رئیس تیم پیوند قلب دانشگاه علومپزشکی مشهد گفت: شهر مشهد و بیمارستان امامرضا(ع) با توجه به دارابودن کادر درمانی مجرب و تجهیزات بهروز، قطب پیوند قلب شرق کشور محسوب میشود و تاکنون 128پیوند قلب موفق و هفت عمل موفق پیوند قلب مصنوعی انجام شده است، اما متأسفانه در سراسر دنیا گیرندگان عضو بیش از اهداکنندگان هستند؛ از همین رو برخی بیماران در صف انتظار جانشان را از دست میدهند.
دکتر محمد عباسیتشنیزی با بیان اینکه بیماری نارسایی قلبی یکی از مشکلات شایع قلبی و عوامل مرگومیر در کشور است، بیان کرد: نارسایی قلبی زمانی رخ میدهد که قلب قدرت کافی برای پمپاژ خون به اندامها و بافتهای بدن را ندارد و این عارضه بسته به شدت، به سه دسته خفیف، متوسط و شدید تقسیم میشود.
دکتر عباسی با اشاره به اینکه شایعترین علت نارسایی قلب، دیابت است که ۴۰درصد موارد را شامل میشود، افزود: علاوه بر دیابت، فشار خون بالا، بیماریهای دریچهای قلب، بیماریهای عضلانی قلب، گرفتگی عروق کرونر و حتی برخی بیماریهای ژنتیک از عوامل مهم خطر محسوب میشوند.
وی ادامه داد: تغذیه ناسالم، مصرف فستفود، نمک و چربی اشباع، کمتحرکی و استرس نیز نقشی مهم در تشدید این روند ایفا میکنند. متأسفانه سبک زندگی مردم جامعه به سمت کاهش تحرک جسمانی پیش رفته و مصرف غذاهای ناسالم روزبهروز در حال افزایش است.
رئیس تیم پیوند قلب دانشگاه علومپزشکی مشهد تأکید کرد: طبق آمار، یکسوم مرگهای قلبی ناشی از مصرف سیگار صورت میگیرد و هر فرد باید روزانه دستکم ۳۰ تا ۴۵ دقیقه پیادهروی کند تا ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی کاهش یابد.
وی با اشاره به اینکه پیوند قلب در ایران معمولا تا سن پنجاهوپنجسالگی انجام میشود، افزود: تاکنون ۱۶۰عمل پیوند موفق قلب در این مرکز انجام شده و بیمارستان امامرضا(ع) مشهد پس از بیمارستان شهیدرجایی تهران، بهعنوان دومین مرکز بزرگ پیوند قلب کشور و قطب شرق ایران مطرح است.
وی از پیشگامی این مرکز در زمینه قلب مصنوعی خبر داد و بیان کرد: تاکنون هفت پیوند موفق قلب مصنوعی به ثبت رسیده که اولین عمل پارسال با همکاری بیمارستان شهیدرجایی تهران انجام شده است.
دکتر عباسی بیان کرد: تعداد بیماران نیازمند پیوند قلب همواره بیشتر از تعداد اهداکنندگان است و متأسفانه بسیاری از بیماران در لیست انتظار جانشان را از دست میدهند. امروزه استفاده از قلب مصنوعی بهعنوان گزینه نجاتبخش موقت یا دائمی برای برخی بیماران مطرح است. البته هزینه این روش زیاد است و بیمار باید بهطور مستمر باتری همراه داشته باشد. بنابراین امیدواریم با تلاش مسئولان، هزینه این فناوری برای بیماران کاهش یابد. وی بیان کرد: 8درصد افراد بیش از شصتسال در کشور علائم نارسایی قلبی دارند و با افزایش سن، بار بیماری تشدید میشود.