قیمت طلا و سکه چقدر است؟ (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ) برنج ایرانی گران شد | جدول قیمت انواع برنج در اردیبهشت ۱۴۰۴ تفاهم گازی بزرگ ایران و روسیه | واردات سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز از مسیر آذربایجان توصیه رئیس اتحادیه طلا به خریداران | مردم منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ها هستند قیمت طلای ۱۸عیار امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تغییر ۳۶۴ هزار تومانی قیمت طلا باز هم ریخت | نرخ جدید طلای جهانی امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید استاندار خراسان رضوی؛ لزوم استفاده حداکثری از برند شهر جهانی گوهرسنگ‌ها برای توسعه اقتصادی استان بانک طلا در خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود | پیش‌بینی جذب حداقل ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه در «مشهداینوکس» و «مشهدفارکس» احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در کاشمر آغاز شد جزئیات فروش اینترنتی محصولات سایپا از دوشنبه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نفت: ظرفیت تجارت ایران و روسیه فراتر از ارقام کنونی است ۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی وزیر نفت وارد مسکو شد | پاک نژاد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه شرکت می‌کند خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی
سرخط خبرها

ترکمنستان؛ فرصتی برای افزایش صادرات

  • کد خبر: ۹۸۸۷۶
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۹
ترکمنستان؛ فرصتی برای افزایش صادرات
علی‌اکبر لبافی - رئیس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی

ترکمنستان در زمره کشور‌هایی است که به‌دلیل همسایگی و هم‌مرزی، مراودات تجاری دیرینه با ایران و خراسان‌رضوی دارد. اگرچه جمعیت این کشور حدود ۶ میلیون نفر است، به‌لحاظ سایر شاخص‌هایی که در آن وجود دارد، ضروری است که ارتباطات اقتصاد‌ی خودمان را به‌صورت دوجانبه گسترش دهیم. براساس آمار‌های منتشرشده، تولید ناخالص داخلی ترکمنستان ۷۶۱/۴۰ میلیارد دلار است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد این کشور، مسیر مناسبی برای ترانزیت کالا‌های ایرانی به اوراسیا به‌شمار می‌آید و رتبه نهم تولید پنبه در دنیا را دارد و نیازمند صنایع وابسته به صنعت نساجی است. ترکمنستان برنامه دارد به زیرساخت‌های جدید در صنعت حمل‌ونقل دست پیدا کند و دارای صنعت روبه‌رشد در حوزه کشاورزی و صیفی‌جات است و به صنایع تبدیلی نیاز دارد.

اکنون همکاری با ترکمنستان به شکل قرارداد‌ها و تفاهم‌نامه‌های استانی متناظر و همسایه در دست پیگیری است. به‌عنوان نمونه خراسان‌رضوی با استان مرو و خراسان‌شمالی با آخال قرارداد‌هایی دارند.

یادداشت تفاهمی بین خراسان‌شمالی و آخال ۶ سال پیش به امضا رسیده بود که شامل بخش‌های مختلف بازرگانی، آموزشی و... می‌شد. باتوجه‌به اتمام مدت این تفاهم، تمدید آن در دستورکار قرار گرفته است؛ لذا آنچه مهم است، برنامه بعدی ما درباره نحوه اجرایی کردن این تفاهم‌نامه است.

باتوجه‌به دسترسی خراسان‌رضوی و جنوبی وسیستان‌وبلوچستان به پاکستان، افغانستان و جنوب هند، ایران ظرفیت‌های خوبی برای ارتباط تجاری با ترکمنستان و اتصال آن به کشور‌های مذکور دارد. بندر چابهار از ظرفیت خوبی برای توسعه ارتباط با ترکمنستان برخوردار است.

این بندر از تحریم‌های آمریکا مستثنا شده است که مزیت مناسبی برای سرمایه‌گذاری در چابهار توسط تجار ترکمنستانی است و این موضوع می‌تواند در پیشنهاد‌ها به طرف ترکمنستانی در هنگام انعقاد تفاهم‌نامه، مدنظر قرار گیرد.

علاوه‌بر این، دولت سیزدهم بر تسهیل روند موجود مراودات بین دو کشور تاکید می‌ورزد و سفر چندی قبل مسئولان و بخش خصوصی به ترکمنستان، نشان‌دهنده این است که باید با دقت و سرعت بیشتری به بهبودی لازم در این مراودات دست پیدا کنیم.

درمجموع دولت سیزدهم بر ایجاد روندی بهتر برای توسعه مراودات با کشور‌های همسایه تاکید می‌ورزد و اگر استان‌های همجوار با ترکمنستان وارد تعامل و همکاری شوند و موانع و مزیت‌های توسعه صادرات به این کشور را شناسایی کنند، بی‌تردید ظرفیت جدیدی برای صادرات کشور به‌وجود خواهد آمد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->