سری گلکسی S25 سامسونگ رونمایی شد| اعلام قیمت و تاریخ عرضه پرچم‌دار جدید رقابت انسان‌ها و ربات‌ها در نیمه‌ماراتن چین نسخه تکامل‌یافته ماهواره کوثر سال آینده به فضا پرتاب می‌شود گروه «تپسل» اپلیکیشن «کافه بازار» را خرید تجار بالاخره می‌توانند آیفون‌هایی را که شناسه‌شان باز شده، ثبت سفارش کنند توکن PX «نات پیکسل» لیست شد + قیمت اولیه راس اولبریکت کیست؟ | خالق موفق‌ترین دارک‌وب خریدوفروش مواد مخدر ترامپ برای راس اولبریکت، خالق وب‌سایت «جاده‌ی ابریشم»، فرمان عفو صادر کرد استعفای رئیس ناسا آمریکا همزمان با آغاز دولت دوم ترامپ فرهنگستان جایگزین «فوروارد» را معرفی کرد ترامپ دستور بایدن برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی را لغو کرد آیا رمزارزها در نوسان‌ نرخ ارز اثرگذار هستند؟ بیش از ۵۷ هزار حمله سایبری در پاییز ۱۴۰۳ علیه ایران اتفاق افتاد+جزئیات با حمایت ترامپ، ممنوعیت تیک تاک در آمریکا برداشته شد پیام هکرها برای کسب‌وکارهای رژیم صهیونیستی: «غزه پیروز است!» مدت ریلزهای اینستاگرام به ۳ دقیقه‌ افزایش یافت پشتیبانی از فناوری صوتی Eclipsa به گوگل کروم و اندروید می‌آید آمریکایی‌ها بعد از ممنوعیت تیک تاک در کشورشان، از چه سرویسی استفاده می‌کنند؟ امکان رجیستری آیفون‌های فعال قبل از مصوبه دولت فراهم شد (۳۰ دی ۱۴۰۳) چرا فعالیت تیک تاک در آمریکا متوقف شد؟ + حواشی و واکنش‌ها جزئیاتی تازه از پرونده پاول دورف، مدیرعامل تلگرام، در فرانسه (۲۹ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

پزشکان برای اولین‌بار زنی مبتلا به HIV را با سلول‌های بنیادی درمان کردند

  • کد خبر: ۹۹۳۵۱
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۷
پزشکان برای اولین‌بار زنی مبتلا به HIV را با سلول‌های بنیادی درمان کردند
پزشکان آمریکایی موفق شده‌اند یک زن مبتلا به HIV را با سلول‌هایی بنیادی در خون بند ناف درمان کنند.

به گزارش شهرآرانیوز - پزشکان آمریکایی موفق شدند برای نخستین‌بار در تاریخ، یک زن مبتلا به HIV را درمان کنند. در این روش از سلول‌هایی بنیادی در خون بند ناف استفاده شد.

دانشمندان مرکز پزشکی نیویورک-پرسبیترین می‌گویند به‌نظر می‌رسد یک زن مبتلا به HIV ازطریق روشی درمانی متکی بر سلول‌های بنیادی در خون بند ناف، درمان شده است. این سومین‌باری است که شاهد درمان بیماران مبتلا به HIV هستیم. هر دو بیمار قبلی مرد بودند و این اولین‌بار است که یک زن درمان می‌شود. پزشکان احتمالاً با این روش درمانی خواهند توانست سالانه ده‌ها نفر بیمار HIV را درمان کنند.

بر اساس آنچه فوربز می‌نویسد، بیمار از زمان متوقف‌شدن روند درمان در اکتبر ۲۰۲۰ (مهر و آبان ۱۳۹۹) تاکنون هیچ علائمی از عفونت HIV را نشان نداده است. در روش درمان، سلول‌های درمانی بند ناف که حاوی جهشی برای مسدودسازی HIV بودند، به بیمار پیوند زده شد. همچنین پزشکان سلول‌های بنیادی یکی از خویشاوندان بالغ بیمار را به او پیوند زدند.

روش درمانی مبتنی بر سلول‌های بنیادی بسیار خطرناک است. در این روش پزشکان باید با استفاده از شیمی‌درمانی یا پرتودرمانی سیستم ایمنی بدن بیمار را از بین ببرند و سپس سیستم ایمنی را با سلول‌های جدید بسازند. بدین ترتیب چنین روشی برای هر بیماری که به سرطان یا هر نوع بیماری کشنده‌ دیگر مبتلا نیست، نامناسب قلمداد می‌شود. زنی که درمان شده، به سرطان خون نیز مبتلا بوده است.

این روش درمانی احتمالا نسبت به روشی که برای درمان دو بیمار دیگرِ HIV استفاده شد، برای تعداد بیشتری از بیماران کارساز خواهد بود، چون لازم نیست حتماً خون بند ناف از لحاظ ژنتیکی با بیمار تطابق داشته باشد. محققان می‌گویند شاید بتوان با روش جدید در هر سال بالغ بر ۵۰ فرد مبتلا به HIV را درمان کرد.

HIV ممکن است در اواخر قرن هجدهم میلادی از شامپانزه به انسان منتقل شده باشد، اما تا دهه‌ ۱۹۷۰ میلادی در ایالات متحده شناسایی نشده بود. ویروس HIV ممکن است به بیماری ایدز منتهی شود. این بیماری خطرناک سیستم ایمنی بیمار را از کار می‌اندازد و جزئی‌ترین بیماری‌ها برای فرد در نقش بیماری کشنده ظاهر می‌شوند.

با وجود تلاش‌های فراوان دانشمندان هنوز درمانی واقعی برای HIV کشف نشده، اما درمان ضد رتروویروسی به مبتلایان HIV امکان می‌دهد جلوی ابتلا به ایدز را بگیرند و به زندگی خود ادامه دهند

در سال ۲۰۰۸ پزشکانی در برلین مدعی شدند که توانسته‌اند برای نخستین‌بار یک فرد مبتلا به HIV را درمان کنند. پزشکان برلین در این روش سراغ سلول‌هایی بنیادی رفتند که با بیمار تطابق ژنتیکی داشتند و حاوی جهشی نادر بودند. روش درمانی جدیدی که اخیراً توسعه یافته شامل استفاده از سلول‌هایی بنیادی است که با بیمار تطابق ژنتیکی ندارند و به همین واسطه شانس پیدا کردن اهداکنندگان مطلوب بیشتر می‌شود. روش درمانی استفاده‌شده در برلین تا حدودی غیرقابل‌اتکا است و بررسی‌ها نشان می‌دهد دو بیماری که تحت این روش درمانی خطرناک قرار گرفته‌اند، ماه‌ها بعد دوباره آزمایش HIV مثبت داشته‌اند.

دکتر استیون دیکس، متخصص ایدز در دانشگاه کالیفرنیا، می‌گوید:

این حقیقت که فردِ درمان‌شده دارای نژاد مختلط است و زن محسوب می‌شود، از نظر علمی و آثار جامعه بسیار اهمیت دارد.

پزشکان بر این باورند که روند پیشرفت ابتلا به HIV در زنان با مردان متفاوت است. آمار نشان می‌دهد تقریباً ۳۸ میلیون نفر در سراسر دنیا به HIV مبتلا و حدودا ۷۳ درصد از آن‌ها تحت درمان هستند.

منبع: زومیت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->