سرنوشت لایحه فرونشست زمین در مجلس به کجا رسید؟ دستور اقدامات مقابله‌ای و پیشگیرانه فوری در برابر «حشره سنک» در مشهد حریق کنتور برق در خیابان بابانظر (۳ شهریور ۱۴۰۳) مرگ تلخ مادر باردار و دختر خردسال مشهدی در دریای خزر (۳ شهریور ۱۴۰۳) پیام وزیر جدید آموزش و پرورش درباره دغدغه‌های معیشتی فرهنگیان تمهیدات ترافیکی پلیس راهور برای روز اربعین در مشهد (۳ شهریور ۱۴۰۳) ستاد مرکزی اربعین: زائران روز اربعین به کشور برنگردند قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی در شب به سلامتی شما آسیب می‌رساند هواشناسی: دمای ۴۸ درجه‌ای در شهر‌های زیارتی عراق به ثبت رسید ویدئو | لحظه دیده شدن پلنگ ایرانی در پناهگاه حیات وحش حیدری نیشابور (۳ شهریور ۱۴۰۳) دومین مورد آبله میمونی جهش‌یافته در خارج از آفریقا تایید شد سردار رادان: ۲.۵ میلیون زائر تاکنون از عراق بازگشته‌اند (سوم شهریور ۱۴۰۳) سازمان اورژانس کشور: روند کاهشی موارد غرق‌‍شدگی در استان‌های خراسان تغییر در نرخ اضافه‌کار پرستاران و استخدام نیرو‌های جدید (سوم شهریور ۱۴۰۳) راه‌های موثر برای مبارزه با حشره «سِنَک» ستاد اربعین هلال احمر:۲۵۳ زائر مصدوم و جان‌باخته به داخل کشور انتقال یافتند تصادف شدید موتورسیکلت و خودرو در بلوار شریعتی مشهد + جزئیات (۳ شهریور ۱۴۰۳) تحویل وزارت میراث فرهنگی به صالحی امیری با حضور عزت الله ضرغامی دستگیری ۵ متهم درگیری مسلحانه در مشهد + فیلم دبیر انجمن علمی داروسازان ایران: به دلیل اعمال تحریم‌ها، با کمبود دارو‌ مواجه هستیم پلیس هرمزگان از کشف هروئین در چند بسته‌ شیرخشک‌‌‌ خبر داد ویدئو | لحظه انفجار خودروی سواری پس از تصادف با تریلی در محور ایلام-مهران (۲ شهریور ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

صدای زنگ هشدار کمبود پرستار را می‌شنوید؟

  • کد خبر: ۹۸۴۸۸
  • ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۸
صدای زنگ هشدار کمبود پرستار را می‌شنوید؟
بد نیست بدانید از نظر استاندارد در دنیا به ازای هر هزار نفر جمعیت به طور متوسط ۵ تا ۶ پرستار لازم است و در کمترین حالت حداقل ۳ پرستار. در کشور طبق آخرین اطلاعات به ازای هر هزار نفر ۱.۶ پرستار وجود دارد که از حداقل هم کمتر است.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ دست وپنجه نرم کردن با ویروس جدیدی که حالا مدت زیادی است پایش به زندگی مان باز شده، خیلی چیز‌ها را تغییر داد. این تغییر و تحولات هم فقط در ظاهر امر نبود. یعنی این طور نبود که ترس از یک ویروس ناشناخته، به ویژه در آن اوایل، فقط باعث شود خودمان را در خانه قرنطینه کنیم، دور دورهمی‌های مان را خط بکشیم، مدام به دست وبالمان الکل بزنیم، ماسک‌ها را از روی صورتمان برنداریم و اقلام و وسایلی را که می‌خریم، به محض ورود به خانه بگیریم زیر شیر آب و ضدعفونی کنیم.

کرونا باعث شد نگاه ما از اساس به خیلی چیز‌ها عوض شود. مفاهیم عوض شدند، چیز‌هایی که بنیادین است و باز این چیز‌های بنیادین فقط فردی نبودند. ما نگاهمان به اجتماع، به آدم ها، به جایگاه آن ها، به کار و شغل آن‌ها و به هر آن چیزی که مرتبط با جمع و نفع جمعی باشد هم تحت تأثیر این موضوع قرار گرفت.

شغل پرستاری یکی از همین چیز‌ها بود. حرفه‌ای که با آمدن کرونا مدام با عبارت‌های مختلفی مثل مدافعان سلامت و افرادی که در خط مقدم مقابله با این بیماری قرار دارند، بهمان یادآوری می‌شد. اگر پیش از این پرستاری فقط تداعی کننده چهره‌هایی مهربان با روپوش‌های سفید بود، بعد از این تغییرات، سختی‌ها و خطری که در سروکله زدن با بیماری‌های عفونی و واگیر وجود دارد برایمان ملموس‌تر شد.

در مقابل، اما خبر‌هایی که در روز‌های همه گیری کرونا از پرستاری و پرستاران می‌شنیدیم امیدوارکننده نبود. آذر سال گذشته بود که اعضای شورای عالی و رؤسای هیئت مدیره‌های نظام پرستاری سراسر کشور طی نامه‌ای به رئیس جمهوری، برخی نارضایتی‌های مدافعان سلامت در ایام کرونا و اجرا نشدن مصوبات ستاد ملی کرونا را مطرح و از پرداخت نشدن مطالباتشان گله کردند. نامه‌ای که تسریع و اتخاذ مسیر میانبر و ترک تشریفات بوروکراتیک برای استخدام سریع و فوری حداقل ۳۰ هزار نفر نیروی جدید و اجرای کامل قانون بهره وری درباره مشاغل سخت، فقط بخشی از آن بود. در چنین شرایطی قاعدتا نمی‌توان انتظار داشت خبر‌های امیدوارکننده‌ای از وضعیت پرستاران به گوش برسد.

آنچه حالا در این یکی دو روز در شبکه‌های اجتماعی مطرح می‌شود، خبر مهاجرت حدود ۲ هزار پرستار از کشور است. محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار کشور، گفته در حالی که اکنون کشور به جذب حداقل هزار پرستار نیاز دارد، در یک سال گذشته حدود ۲ هزار پرستار از کشور مهاجرت کردند.

او این را هم گفت که در کشور پس از اوج گیری کرونا هیچ گونه استخدامی انجام نشده و امروز ما در دنیا بیشترین آمار جانباختگان پرستاری در دوران کرونا را داریم. همه این‌ها در حالی است که شعار امسال پرستاری، «پرستاری تأمین حقوق مردم، رفع موانع خدمتی و ارتقای سلامت جامعه» انتخاب شد؛ به این معنا که باید با افزایش پرستاران و استخدام بیشتر، مردم بتوانند سریع‌ترین و باکیفیت‌ترین خدمت عادلانه همراه با علم روز را با حداقل قیمت دریافت کنند.

هدفی که نه تنها میسر نشده، بلکه حالا زنگ خطر بلندی را به صدا درآورده است. بد نیست بدانید از نظر استاندارد در دنیا به ازای هر هزار نفر جمعیت به طور متوسط ۵ تا ۶ پرستار لازم است و در کمترین حالت حداقل ۳ پرستار. در کشور طبق آخرین اطلاعات به ازای هر هزار نفر ۱.۶ پرستار وجود دارد که از حداقل هم کمتر است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->