چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تسکین دردهای مزمن مفصلی با مکمل طبیعی ایرانی برای اولین بار در کشور
سرخط خبرها

تالاب انزلی از آن چیزی که فکر می‌کنید به نابودی نزدیک‌تر است

  • کد خبر: ۹۷۷۲۳
  • ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۹
تالاب انزلی از آن چیزی که فکر می‌کنید به نابودی نزدیک‌تر است
شهریور امسال بود که خبر‌ها و تصاویر ناراحت کننده‌ای مبنی بر آتش سوزی تالاب انزلی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد. همان زمان صحبت از عمدی بودن این اتفاق هم به میان آمد. موضوعی که سرپرست اداره محیط زیست انزلی هم آن را رد نکرد و گفت: «فرضیه عمدی بودن آتش سوزی برای خشک کردن و تصرف تالاب دور از ذهن نیست.»

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ شهریور امسال بود که خبر‌ها و تصاویر ناراحت کننده‌ای مبنی بر آتش سوزی تالاب انزلی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد. همان زمان صحبت از عمدی بودن این اتفاق هم به میان آمد. موضوعی که سرپرست اداره محیط زیست انزلی هم آن را رد نکرد و گفت: «فرضیه عمدی بودن آتش سوزی برای خشک کردن و تصرف تالاب دور از ذهن نیست.» بعد هم مشخص شد که ۵ هکتار از نیزار‌های تالاب انزلی در این آتش سوزی از بین رفت.

پیش از این هم در فروردین ۱۳۹۴، مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان، از کاهش عمق این تالاب به کمتر از ۱ متر خبر داد و دلیل آن را ورود سالانه، ۲۵۰ هزار متر مکعب رسوبات طبیعی و خانگی و صنعتی دانست که از ۱۰ رودخانه و ۵ شهرستان، به تالاب وارد می‌شود و نقش زیادی در خشک شدن این تالاب دارد. حالا خیلی از آخرین ماه تابستان نگذشته که دوباره از تالاب انزلی سخن به میان آمده است.

خبر‌ها البته خوب نیست. تصاویری دارد از این تالاب در فضای مجازی دست به دست می‌شود که هیچ شباهتی به گذشته باشکوه و زیبایش ندارد. نه تنها شباهتی ندارد، بلکه با آن چیزی که از سفر‌های چند سال پیش و خاطرات شمال هم در ذهنمان نقش بسته بسیار فاصله دارد. دیگر خبری از آن طراوت و سرسبزی نیست و جای آن سرزندگی را رکود و دلمردگی گرفته است.

بازنشر این تصاویر در شبکه‌های اجتماعی، واکنش‌های زیادی را در بین کاربران ایجاد کرده است. کاربری نوشته است: «اونایی که برای سفر تفریحی به شمال انزلی رو انتخاب کردن حتما به تالاب انزلی هم سر زدن. حتی کسی که نرفته باشه هم حتما تعریفش رو شنیده. ولی الان حال و روز تالاب انزلی اصلا خوب نیست. شاید کم‌ترین کار ما برای کمک بهش همین توییت زدن و هشتگ زدن باشه.»

دیگری گفته است: «تالاب انزلی خاطره‌ای وهم آلود است که برای بقایش نمی‌توان قیمتی تعیین کرد.‌ای کاش بشود برای تالاب انزلی یک خیریه تأسیس کرد تا با عشق از این پهنه زیبا حمایت کرد.» یک نفر هم نوشته: «ما می‌تونیم حداقل محرکی باشیم برای حرف زده شدن راجع به تالاب انزلی و آگاهی مردم تا شاید افرادی که کاری ازشون برمیاد مجبور بشن کاری بکنن تا به طور کلی نابود نشده.»

این داستان البته با کمی تفاوت و بالا و پایین درباره تالاب‌ها و سرمایه‌های زیست محیطی دیگر تکرار شده. زاینده رود، هامون، میانکاله، گاوخونی و ...، همگی اسم‌هایی هستند که در ماه‌ها و سال‌های اخیر، بار‌ها و بار‌ها به زبان مردم آورده شده و با همراهی مردم و رسانه‌ها و فعالان زیست محیطی تلاش‌هایی برای بقای شان انجام شده است. اتفاقی که حالا برای انزلی رخ داده و در حال رخ دادن است.

تالاب زیبا و باارزشی که با حدود ۲۰ هزار هکتار، در سال ۱۳۵۴ در فهرست تالاب‌های بین المللی کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است، از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین زیستگاه‌های طبیعی جانوران کشورمان است و مأمنی است برای تعداد زیادی از پرندگانی که از سوی کشور‌های همسایه شمالی به ایران می‌آیند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->