اتصال برق و انتشار دود در بخش CCU بیمارستان شادگان (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد
سرخط خبرها

آیا ماهی‌ها واقعا حرف می‌زنند؟

  • کد خبر: ۹۹۹۶۰
  • ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۸
آیا ماهی‌ها واقعا حرف می‌زنند؟
جدیدترین تحقیقات دانشمندان و بوم شناسان دانشگاه کرنل نشان می‌دهد ماهی‌ها نیز می‌توانند با استفاده از صدا، با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، اگر تصور می‌کنید اقیانوس‌ها مکان‌های ساکتی هستند سخت در اشتباه هستید. در آب‌ها هم مانند جنگل‌ها و دیگر اکوسیستم‌های طبیعی، صدا‌هایی شنیده می‌شوند. تا پیش از این تصور می‌شد این صدا‌ها بیشتر به وسیله دلفین ها، وال‌ها و … تولید می‌شود؛ اما حالا مشخص شده گونه‌های مختلفی از ماهی‌ها نیز با صدا با هم ارتباط برقرار می‌کنند که کشفی جالب است.

آرون رایس، بوم شناس دانشگاه کرنل، اعلام کرد: «ما برای مدت‌ها می‌دانستیم برخی از ماهی‌ها صدا‌هایی تولید می‌کنند؛ اما معمولا این صدا‌ها به عنوان مواردی به شدت نادر شناخته می‌شدند.»، اما حالا به نظر می‌رسد این صدا‌ها با اهدافی مشخص تولید می‌شوند.

فرض احتمالی دانشمندان و اکولوژیست‌ها بر این بوده که ابزار‌های ارتباطی میان ماهی‌ها فقط شامل سیگنال‌های رنگی، زبان بدن و الکتریسیته بوده است؛ اما اکتشافات اخیر دانشمندان نشان می‌دهد؛ ماهی‌ها هم مانند پرندگان، می‌توانند با استفاده از صدا‌هایی که تولید می‌کنند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

با توجه به سوابق تشریحی و صدا‌های ضبط شده‌ای که از گذشته وجود داشته است، رایس و همکارانش چندین ویژگی فیزیولوژیکی را شناسایی و بررسی کردند که به گروه ماهیان نیمه استخوانی (Actinopterygii) اجازه می‌دهد بدون نیاز به تار صوتی، صدا‌های مختلف ایجاد کنند. این گروه آبزیان شامل بیش از ۳۴ هزار گونه زنده است. رایس به syfy wire اعلام کرده است: «آن‌ها می‌توانند دندان هایشان را به هم بفشارند یا از حرکتشان در آب صدا‌های مختلفی ایجاد کنند و ما تعدادی از این ویژگی‌های جالب و خاص را میان این گونه‌ها مشاهده کرده ایم».

آن‌ها طی بررسی‌های فیزیولوژیکی به این احتمال رسیدند که شاید «شایع‌ترین سازگاری، مرتبط با عضله‌های کیسه هوای ماهی هاست. در واقع ماهیچه‌های کیسه هوای وزغ سریع‌ترین عضله‌های اسکلتی در بین مهره داران هستند. این ماهیچه‌ها سازگاری‌هایی با عملکرد بالا دارند و احتمالا می‌توانند برای تولید صدا استفاده شوند.»

منبع: زومیت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->