با رأی شورای‌اسلامی‌شهر صورت گرفت

واگذاری و پایان پرونده 130 تاکسی ون در مشهد

محمد کاملان
روزنامه نگار
صحن علنی
  پرونده نحوه واگذاری 130 ون شهرداری به متقاضیان در صد‌و‌پنجاهمین جلسه علنی شورای‌اسلامی‌شهر‌مشهد بالاخره بسته شد و با رأی اعضای شورا به نظریه کمیسیون عمران، حمل‌و‌نقل و ترافیک، شیوه واگذاری این ون‌ها تعیین شد. این خودروها براساس آنچه که در صحن علنی شورای‌اسلامی‌شهر به تصویب رسید، قرار است به‌صورت قرعه‌کشی امتیازی واگذار شوند و خریداران باید 50‌درصد قیمت تمام‌شده ون‌ها را نقد و مابقی را با وام بانکی 36‌ماهه پرداخت کنند.

 

50‌درصد بر‌اساس قیمت تمام‌شده
ایمان فرهمندی، نایب‌رئیس کمیسیون عمران، حمل‌و‌نقل و ترافیک 
طبق نظریه کمیسیون مشترک عمران، حمل‌و‌نقل و ترافیک با  برنامه و بودجه، شهرداری مکلف است برای برگزاری فراخوان، انعقاد قرارداد و واگذاری ۱۳۰ دستگاه ون وانا (تحویلی وزارت کشور) به مالکان ون فرسوده فعال در خطوط تاکسی‌رانی شهر مشهد در قالب دو بسته (بسته ۸۱‌دستگاهی پس از حصول توافق با وزارت کشور و بسته ۴۹‌دستگاهی) به قیمت تمام‌شده از طریق قرعه‌کشی امتیازی اقدام کند؛   البته این واگذاری باید به این صورت باشد که ۵۰‌درصد قیمت تمام‌شده (با احتساب هزینه‌های انجام‌شده، شامل هزینه شماره‌گذاری، باتری، بیمه شخص‌ثالث، مالیات نقل‌و‌انتقال و‌...) به‌صورت نقد پرداخت شود و ۵۰‌درصد الباقی به‌صورت اقساط ۳۶‌ماهه از طریق بانک عامل با کارمزد حداکثر ۴‌درصد و در قبال اخذ تضامین لازم برای بسته ۴۹‌دستگاهی دریافت شود. برای بسته 81‌دستگاهی هم قیمت تمام‌شده متناسب با شرایط مورد توافق با وزارت کشور خواهد بود؛ همچنین مابه‌التفاوت قیمت روز و قیمت تمام‌شده ناوگان، یارانه نوسازی شهرداری مشهد خواهد بود و تحویل ناوگان منوط به ارائه تصویر گواهی اسقاط ون فرسوده است؛ ضمن اینکه انتقال دائم و موقت ناوگان ون جدید از تاریخ واگذاری به مدت ۱۰ سال از مشهد به سایر شهرها ممنوع است.


ون‌ها به مصرف‌کنندگان واقعی برسند
مجید طهوریان‌عسکری، نایب‌رئیس شورای‌اسلامی‌شهر‌مشهد  
باید شرایطی ایجاد شود تا این 130 ون به مالکان ون‌های فعال فرسوده در ناوگان شهر مشهد برسند، نه به افرادی که متوجه این فرایند شده‌اند و با خرید یک ون فرسوده و نگه داشتن آن می‌خواهند از این امتیاز استفاده کنند. ون‌ها باید به دست مصرف‌کننده واقعی برسند.


130 ون یکجا واگذار شوند
موسی‌الرضا حاجی‌بگلو، سخنگوی شورای‌اسلامی‌شهر‌مشهد  
شورا و شهرداری باید از حمل‌و‌نقل عمومی دفاع کنند و متأسفانه تا الان کار عملیاتی خوبی انجام نداده‌ایم. اکنون ۱۳۰ ون نو برای واگذاری موجود است و کل ناوگان ون شهر ۲۵۰ دستگاه است. ما در شورای‌اسلامی‌شهر به‌عنوان نمایندگان مردم باید حامی مالکان ون‌ها باشیم و پیشنهاد این است که ۱۳۰ ون را در قالب یک بسته و با یک میانگین قیمت واگذار کنیم که همه ون‌ها یکجا و با‌هم توزیع شوند و نوسازی به‌صورت مناسبی انجام شود.


وام قرض‌الحسنه برای واگذاری ون‌ها
مرتضی چایچی، مدیرعامل سازمان تاکسی‌رانی شهرداری مشهد  
شهرداری برای اینکه به نوسازی کمک و آن را حمایت و تسریع کند، قرار است نیمی از قیمت ون‌ها را نقد و الباقی را به‌صورت اقساط و از طریق وام دریافت کند؛ ضمن اینکه برای وام هم درحال تلاش هستیم تا قرض‌الحسنه باشد و بیشتر از 4درصد سود نداشته باشد.


چه چیزی تصویب شد؟
در پایان و بعد از یک بررسی یک‌ساعته، با رأی موافق همه اعضای حاضر در صحن علنی،  شهرداری مشهد مکلف شد برای برگزاری فراخوان، انعقاد قرارداد و واگذاری۱۳۰ دستگاه ون وانا (تحویلی وزارت‌کشور) به مالکان ون فرسوده فعال در خطوط تاکسی‌رانی شهر در قالب دو بسته (بسته ۸۱‌دستگاهی پس از حصول توافق با وزارت کشور و بسته ۴۹‌دستگاهی) به قیمت تمام‌شده از طریق قرعه‌کشی امتیازی اقدام کند. تحویل ناوگان منوط به ارائه تصویر گواهی اسقاط ون فرسوده خواهد بود؛ ضمن اینکه شهرداری مشهد مکلف است ظرف مدت دو ماه از واگذاری ون‌ها، برای پیاده‌سازی سیستم رهگیری به‌منظور کنترل و نظارت بر ارائه خدمات‌دهی در خطوط تعیین‌شده تاکسی‌‌رانی در شهر مشهد‌مقدس اقدام کند.


نام‌گذاری 4 سالن ورزشی به نام شهدا
در جلسه علنی شورای‌اسلامی‌شهر چهار سالن ورزشی در نقاط مختلف شهر مشهد به نام شهدا نام‌گذاری شدند. با موافقت اعضای شورای‌اسلامی‌شهر‌مشهد مجموعه ورزشی جدیدالاحداث در خیابان شهید بوکانی‌5 به‌نام شهید‌محمدرضا بوکانی، مجموعه ورزشی رایانه‌ای به‌نام شهید‌سیدحسن ترابی، سالن تنیس‌روی‌میز در بوستان بسیج به نام شهیدناصر حکیمی و مجموعه ورزشی بازی‌های ساحلی در پنجتن‌۴۷ به‌نام شهید‌یاسین رحیمی نام‌گذاری شد.

 

تذکرها 

کاهش خودروهای شهرداری محقق نشده است
خلیل موحدی، عضو شورای‌اسلامی‌شهر‌مشهد
تذکر اول من به شهردار است. اینکه در‌خصوص صرفه‌جویی‌هایی که بر آن‌ها توافق و تأکید شده بود، در عمل اقدامی صورت نگرفته است، جای گلایه دارد. در مسئله خودروها، کمیسیون ورود کرد و اعلام شد که می‌توان چهارصد خودرو شهرداری را به ۱۵۰ خودرو کاهش داد؛ مثلا مشخص شده است که شش مشاور، شش خودرو دارند و کسی نمی‌داند آن‌ها چه می‌کنند؟ یا خودروهایی که به سازمان‌ها داده شده‌اند، خودروهایی که در ستاد هستند، خودروهایی که به دیگر‌نهادها داده شده‌اند و‌... . امروز بودجه‌ای معادل ۲۶۱‌میلیارد تومان برای این کار پرداخت می‌شود ولی کار کارشناسی که در خود شهرداری برای این صرفه‌جویی انجام شد تا امروز اجرا نشده است. این موضوع نیاز به جسارت و اقدام دارد و قرار نیست از کنار مسیر اشتباه به‌سادگی عبور کنیم و باید از اموال مردم صیانت شود و من در‌این‌باره کوتاه نمی‌آیم.
اما از کمیسیون ماده5 به‌خاطر مصوبات اخیر تشکر می‌کنم، اما متأسفانه بسیاری از این پرونده‌ها در شورای عالی معماری و شهرسازی مدت‌ها باقی می‌مانند و به دست ما نمی‌رسند. طرح تفصیلی اشکالات زیادی دارد و نارضایتی ایجاد می‌کند. امروز مثلا ساخت‌و‌ساز در منطقه شهید بهشتی تعطیل است، چون صرفه اقتصادی ندارد. شهرداری باید روی پهنه‌ها تمرکز کند، نه نقاط. در شرایط فعلی، شورای عالی شهرسازی و معماری باید کمک کند و پرونده‌ها پنج‌شش ماه باقی نمانند.


گلایه از اجرایی نشدن پروژه‌های زودبازده فاز 3
حجت‎‌الاسلام‌والمسلمین حسن منصوریان، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای‌اسلامی‌شهر‌مشهد
 از زحمات شهرداری بابت تأمین مالی تشکر می‌کنم، اما تعهدی که بابت پروژه‌های زودبازده (فاز3) و تأمین و تجهیز مساجد وجود داشت، به تخصیص تبدیل نشد و نارضایتی ایجاد کرد. با تدبیر شهرداری، با اوقاف هماهنگی و توافقی انجام دادیم تا مبلغی در ازای پروانه‌ای که آن‌ها می‌خواهند بگیرند، به مساجد پرداخت کنیم. در منطقه5 و مناطق دیگر پروانه صادر شد ولی از طرف دیگر، وقتی برای تخصیص مبالغ به مساجد مراجعه کردیم، فهمیدیم اتفاقی نیفتاده است. مشخص است که در اجرا ایراداتی وجود دارد که باید اصلاح شود.


نظارت شورا بر سامانه‌ها کم‌رنگ است
موسی‌الرضا حاجی‌بگلو، سخنگوی شورای‌اسلامی‌شهر‌مشهد
بعضی از اعضا در صحن شورا به شهردار تذکر می‌دهند اما مطالب و پاسخ ناقص به شورا ارسال می‌شود. تذکر دوم اینکه در شورای‌اسلامی‌شهر امکان نظارت بر سامانه‌ها نیست تا بتوان اطلاعات را استخراج کرد و سامانه در حال بسته شدن است که این موضوع نشان‌دهنده عدم‌شفافیت است. اما تذکر سوم، یکی از نکات اساسی در دوره ششم این بود که شفافیت و عدالت‌محوری داشته باشیم، ولی مگر می‌شود در دوره ششم ما به اسناد حق جذب یک نیرو دسترسی نداشته باشیم، در‌حالی‌که این روزها شهردار محترم دستور می‌دهد فردی جذب شود؟ آیا این عدالت است؟ فرزندان جانبازان، شهدا و ایثارگران برای اشتغال مراجعه می‌کنند، اما توانسته‌ایم به یک مورد کمک کنیم؟ ما هم این موضوع را پذیرفتیم و گفتیم آنچه قانون می‌گوید ملاک است و امیدوارم این خبر کذب باشد.


اطلاعات کامل در اختیار شورا قرار گیرد
مجید دبیریان، رئیس کمیسیون اقتصادی شورای‌اسلامی‌شهر‌مشهد
 به نمایندگی از شورای‌اسلامی‌شهر، مسئولیت تحقیق و تفحص از حوزه شهرداری را بر عهده دارم. آقای شهردار چه منافع و سوءاستفاده‌هایی در کار است که به ما اطلاعات کامل نمی‌دهید؟ جلسه گذاشتیم تا اطلاعات بدهند، ولی اطلاعات را قطره‌چکانی می‌دهند. به‌صورت رسمی اعلام کردیم حقوق و پرداختی‌های افراد ذیل حوزه شهردار اعلام شود، اما دو مدیر شما به هم پاسکاری می‌کنند و مشخص است که ما را سر کار می‌گذارند. بگویید در یک جلسه همه اطلاعات را شفاف اعلام کنند.


پاسخ‌های شهردار به ابهامات اعضای شورا
محمدرضا قلندر‌شریف، شهردار مشهد
تأکید من برای دادن اطلاعات همیشه بر شفافیت و ارائه اطلاعات بدون محدودیت بوده است و درباره اعلام حقوق‌ها هم اعلام کردم اول از همه حقوق خود من اعلام شود و گفتم باید با هر‌کس که در ارائه اطلاعات مقاومت کرد، برخورد شود. درباره موضوع استخدام هم باید مصداقی صحبت کنید و برای خودروها نیز در حوزه مالی و پشتیبانی، طرح و اصلاحاتی در‌خصوص خودروها انجام شده است که عملیاتی خواهد شد. تأکید من از سال گذشته این بوده که خودروها از حوزه‌هایی که نیاز ندارند، گرفته شوند؛ همچنین برای کارمندانی که از حمل‌و‌نقل عمومی استفاده می‌کنند، طرح تشویقی در نظر گرفته شده 
است.
برای طرح‌های زودبازده مساجد هم مبلغی که اوقاف داده صرفا بابت مساجد نبوده و پول پروانه پرداخت شده است؛ با‌این‌حال گفتیم پروژه‌های زودبازده مساجد را در اولویت بگذارند و پرداخت کنند و در‌خصوص دیگر‌پروژه‌های زودبازده، با بنیاد مسکن و سازمان عمران هماهنگی‌های لازم انجام شده است.

پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->