صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

پذیرش افراد دارای معلولیت در جامعه به‌عنوان افراد مؤثر مدنظر قرار گیرد

  • کد خبر: ۱۴۷۸۶۷
  • ۰۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۷
مدیر‌کل بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به اینکه امروز دوران تلفیق اجتماعی یعنی پذیرش افراد دارای معلولیت در جامعه به‌عنوان افراد مؤثر و دارای حقوق انسانی، شهروندی، بین‌المللی و ملی در تمام جوانب زندگی است، خواستار آن شد که زمینه‌ای برای حضور مستمر و مؤثر آن‌ها در جامعه ایجاد شود.

دکتر مسعود فیروزی در حاشیه اولین جشنواره ورزشی مشترک دانش‌آموزان دارای معلولیت و عادی که در سالن ورزشی علی حمیدی آسایشگاه شهید فیاض بخش مشهد برگزار شد، به خبرنگار شهرآرانیوز گفت: ما ایرانی بزرگ و دارای تاریخ و تمدن هستیم، ایرانی که قدمت ادبی، تاریخی، مذهبی و علمی آن تمام ملل و تمدن‌های جهان را به رقابت می‌خواند. این ایران با همه اجزایش با زنان، مردان، مذاهب مختلف، رنگ‌ها، نژادها و جغرافیاهای متفاوت، دشت، کویر، دریا و جنگل خود ایران است، با همه کسانی که با ویژگی‌های متفاوت در این کشور تاریخی و بزرگ زندگی می‌کنند.

وی ادامه داد: کودکان دارای معلولیت صرفا دارای تفاوت هستند. جامعه وظیفه دارد زمینه‌ها را برای کاهش محدودیت‌های ایجاد‌شده به‌دلیل این تفاوت‌ها مهیا کند. شاید این موضوعی است که تا حدودی غفلت از آن وجود داشته است و باید در دستور‌کار قرار بگیرد. تاریخچه توان‌بخشی و تاریخ افراد دارای معلولیت دوران گذار رو به رشدی را نشان می‌دهد؛ از دورانی که نگاه به افراد دارای معلولیت نگاهی بوده که انسانیت از آن شرم می‌کند، دورانی که نگهداری از افراد دارای معلولیت فقط در خانه مجاز بوده و زمانی که نگهداری صرفا در مراکز خاص آن‌ها انجام می‌شده تا دوران رو به روشنی و حضور افراد دارای معلولیت در جامعه و امروز که دوران تلفیق اجتماعی یعنی پذیرش افراد دارای معلولیت در جامعه به‌عنوان افراد مؤثر و دارای حقوق انسانی، شهروندی، بین‌المللی و ملی در تمام جوانب زندگی و ایجاد زمینه‌ای برای حضور مستمر و مؤثر آن‌ها در جامعه است.

فیروزی خاطرنشان کرد: شاید اولین گام این اقدام آشنایی ما با افراد دارای معلولیت و تفاوت‌های آن‌ها از همان دوران کودکی و حتی قبل باشد. ما در سازمان بهزیستی، سازمان‌های مرتبط دیگر و رسانه‌ها وظیفه داریم مشخصات و ویژگی‌های افراد دارای معلولیت‌های متفاوت را معرفی کنیم. برنامه‌هایی مانند جشنواره همدلی موجب می‌شود آشنایی با انواع معلولیت، محدودیت‌ها، توانمندی‌ها و تفاوت‌های این کودکان صورت گیرد تا دوران تلفیق اجتماعی در‌ کشور جاری و به‌عنوان یک فرهنگ فراگیر و عمومی نهادینه شود؛ بنابراین با شناخت نسبت به هم از کودکی، بسیاری از محدودیت‌های حضور افراد دارای معلولیت در جامعه رخت برمی‌بندد و زمینه بروز توانمندی‌های آن‌ها مهیا می‌شود.

مدیر‌کل بهزیستی خراسان رضوی تصریح کرد: تمام آحاد جامعه، مسئولان، سازمان‌های مردم‌نهاد و افراد صاحب نفوذ وظیفه دارند نقش خود را در استیفای حقوق افراد دارای معلولیت ایفا کنند و خود افراد دارای معلولیت نیز باید جامعه را وادار کنند به احترام آن‌ها کلاه از سر بردارند تا گام اولیه حضور در جامعه محکم برداشته شود.

 

 

استعدادیابی دانش‌آموزان استثنایی ورزشکار در خراسان رضوی

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی در حاشیه این جشنواره به اهمیت تلفیق دانش‌آموزان با نیازهای ویژه و دانش‌آموزان غیر‌معلول اشاره کرد و گفت: این برنامه‌ها زمینه را برای پویایی بیشتر دانش‌آموزان فراهم می‌آورد.

جواد روحانی ادامه داد:  سطح دانش‌آموزی رشته‌های ورزشی گلبال، بوچیا، شطرنج، شنا و... را داریم که به‌شکل ویژه برای دانش‌آموزان استثنایی تدارک دیده شده‌اند و همین زمینه‌ای را برای کشف استعدادهای ورزشی آنان فراهم می‌آورد.

وی بیان کرد: بنا داریم با برگزاری جشنواره‌های منطقه‌ای، زمینه برگزاری رقابت‌های ورزشی کشوری را فراهم کنیم تا دانش‌آموز بتواند خودش را محک بزند و توانمندی‌هایش را نشان دهد.

روحانی یادآور شد: در سال تحصیلی گذشته، مشهد میزبان ۲ هزار و ۴۰۰ دانش‌آموز استثنایی از سراسر کشور بود و رقابت خوبی در ورزش شکل گرفت و امیدواریم در تابستان سال آینده بازهم مسابقات خوبی را برگزار کنیم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.