واژگونی لیفتراک در نیشابور حادثه آفرید (۲۷ تیر ۱۴۰۳) اعترافات مردی که گلوی همسرش را برید| فرزندان درخواست قصاص پدر را دارند قتل مسلحانه همسر خیانتکار و معشوقش در ویلا آیا تنهایی و اضطراب باعث سکته مغزی می‌شود؟ آتش سوزی در تالاب هورالعظیم مهار شد (۲۷ تیر ۱۴۰۳) چگونه یک کوله‌پشتی، کودکان ژاپنی را متحد کرده است؟ عشق به زن متاهل منجر به قتل شد| دستگیری قاتل فراری در مرز کمبود جهانی قلم‌های انسولین‌| هفت میلیون ایرانی مبتلا به دیابت هستند انفجار سوپرمارکت در خیابان هدایت مشهد ۲ مجروح بر جای گذاشت (۲۷ تیر ۱۴۰۳) جزییات آتش‌سوزی منطقه خائیز | جرقه‌ای که از مزرعه کشاورزی شروع شد تاثیر منفی گرما بر روی جنین| سکته گرمایی را جدی بگیرید کشف بیش‌از ۱۰ هزار قرص غیرمجاز در غرب مشهد (۲۷ تیر ۱۴۰۳) کلید اولیه نوبت دوم کنکور ۱۴۰۳ منتشر شد تیم المپیاد زیست شناسی ایران در جهان خوش درخشید + اعضای تیم زمان اعلام نتایج نهایی آزمون استخدامی دبیری آموزش و پرورش اعلام شد اهدای خون بیش از ۲ هزار نفر در روز‌های تاسوعا و عاشورا در خراسان‌رضوی شناسایی و احضار عاملان هتک حرمت روز عاشورا در کرج (۲۷ تیر) نماینده مجلس: ۸۰ درصد دشت های خراسان‌رضوی خشک شده است قرارگرفتن ۵۲۱ فرزند بی‌سرپرست در آغوش خانواده‌های جدید | اجرای کامل طرح «شیرخوارگاه‌های بدون‌ فرزند» در خراسان‌رضوی + فیلم کمبود کدام ویتامین‌ها عوامل سیاهی دور چشم هستند؟
سرخط خبرها

انسان بزرگترین دشمن زمین | گرمایش زمین در بدترین حالت ممکن

  • کد خبر: ۹۹۴۲۶
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۹
انسان بزرگترین دشمن زمین | گرمایش زمین در بدترین حالت ممکن
تحقیقات تازه درباره تغییرات اقلیمی می‌گوید اوضاع گرمایش زمین هیچ گاه تا این اندازه بغرنج نبوده است

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ اگر ابتدای انقلاب صنعتی را یعنی زمانی که دگرگونی‌های بزرگ در صنعت، کشاورزی، تولید و ترابری در جهان اتفاق افتاد سال ۱۸۴۰ میلادی درنظر بگیریم، ۱۸۱ سال است که انسان در حال بلعیدن و تخریب محیط زیست است.

در طول این سال‌ها انسان از دل دریا‌ها نفت و گاز بیرون کشیده، جنگل‌ها را از بین برده تا رؤیاهایش را محقق کند و با ساخت و ساز‌های عجیب وغریب، احداث چاه‌های عمیق برای رسیدن به آب و ده‌ها عمل این چنینی دیگر باعث شده که طبیعت و محیط زیست آسیب ببیند و در حالی که هیچ اقدامی برای جبران کار‌های اشتباهش نکرده، حتی روی تصمیمات دیگران هم اثر گذاشته که مهم‌ترین آن خروج آمریکا از معاهده پاریس در دوران ریاست جمهوری ترامپ است.

این رابطه یک طرفه و سودجویانه از طبیعت در طول این سال‌ها باعث شده که به گفته «هوسونگ لی»، رئیس شورای بین دولتی تغییرات آب وهوایی (IPCC) که در نخستین روز مذاکرات دوهفته‌ای این شورا در برلین سخن می‌گفت؛ در هیچ زمانی مبارزه علیه گرمایش زمین تا این حد پراهمیت نبوده، زیرا هیچ گاه خطر گرمایش هم تا این حد خطرناک نبوده است، درنتیجه ضرورت فوری مبارزه جدی برای جلوگیری از تشدید بحران آب وهوایی وجود دارد.

در همین یک یا دو دهه اخیر است که کشور‌های صنعتی که بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گاز‌های گلخانه‌ای هستند به فکر زمین افتاده اند؛ اما سرعت اقدامات اصلاحی آنان آن قدر پایین است که برایند درخور توجهی درباره اصلاح وضعیت اسفبار محیط زیست وجود ندارد.

«به اینگر اندرسن»، رئیس برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) می‌گوید: «فعالیت‌ها برای جلوگیری از تشدید تغییرات آب وهوایی در مقایسه با رشد گرمایش زمین بسیار ناچیز است.»

در همین حال کارشناسان معتقدند که فقط از طریق فعالیت‌های فراگیر بین المللی می‌توان به شکل تأثیرگذار با گرمایش زمین مبارزه کرد و اگر اوضاع به همین روال پیش برود، زمین در سال ۲۰۳۰ در مقایسه با دوران پیشاصنعتی ۵/ ۱ درجه گرم‌تر خواهد شد و این یعنی ۱۰ سال زودتر از آنچه که در سال ۲۰۱۸ پیش بینی شده بود و این نشان می‌دهد که انسان چه قدرتی در تخریب سرمایه‌های طبیعی زمین دارد، سرعتی که از چرخه طبیعی جهان بیشتر و به مراتب مخرب‌تر است.

شورای بین دولتی تغییرات آب وهوایی در گزارش جدید خود تأکید کرده است که براساس شواهد موجود گرمایش زمین به وسیله انسان ایجاد می‌شود. پیش‌تر نیز گفته شده بود که این بحران محیط زیستی «به احتمال زیاد» ساخته دست بشر است، بشری که ولع زیادی برای تخریب دارد و همتی برای اصلاح فعالیت‌های تخریبی او دیده نمی‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->