پاسخ مدیر بیمارستان تخصصی دکتر شیخ به مطالبات مردمی برای کمبودهای بیمارستان

با 170 تخت بستری 250 هزار مراجعه داریم

انسیه شهرکی
خبرنگار
ذره بین
روزگذشته مطلبی در صفحه چهار با تیتر« سه گانه کمبود تخت، ساختمان فرسوده و رنج همراهان بیمارستان  دکتر شیخ » منتشر شد. درادامه با توجه به تعداد خواسته‌ها و مطالبات مردمی و همراهان بیمار پاسخ‌های مدیر بیمارستان تخصصی دکتر شیخ منتشر می‌شود. چکیده گلایه ها را با یاسر سلحشور، مدیر بیمارستان تخصصی دکتر شیخ درمیان می گذاریم.سلحشور به قدمت چهل ساله بیمارستان و تعداد مراجعه کننده های این مرکز درمانی تخصصی که از همه جای کشور به خصوص شهرهای شرقی و هم جوار بیمار پذیرش می کند، اشاره می کند و اظهار می دارد: بیمارستان دکتر شیخ در زمینه آی سی یو و سرطان و دیالیز و شیمی درمانی و نیمی از جراحی های سخت مشهد و بیماری های عمومی به کودکان خدمت رسانی می کند.
از سوی دیگر بارها مطرح کرده ایم این بیمارستان در هسته مرکزی شهر قرار دارد و توسعه آن همت شهرداری و امور زندان ها را می طلبد تا بتوانیم امکانات آن را برای رفاه حال بیماران و همراهان ارتقا بدهیم.او پپش از پاسخ دادن به دغدغه های شهروندان، سرانه تخت بیمارستان دکتر شیخ را 170 تخت بستری بر می شمرد که حدود 50 تخت سرپایی است و به تعبیر مدیر بیمارستان با توجه به حجم مراجعه 250 هزار بیمار به درمانگاه در سال گذشته و 45 هزار بیمار بستری در همین مدت، سرانه کمی به حساب می آید.


خودتان را جای پرستاران بگذارید
مدیر این بیمارستان درمورد این اظهارات شهروند که گاهی پرستار برخورد بدی با همراه بیمار دارد، توضیح می دهد: خودتان را جای این پرستارها بگذارید. بیماری که اینجا مراجعه می کند بیمار شیمی درمانی و بدحال است و بیشترین رنج را پرستاران تحمل می کنند.
اما از طرفی به خاطر اینکه پدر و مادر در فرایند درمان کودک دچار احساسات غریزی و اذیت نشوند و حتی ممکن است اجازه ادامه فرایند درمان را باتوجه به بی قراری کودک به کادر درمان ندهند والدین را هنگام درمان از محل دور می کنند.در زحمات این دل سوزان همین نکته کافی است که بدانید کادر درمان بیمارستان دکتر شیخ بنا به نظرسنجی استانداری خراسان رضوی، رتبه یک بیمارستان را در سطح یک دانشگاه علوم پزشکی، دریافت کرده است.


طبقه بندی بیماران برای رسیدگی بیشتر
در مورد شلوغی بیمارستان هم سلحشور ابراز می کند: اینجا قدمتی بیش از چهاردهه دارد و جزو شلوغ ترین مراکز درمانی کودکان است و زائر و مجاور هم به آن اقبال دارند. از دید برخی خانواده ها هم هر کودکی که تب بکند، بیمار بدحال است.اما ما ناگزیریم برای رسیدگی بیشتر و ارائه خدمات فوری به بیماران اولویت دار آن ها را دسته بندی کنیم. طوری که اگر بیمار طبق تعاریف علمی و استانداردهای درمان، جزو گروه 1 و 2 باشد بلافاصله درمان را برایش شروع می کنیم.بیماران سطح3 و 4، اولویت بعدی درمان هستند تا به بیمار بدحال رسیدگی بیشتری شود، اما این به معنای بی توجهی به درمان آن ها نیست و این گروه ممکن است با معطلی روبه رو شوند.


کمبودها را با داروی جایگزین جبران کردیم
مدیر بیمارستان دکتر شیخ در مورد نبود یا کمبود دارو و سرم نیز توضیح می دهد: دارو و سرم برای بیماران بستری شده وجود دارد. برخی اقلام که دچار کمبود است، کشوری است که با معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درمیان گذاشته ایم اما این را قطعی اطلاع رسانی می کنیم که در موارد کمبود، دارو جایگزین کرده ایم و فرایند درمان دچار خللی نشده است، اما برای برخی بیماران سرپایی، تأمین دارو با خود بیمار است.
بحث کمبود امکانات پشت در اتاق عمل و همراهی پدر بیمار بر بالین فرزندش نکات دیگری بودند که سلحشور برای آن پاسخ هایی دارد: صندلی برای نشستن پشت در اتاق عمل به تعداد کافی برای بیماران هست . برای همراهان این امکان را درنظر نگرفته ایم چرا که با تردد آن ها در این مکان، گاهی اختلال در عبور و مرور مریض ها ایجاد می شود.درمورد همراهی پدرها هم باید گفت در همه جای کشور باید مادر همراه بیمار خردسال باشد. چرا که اگر یک پدر در بخشی حضور داشته باشد بقیه همراهان که مادر هستند از حضور این آقا حتی اگر پدر بیمار باشد، شاکی می شوند.


جانمایی آشپزخانه اختصاصی تا یک ماه آینده
«برای کیفیت بد غذا، بیماران و همراهان حق دارند.» این را مدیر بیمارستان دکتر شیخ می گوید و می افزاید: غذاها در مجتمع شهدای سلامت طبخ می شود و سعی شده مواد اولیه غذا باکیفیت باشد، اما به این علت که با چهارساعت تأخیر، به دست ما می رسد ، این مسئله بر کیفیت غذا اثر می گذارد.او برای چاره اندیشی در این باره می گوید: قرار شده آشپزخانه بیمارستان مطابق سال های قبل طی یک ماه آینده در خود بیمارستان راه بیفتد و غذاهایی سالم متناسب با ذائقه کودک طبخ کند.در مورد هزینه غذا باید گفت غذا برای بیماران، صددرصد رایگان است اما طبق دستور وزارت بهداشت در سال 1404 همراهان بزرگ سال بالای هفت سال باید هزینه غذا را بپردازند.


تعبیه هواساز برای ایجاد تهویه مناسب
مورد دیگر بیان شده از سوی شهروندان، تهویه نامناسب در برخی اتاق ها و بخش ها بود که پاسخ مدیر این چنین است: وقتی بیمارستان، قدیمی ساز است نمی شود آن را خراب کرد و دوباره از نو ساخت. مثلا وقتی شش مریض در اتاق هستند و شش همراه و دو پرستار هم هستند تهویه دچار مشکل می شود.
اما راه حل هایی موقتی برای بهبود آن به کار گرفته ایم که در یک ماه آینده به بهره برداری می رسد. درواقع راه حل موقتی است و آن هم این است که دستگاه هواساز به صورت روکار و کانال کشی در پشت بام بیمارستان نصب شود تا هوای تازه به داخل بیمارستان و اتاق ها تزریق شود.

پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->