تاریخ‌نگاری حضور تیم‌های مشهدی در مسابقات فوتبال باشگاهی کشور سال 1376/ قسمت هفتم

تیر خلاص رضا صاحبی به پیام!

حسین نخعی‌شریف| چنانچه در قسمت‌های گذشته گفتیم، ناف پیامی‌ها را برای فصل هفتم لیگ آزادگان از همان ابتدا بد بریدند و انگار این تیم طلسم شده بود؛ به‌طوری که مرد آرام و مؤدبی چون سیدکاظم غیاثیان هم کم آورد. حاشیه‌های بازیکنان از یک سو و گوش‌ندادن جلالی به توصیه‌های فنی او، پس از شکست مقابل استقلال، باعث علنی‌شدن اختلاف کادرفنی شد تا مدیران این تیم سرانجام جلسه‌ای درباره مسائل فنی تشکیل دهند، اما به نظر خیلی دیر بود و کار از کار گذشته بود.

 

بازگشت با دست خالی از اهواز
پیامی‌ها که نیمی از هوش‌وحواسشان درگیر مسائل خارج از میدان و تعیین‌تکلیف جایگاه کادرفنی بود، جمعه، هفدهم بهمن، در ورزشگاه تختی اهواز در حضور 3هزار نفر به مصاف فولاد خوزستان رفتند. فولادی‌ها که تا دو هفته پیش جزو قعرنشینان لیگ بودند، با تعویض همایون شاهرخی و سپردن سکان تیمشان به لفته سه‌برادران، با انگیزه زیاد به قصد سه‌امتیاز گام به میدان گذاشتند و همان نیمه اول با گل‌های دقایق 32 و 38 افشین حاجی‌پور و امید زاهدی به مقصودشان دست یافتند. هردو گل آن‌ها روی ارسال کرنر از راست بود و اولی با پا و دومی با سر درون دروازه مهدی واعظی جا گرفت تا باز هم پیام از پاشنه آشیلش گل بخورد؛ مشکلی که انگار کادرفنی درمانی برایش نداشت و حریفان هم درست از همین نقطه ضربه می‌زدند. نیمه دوم پیام کمی به خود آمد و اخراج داوود حقدوست در دقیقه65 توسط محمد شجاعی، قاضی این میدان، بهترین فرصت را برای جبران فراهم ساخت، اما پیام از طراوت و جنگندگی لازم به‌دور بود و تک‌گل آن‌ها در دقیقه78، بیشتر حاصل کار انفرادی داریوش یزدانی بود که توسط اسدا... توکلی به گل تبدیل شد. پیام با این شکست پانزده‌امتیازی باقی ماند تا در رتبه چهاردهم  و بالاتر از برق شیراز چهارده‌امتیازی باشد. سرخ‌پوشان پایتخت نیز همچنان به‌دلیل تعداد کم بازی‌هایشان در رتبه شانزدهم بودند.


تکرار نتیجه در تهران
یک دیدار سرد در هوایی سردتر میان دو تیم پیام و سایپا در ورزشگاه شهیدشیرودی تهران، درست مثل دیدار رفت دو تیم در مشهد؛ دیداری که جمعه، اول اسفند، به قضاوت عبود سنگاشکن برگزار شد و فقط در 10دقیقه آخر کمی جان گرفت، اما حملات سایپایی‌ها نتیجه‌ای دربرنداشت تا دو تیم به تساوی بدون گل رضایت دهند. تنهاحادثه این دیدار دقیقه85 حاصل شد که ضربه سر حسن اسپیلی از دستان مهدی واعظی رها شد و عباس دهقانی آن را از روی خط دروازه بیرون کشید، اما نارنجی‌پوشان تهرانی اعتقاد به گل داشتند و بازی دقایقی متشنج شد و با کارت زرد داور به دوطرف درگیری، غائله خاتمه یافت. حدود 5هزار نفر از این مسابقه دیدن کردند. با این تساوی، پیام از نوزده بازی با شانزده‌امتیاز همچنان در جایگاه چهاردهم ماند. سایپا هم بیست‌وسه‌امتیازی شد تا در کمرکش جدول باقی بماند.  نکته گفتنی این مسابقه نبودن داریوش یزدانی در جمع پیامی‌ها بود. یزدانی در روزهایی که تیم بسیار به او نیاز داشت، به‌عنوان یار کمکی همراه سرخ‌پوشان تهرانی به لبنان رفته بود! این درحالی بود که چندبازیکن دیگر پیام ازجمله احمد مؤمن‌زاده، باب مذاکره با دیگرتیم‌ها را باز کرده بودند تا مشخص شود آبی از دیگ بازیکنان سرباز غیربومی برای مشهدی‌ها گرم نمی‌شود. مجید جلالی هم در این روزها اهتمام و جدیت لازم را در تمرینات نداشت و متوجه شده بود که در پازل سال آینده جایی ندارد. در همین روزها از گوشه‌وکنار شهر نیز شنیده می‌شد که مقاومتی‌ها دیگر قصد حمایت از پیام را ندارند و با پایان فصل از مشهد خواهند رفت.


پیروزی پس از 13هفته
جمعه، هشتم اسفند1376، درحالی‌که فقط 3هزار تماشاگر به ورزشگاه تختی مشهد آمده بودند، پیامی‌ها به مصاف نفت آبادان رفتند؛ تیمی که با هدایت علی فیروزی در کمرکش جدول قرار داشت. شاگردان مجید جلالی که از بازی رفت با این تیم دیگر رنگ پیروزی را ندیده بودند، در این رقابت هم با تک‌گل اسدا... توکلی در دقیقه33 موفق شدند به سومین پیروزی فصلشان در دیدار بیستم دست پیدا کنند که البته با توجه به نتایج رقیبان، چندان هم به کارشان نیامد. پیامی‌ها پس از این پیروزی نوزده‌امتیازی شدند، اما همچنان در رتبه چهاردهم جدول جا خوش کردند. در این دیدار احمد مؤمن‌زاده در دقیقه44 پس از دریافت کارت زرد، بی‌جهت به محمد شجاعی، قاضی این میدان، معترض شد تا کارت زرد دوم و سپس قرمز بگیرد. خیلی‌ها این کار را عمدی دانستند تا او هفته بعد مقابل تیم شهرش، ذوب‌آهن، قرار نگیرد. عباس دهقانی، سعید وثوق و مهدی واعظی در نیمه دوم بارها ناجی دروازه پیام شدند تا ده‌نفره‌شدن این تیم به چشم نیاید. واعظی در این بازی دوبار تک‌به‌تک در مصاف با لطیف جنامی و بهنام سراج، مهاجمان آبادانی، موفق عمل کرد. در این بازی عباس چمنیان به‌جای سیدکاظم غیاثیان روی نیمکت پیام به‌عنوان دستیار مجید جلالی نشسته بود. غیاثیان بدون هیچ‌گونه مصاحبه و حاشیه‌ای از تیم جدا شد تا تیم شهرش به مشکل نخورد و البته زرنگ‌تر از آن بود که گزک به کسی بدهد تا بعدها کاسه و کوزه‌ها سر او شکسته شود. غیاثیان در صحبت با مدیران باشگاه، علت جدایی‌اش را مسائل حاشیه‌ای بیان کرد. رفتن غیاثیان با توجه به رفاقت و صمیمیتش با بازیکنان، لطمه بزرگی به پیام زد؛ پیامی که به‌شدت از نبود یک بزرگ‌تر رنج می‌برد. غیاثیان خیلی از مواقع در خوابگاه کنار بازیکنان غیربومی به‌سر می‌برد و حلال مشکلاتشان بود.


تیر خلاص یک مشهدی به پیام
پیامی‌های قعرنشین در هفته بیست‌وسوم راهی اصفهان شدند تا با ذوب‌آهن، تیم سوم جدول رده‌بندی، مصاف دهند. مجید جلالی که حتی در بازی‌های داخل خانه هم تیمش را با آرایش دفاعی روانه میدان می‌کرد، در این بازی هم کاملا بسته و تدافعی مهره‌چینی کرد؛ به‌ویژه که احمد مؤمن‌زاده و مهدی واعظی را هم به‌دلیل محرومیت در اختیار نداشت. جمعه، پانزدهم اسفند، درحالی‌که فقط 2هزار نفر از این مسابقه استقبال کرده بودند، بازی با سوت عباس شهرجو آغاز شد. پیامی‌ها با کشاندن ذوبی‌ها به زمین خود، سعی داشتند با استفاده از تکنیک داریوش یزدانی و سرعت مجید حسینی‌پور به گل دست یابند، اما سه بازیکن فصل پیش پیام یعنی رضا صاحبی، بهزاد داداش‌زاده و سهیل کرمی کاملا با این شیوه آشنا بودند و جلالی هم پس از خنثی‌شدن این تاکتیکش، هیچ روش جایگزینی نداشت! نیمه اول را دو تیم با کمترین اتفاق پشت سر گذاشتند، اما محمود یاوری در نیمه دوم با دو تعویض کفه بازی را به نفع شاگردانش سنگین کرد و رضا صاحبی هم دقیقه79 تیر خلاص را شلیک کرد تا هشتمین شکست در کارنامه پیام ثبت شود؛ شکستی که پیام را در همان امتیاز نوزده و جایگاه چهاردهم نگه داشت. ذوب‌آهن هم با 32 امتیاز و اختلافی ده‌تایی در تعقیب دو تیم صدرنشین پاس و استقلال، در رتبه سوم باقی ماند. پس از این بازی مجید جلالی به‌شدت از عملکرد قاضی این میدان شاکی و معتقد بود داور دو پنالتی به نفع تیمش نگرفته است. این اعتراضات درحالی بود که کمتر از جلالی سراغ داشتیم که علیه داور صحبت کند.

پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->