فاطمه رافع | شهرآرانیوز؛ پیش بینیهای کرونایی این روزها بیش از پیش به واقعیت تبدیل میشود و همان طور که چندی پیشتر برخی کارشناسان درباره درگیری بیشتر کودکان در موج ششم کرونا هشدار داده بودند، حالا جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد از افزایش آمار ابتلای کودکان به این ویروس در موج ششم نسبت به موجهای پیشین خبر داده است و گفته که ظرفیت تختهای بستری بیمارستان تخصصی کودکان اکبر افزایش یافته است تا در صورت نیاز به شکل مناسبی به این گروه از بیماران خدمات رسانی شود.
دکتر ایوب توکلیان این را هم گفته که با وجود آنکه تعداد موارد سرپایی و بستری این گروه سنی در موج ششم بحران کرونا بسیار بیشتر از پنج موج قبلی بوده، خوشبختانه تا این لحظه هیچ فوتیای در میان کودکان مبتلا به کرونا ثبت نشده است.
رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم با بیان اینکه هزار و ۱۶۷ بیمار مبتلا یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی خراسان رضوی بستری هستند، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیشترین سهم را در این زمینه دارد.
محمد پهلوان ادامه داد: از مجموع بیماران بستری مبتلا یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان، ۸۸۲ بیمار متعلق به دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند.
او با بیان اینکه روند بستری بیماران مبتلا به کرونا همچنان افزایشی است، خاطرنشان کرد: پیش بینی میشود این شرایط دست کم تا دو هفته آینده ادامه داشته باشد.
«شمار بیماران بدحال در ۱۰ روز گذشته ۴۰ درصد افزایش یافته است.» رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد این را هم گفت و افزود: ۲۵۳ بیمار بدحال مبتلا یا مشکوک به کرونا در بخشهای مراقبت ویژه استان بستری هستند.
پهلوان به این نکته هم اشاره کرد که بیشتر بیماران بستری در بخشهای مراقبت ویژه افرادی هستند که یا واکسن را دریافت نکرده اند یا اینکه به بیماری زمینهای مبتلا هستند.
او با تأکید بر اینکه امیکرون قدرت انتشار بسیار بالایی دارد، از همه افرادی که علائم شبیه به سرماخوردگی دارند درخواست کرد برای پیگیری و بررسی لازم به نزدیکترین مرکز سطح یک خدمات درمانی مراجعه و از حضور مستقیم در بیمارستانها اجتناب کنند.
رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اهمیت نقش همکاری مردم در کنترل موجهای کرونا نیز اشاره و بر لزوم رعایت شیوه نامههای بهداشتی تأکید کرد.
به گفته پهلوان تاکنون ۹۵.۹۷ درصد از افراد بالای ۱۸ سال در استان نوبت اول واکسن را دریافت کرده اند. میزان دریافت نوبت دوم واکسن در این بازه سنی ۸۴.۱۶ درصد و نوبت سوم ۲۸.۲۶ درصد است. همچنین ۹ درصد گروه سنی ۹ تا ۱۱ سال استان واکسینه شده اند.
آن طور که وب دا گزارش کرده است مسئول فنی آزمایشگاه مرجع کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم از ارجاع روزانه بیش از هزار تست به آزمایشگاه کرونا خبر داده و گفته که واریانت امیکرون در میان نمونههای ارسالی کاملا غالب است که نشان از چرخش سریع بیماری در سطح جامعه دارد.
سعید عامل جامه دار با اشاره به اینکه حدود ٦٠ درصد از نمونهها از نظر ابتلا به کرونا مثبت هستند، این را هم گفت که در دو هفته اخیر موردی از آنفلوانزا وجود نداشته است.
او با بیان اینکه کمبودی از لحاظ کیتهای آزمایشگاهی وجود ندارد، تأکید کرد: ویروس امیکرون به سرعت در جامعه در حال چرخش است و بهترین راهکار در پیشگیری از ابتلا به این بیماری رعایت شیوه نامههای بهداشتی و تکمیل واکسیناسیون (دریافت هر سه دز) است.