پلمب نانوایی متخلف در مشهد | آغاز دور جدید نظارت‌ها بر واحد‌های صنفی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حواشی چای دبش ادامه دارد | دریافت ۱۴۳ وام فقط از یک بانک دولتی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) گزارش جدید از بحران قطعه‌سازی | بدهی ۱۱ میلیاردی سایپا روی میز ۵ سال بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت در مجلس | ۳ بار رفت و برگشت یک طرح بین مجلس و شورای نگهبان در ۲ سال جولان لوازم جانبی تقلبی موبایل در بازار | تفاوت بین نمونه اصلی و تقلبی برای خریدار تقریبا غیرممکن است کاهش چراغ‌خاموش ارائه تسهیلات بانک‌ها در خراسان رضوی قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی، (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد مزایده ۶ هزار میلیاردی کالای تملیکی با عرضه خودروی داخلی و خارجی تا چه زمانی ادامه دارد؟ گرانی لبنیات ادامه دارد پیش‌بینی قیمت دلار برای پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ قیمت هر کیلو شمش طلا در بورس کالا بعد از یک ماه به ۱۱.۷ میلیارد تومان افزایش یافت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ نمایشگاه مشهد، آوردگاه ارتباط بی‌واسطه تولیدکننده و خریدار | بیست‌وچهارمین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا آغازبه‌کار کرد نظام بانکی چطور ترمزِ جهش تولید مسکن را کشید؟ قانون مالیات بر خانه‌های خالی به بازار مسکن کمک نکرد مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی: تایید فرم تبصره ۱۰۰ و پرداخت مالیات با پیام‌رسان‌های داخلی ممکن شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | تغییر محسوس قیمت‌ها وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت قرمز در اختیار ما نیست و مربوط به بازار است قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | ثبات قیمت‌ها افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت میوه از باغ تا دست مشتری قیمت بلیت هواپیما اوج گرفت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) افشای راز ۲۰ میلیارد دلاری که در سال گذشته به اقتصاد برنگشت جلسه شورای عالی کار باید فوراً تشکیل شود تا قدرت خرید کارگران جبران شود اتحادیه طلا درباره سکه‌های پارسیان جعلی در بازار هشدار داد سخنگوی صنف جایگاهداران: راهی جز واردات برای تأمین بنزین سوپر وجود ندارد کوچک‌تر‌های بورس به‌ پا خاستند | ازدست‌رفتن حمایت ۲.۶ میلیون واحدی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) شرط سامانه جامع تجارت برای سرمایه‌گذاران خارجی: به ازای وارد کردن هر خودرو، در ایران ۳۰۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری کنید ۹۷ درصد از کارگاه‌های کارگری امن نیستند سکه‌های پارسیان گران شدند (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت
سرخط خبرها

ترکمنستان؛ فرصتی برای افزایش صادرات

  • کد خبر: ۹۸۸۷۶
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۹
ترکمنستان؛ فرصتی برای افزایش صادرات
علی‌اکبر لبافی - رئیس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی

ترکمنستان در زمره کشور‌هایی است که به‌دلیل همسایگی و هم‌مرزی، مراودات تجاری دیرینه با ایران و خراسان‌رضوی دارد. اگرچه جمعیت این کشور حدود ۶ میلیون نفر است، به‌لحاظ سایر شاخص‌هایی که در آن وجود دارد، ضروری است که ارتباطات اقتصاد‌ی خودمان را به‌صورت دوجانبه گسترش دهیم. براساس آمار‌های منتشرشده، تولید ناخالص داخلی ترکمنستان ۷۶۱/۴۰ میلیارد دلار است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد این کشور، مسیر مناسبی برای ترانزیت کالا‌های ایرانی به اوراسیا به‌شمار می‌آید و رتبه نهم تولید پنبه در دنیا را دارد و نیازمند صنایع وابسته به صنعت نساجی است. ترکمنستان برنامه دارد به زیرساخت‌های جدید در صنعت حمل‌ونقل دست پیدا کند و دارای صنعت روبه‌رشد در حوزه کشاورزی و صیفی‌جات است و به صنایع تبدیلی نیاز دارد.

اکنون همکاری با ترکمنستان به شکل قرارداد‌ها و تفاهم‌نامه‌های استانی متناظر و همسایه در دست پیگیری است. به‌عنوان نمونه خراسان‌رضوی با استان مرو و خراسان‌شمالی با آخال قرارداد‌هایی دارند.

یادداشت تفاهمی بین خراسان‌شمالی و آخال ۶ سال پیش به امضا رسیده بود که شامل بخش‌های مختلف بازرگانی، آموزشی و... می‌شد. باتوجه‌به اتمام مدت این تفاهم، تمدید آن در دستورکار قرار گرفته است؛ لذا آنچه مهم است، برنامه بعدی ما درباره نحوه اجرایی کردن این تفاهم‌نامه است.

باتوجه‌به دسترسی خراسان‌رضوی و جنوبی وسیستان‌وبلوچستان به پاکستان، افغانستان و جنوب هند، ایران ظرفیت‌های خوبی برای ارتباط تجاری با ترکمنستان و اتصال آن به کشور‌های مذکور دارد. بندر چابهار از ظرفیت خوبی برای توسعه ارتباط با ترکمنستان برخوردار است.

این بندر از تحریم‌های آمریکا مستثنا شده است که مزیت مناسبی برای سرمایه‌گذاری در چابهار توسط تجار ترکمنستانی است و این موضوع می‌تواند در پیشنهاد‌ها به طرف ترکمنستانی در هنگام انعقاد تفاهم‌نامه، مدنظر قرار گیرد.

علاوه‌بر این، دولت سیزدهم بر تسهیل روند موجود مراودات بین دو کشور تاکید می‌ورزد و سفر چندی قبل مسئولان و بخش خصوصی به ترکمنستان، نشان‌دهنده این است که باید با دقت و سرعت بیشتری به بهبودی لازم در این مراودات دست پیدا کنیم.

درمجموع دولت سیزدهم بر ایجاد روندی بهتر برای توسعه مراودات با کشور‌های همسایه تاکید می‌ورزد و اگر استان‌های همجوار با ترکمنستان وارد تعامل و همکاری شوند و موانع و مزیت‌های توسعه صادرات به این کشور را شناسایی کنند، بی‌تردید ظرفیت جدیدی برای صادرات کشور به‌وجود خواهد آمد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->