آخرین آمارها از اقدامات سازمان بهزیستی کشور شهادت بی‌رحمانه جوان معلول فلسطینی به دست صهیونیست‌ها رعایت حقوق معلولان؛ چالش‌ها و فرصت‌ها حجم سرمایه صندوق حمایت از اشتغال معلولان پنج برابر شد کارنامه عملکرد ۳ ساله سازمان بهزیستی به مناسبت هفته بهزیستی؛ معلولان مغفول ماندند مستمری تیرماه معلولان واریز شد (۲۱ تیر ۱۴۰۳) پرداخت مستمری جدید کمک معیشت به معلولان، جانبازان و ایثارگران کشور + مبلغ و جزئیات توزیع و اهدای بیش‌از ۴ هزار بسته معیشتی و ارزاق عمومی به نیازمندان تحت پوشش بهزیستی خراسان‌رضوی برنامه‌های اوقات‌فراغت ویژه معلولان مشهدی با رویکرد اجتماعی‌درمانی اولین پیام تصویری مسعود پزشکیان برای معلولان | آیا رئیس جمهور منتخب حقوق معلولان را احیا خواهد کرد؟ + ویدئو رای اول نوجوان مشهدی دارای معلولیت در انتخابات ریاست جمهوری + فیلم کلاهبرداری میلیاردی از معلولان و سالمندان در استان سمنان شهروندان توان‌یاب مشهدی کجا می‌توانند رأی دهند؟ | اتخاذ تمهیدات لازم برای شعبات مناسب‌سازی‌شده اخذ رأی فرزندان شبه‌خانواده بهزیستی خراسان‌رضوی نایب‌قهرمان کشور شدند افزایش همکاری‌های توان‌بخشی و درمانی بهزیستی و جمعیت هلال‌احمر خراسان‌رضوی زنان دارای معلولیت و رنج مضاعف حضور گسترده معلولان پای صندوق‌های رای (۸ تیر ۱۴۰۳) + عکس شما از شنبه رئیس جمهور هستید یادی از عبدالله هنری؛ مردی که از معلولیت پل ساخت همه چیز درباره غربالگری شنوایی نوزدان تا یک ماهگی
سرخط خبرها

نیاز ویژه «سالمندان» به دسترس‌پذیری محیطی و آپارتمانی

  • کد خبر: ۱۵۶۹۴۱
  • ۱۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵
نیاز ویژه «سالمندان» به دسترس‌پذیری محیطی و آپارتمانی
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی از لزوم نیازسنجی و ایجاد بسترهای مناسب به‌منظور تسهیل دسترس‌پذیری محیط و منزل برای اقشار سالمند خبر داد.

دکتر مسعود فیروزی در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز گفت: یکی از مشکلات سالمندان ناتوانی در حفظ تمرکز در محیط است. این مسئله باعث می‌شود‌ موقعیت خود را گم کنند و ندانند کجا هستند و چه می‌کنند. ناتوانی در حفظ تمرکز در محیط بر اثر عوامل مختلفی ایجاد می‌شود؛ گاهی شنیدن صدای ناگهانی نظیر بوق اتومبیل یا برخورد با مانع یا تنه‌زدن افراد موجب از دست دادن تمرکز افراد سالمند در محیط می‌شود.

دکتر مسعود فیروزی افزود: با وجود تمایل سالمندان برای شرکت در تعاملات اجتماعی و استفاده از فضای شهری، این دسته از افراد از فضای شهری مناسبی که امکان زندگی مستقل را برای آنان فراهم سازد، برخوردار نیستند. به بیان دیگر، سالمندان دوست دارند‌ با انجام مسئولیت‌ها و ایجاد روابط اجتماعی با همسایگان، ثابت کنند که همچنان از توانایی دوران جوانی برخوردارند، اما آیا فضاهای شهری در شهرهای ما نیازهای سالمندان را برآورده می‌کنند و آیا تسهیلات مناسب را برای این قشر از جامعه تأمین می‌کنند؟

وی با اشاره به اینکه رشد و گسترش شهرها و تغییرات به‌وجود‌آمده در طرح‌ها و مناظر شهری همگام با افزایش جمعیت و سیر صعودی سن افراد هماهنگی لازم را نداشته است، گفت: همواره قشرهایی از مردم هستند که با مشکلات عدیده اعم از مناسب‌سازی‌نشدن محیط و نبود منظر مناسب شهری روبه‌رو بوده‌اند و جایگاه مناسبی برای حضور نمی‌یابند. در این رابطه، سالمندان از جمله اقشاری هستند که با مشکلات زیادی در شهر مواجه هستند.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه مشکلات شناختی سالمندان در محیط در ارتباط با سه موضوع کلی مطرح می‌شو‌د، گفت: آشنایی محیط، حفظ تمرکز در محیط و مسیریابی سه مشکلی که اغلب ایجاد‌ کننده عمده‌ترین نوع احساسات منفی در سالمندان‌ هنگام حضور در محیط شهری می‌شو‌د؛ احساساتی شامل ترس، دلهره، سردرگمی، شرمندگی و تنهایی به‌خصوص هنگامی که گم می‌شوند.

وی افزود: به‌یقین عوامل متعددی نظیر کاربری اراضی، بافت شهری، دسترسی و منظر شهری در طراحی شهر تأثیرگذار هستند. شهر دوستدار سالمند شهری است که در آن سالمندان و مردم عادی هر دو به یک اندازه از حقوق شهروندی برخوردارند و شهر با سالمندان غریبه نیست و استانداردها و کدهای طراحی در مناسب‌سازی آن رعایت می‌شود. باتوجه‌به افزایش شمار سالمندان در جوامع مختلف، توجه به این مسائل از ضروریات است.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه باید در برنامه‌ریزی‌های محیطی سازگارسازی محیط با شرایط خاص سالمندان در نظر گرفته شود، گفت: مناسب‌سازی می‌کوشد با هدف ایجاد تساوی فرصت‌ها و رعایت حقوق افراد سالخورده به‌منظور مشارکت آنان در همه امور جامعه حضور سالمندان جامعه را در اذهان طراحان شهری برای ایجاد فضایی مناسب به مرحله تعیین برساند. تغییر ساختارهای موجود برای تسهیل استفاده سالمندان پرهزینه است. با این حال اگر نیازهای سالمندان در مراحل برنامه‌ریزی و طراحی در نظر گرفته شود، این هزینه را می‌توان پس‌انداز کرد.

وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که سالمندی به‌دلیل مشکلات موجود در محیط شهری نظیر ناآشنایی محیط و مشکلات شناختی و مسیریابی مجبور است به‌همراه دیگران از خانه خارج شود و از استقلال شخصی محروم شود، شمول‌گرایی اجتماعی حاصل نمی‌شود و جامعه نمی‌تواند از همه پتانسیل‌های موجود بهره‌مند شود و در نهایت عدالت اجتماعی نیز حاصل نمی‌شود.

 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->