ما می‌تونیم حداقل محرکی باشیم برای حرف زده شدن راجع به تالاب انزلی و آگاهی مردم تا شاید افرادی که کاری ازشون برمیاد مجبور بشن کاری بکنن تا به طور کلی نابود نشده.»

این داستان البته با کمی تفاوت و بالا و پایین درباره تالاب‌ها و سرمایه‌های زیست محیطی دیگر تکرار شده. زاینده رود، هامون، میانکاله، گاوخونی و ...، همگی اسم‌هایی هستند که در ماه‌ها و سال‌های اخیر، بار‌ها و بار‌ها به زبان مردم آورده شده و با همراهی مردم و رسانه‌ها و فعالان زیست محیطی تلاش‌هایی برای بقای شان انجام شده است. اتفاقی که حالا برای انزلی رخ داده و در حال رخ دادن است.

تالاب زیبا و باارزشی که با حدود ۲۰ هزار هکتار، در سال ۱۳۵۴ در فهرست تالاب‌های بین المللی کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است، از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین زیستگاه‌های طبیعی جانوران کشورمان است و مأمنی است برای تعداد زیادی از پرندگانی که از سوی کشور‌های همسایه شمالی به ایران می‌آیند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->