پلمب یک واحد عرضه قلیان در بلوار پیروزی مشهد(دوم مرداد ۱۴۰۳) حضور استاندار خراسان رضوی در جمع عشایر ارتفاعات منطقه هزار مسجد | طرح ۱۴ مورد از مطالبات عشایرنشینان در کمیته فنی استان + تصاویر تامین منابع مالی اوراق مشارکت در دستور کار شهرداری مشهدمقدس افتتاح اولین شعبه روستا بازار در مشهد (۲ مرداد ۱۴۰۳) دیدار شهردار، اعضای شورای اسلامی شهر و معاون اقتصادی شهرداری مشهدمقدس با مدیران بانک رسالت تشکیل ستاد خدمت رسانی به زائران دهه آخر صفر ۱۴۰۳ در مشهدمقدس ۱۲ هزار گذر زیارتی در اداره گذرنامه خراسان‌رضوی جامانده است + فیلم عضو شورای اسلامی شهر مشهد: تسریع در روند اجرایی پروژه‌ها باید با دقت و کیفیت باشد عضو شورای اسلامی شهر مشهد: پروژه‌های شهری باید در زمان مقرر و براساس برنامه زمان‌بندی تکمیل شوند درباره «شجاع‌السلطنه»، حاکم ۲۰۰ سال پیش خراسان تلاش شهرداری مشهد برای مکانیزه‌شدن نظافت بزرگراه‌ها | تجهیزات خدمات شهری به‌روزرسانی می‌شود اعمال‌قانون ۲۱۰۴ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۷۰ خودروی متخلف توقیف شدند (۲ مرداد ۱۴۰۳) ترافیک سنگین در ابتدای بولوار کوثر، سه‌راه خیام و بزرگراه آزادی در مشهد (۲ مرداد ۱۴۰۳) هشدار درباره شیوع «سالک» در حاشیه شهر مشهد آخرین وضعیت پروژه انتقال آب از دریای عمان به مشهد آغاز مطالعات ایجاد شهرک متمرکز ضایعاتی‌ها در مشهد هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۲ مرداد ۱۴۰۳) تعریف ۸۱ پروژه زودبازده برای محلات منطقه ۷ شهرداری مشهدمقدس اعمال تخفیف ۲۲درصدی درصورت پرداخت نقدی بدهی ساختمانی شهرداری مشهد تا پایان تابستان ۱۴۰۳ مطالبات کارکنان و پیمانکاران شهرداری مشهد باید پرداخت شود| هفت‌ساله‌شدن شورای ششم مطالبه عمومی است در صدوبیستمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس چه گذشت؟ (یکم مرداد ۱۴۰۳) درباره کوچه «حاج‌حسن» مشهد که قدمتی ۱۰۰ ساله دارد
سرخط خبرها

فرسایش بادی ۱.۲ میلیون هکتار از مساحت خراسان رضوی

  • کد خبر: ۹۸۷۲۸
  • ۲۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۸
فرسایش بادی ۱.۲ میلیون هکتار از مساحت خراسان رضوی
ریزگرد‌ها تقریبا یک سوم روز‌های سال هوای مشهد را نشانه می‌گیرند و وقوع این اتفاق با دو منشأ داخل استانی با دو کانون فرسایش باد خواف و سرخس و در خارج از استان مبتنی بر کانون فرسایش بادی صحرای قره قوم ترکمنستان به مشهد تحمیل می‌شود.

لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ بخشی از آلودگی هوای مشهد به استقرار پدیده گردوغبار در هوای شهر برمی گردد. ریزگرد‌ها تقریبا یک سوم روز‌های سال هوای مشهد را نشانه می‌گیرند و وقوع این اتفاق با دو منشأ داخل استانی با دو کانون فرسایش باد خواف و سرخس و در خارج از استان مبتنی بر کانون فرسایش بادی صحرای قره قوم ترکمنستان به مشهد تحمیل می‌شود.

درباره تمرکز بر حل معضل منشأ خارجی، ایجاد تعامل دوسویه متولیان زیست محیطی با ترکمنستان مطرح می‌شود، اما به نظر می‌رسد برای سی کانون فرسایش بادی در ۲۲ شهرستان استان به عنوان منابع داخلی وقوع گردوغبار نیز باید برنامه ریزی عملیاتی جدی تری انجام شود.

در این باره معاون محیط زیست انسانی اداره کل محیط زیست خراسان رضوی به خبرنگار ما گفت: کانون‌های فرسایش بادی در استان تا دوبرابر مساحت عرصه شان، استان را در معرض وقوع پدیده گردوغبار قرار می‌دهند.

سرخس و خواف؛ مهم‌ترین منشأ داخلی

محمد عرفانی افزود: مساحت کانون فرسایش بادی داخل استان بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار را به خود اختصاص داده است. سرخس و خواف مهم‌ترین کانون‌ها هستند. در گناباد و سبزوار نیز کانون‌های جدی داریم.

وی با اشاره به اینکه این تعداد کانون فرسایش بادی حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از عرصه‌های استان را تحت تأثیر قرار می‌دهند، افزود: تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی‌ها و خشک سالی باعث شده است تعداد روز‌های دارای پدیده گردوغبار در استان افزایش یابد.

عرفانی با اشاره به کانون پرقدرت گردوغبار سرخس افزود: در موضوع گردوغبار سرخس برنامه‌های دستگاه‌هایی مانند منابع طبیعی، هواشناسی، فرمانداری، آستان قدس و جهادکشاورزی را دریافت کردیم و در کارگروه هایمان بررسی می‌کنیم.

وی بیان کرد: برای این بخش تهاتر بین دام و مرتع از عمده موضوع‌های مطالبه ماست. زیرا زمین‌های رهاشده با کوچک‌ترین وزش باد جابه جا می‌شود. در حوزه سرخس باید ابتدا میزان دام و دام مازاد موجود در این منطقه برآورد شود.

پیش بینی مجتمع‌های دام پروری

وی با بیان اینکه در این منطقه باید مجتمع‌های دام پروری پیش بینی شود، افزود: در این منطقه باید از چرای سنتی دام به سمت چرای صنعتی برویم.

عرفانی با بیان اینکه بهره برداری بیش از حد از ظرفیت زمین در بخش سرخس مهم‌ترین عامل در وقوع گردوغبار است، گفت: تا زمانی که این موضوع حل نشود، هرچقدر برای کاهش پدیده گردوغبار اقدامات اصلاحی انجام شود، اما بیشتر از توان سرزمین از آن برداشت شود، زمین در معرض فرسایش باد خواهد بود.

وی اظهار کرد: بسته اصلاحی که برای کاهش گردوغبار سرخس دیده شده، بسته مدیریتی و اجرایی است که در کمیته فنی دوباره مطرح شده است، اما درخواست داریم اداره کل راه وشهرسازی درباره رفع مشکلات و هماهنگی بین دستگاه‌ها اقدام کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->