صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

آغاز سراسری برنامه ملی ارتقای تغذیه سالمندان در کشور

  • کد خبر: ۳۲۵۲۸۳
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۷
عضو دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از آغاز یک برنامه ملی برای ارتقای وضعیت تغذیه سالمندان و بازنشستگان در مراکز نگهداری خبر داد. این برنامه که از سال ۱۴۰۳ به‌طور جدی شروع شده است، در سال ۱۴۰۴ به‌صورت سراسری در تمام کشور اجرا خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، پریسا ترابی داد: "دفتر بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال انجام یک برنامه گسترده برای ارتقای تغذیه سالمندان است. این برنامه به‌ویژه به سالمندانی که در مراکز مراقبتی زندگی می‌کنند، اختصاص دارد و در آن استاندارد‌های خاصی برای تغذیه تدوین شده است. "

ترابی ادامه داد: "این طرح به‌صورت آزمایشی در برخی مراکز به‌عنوان پایلوت اجرا خواهد شد و پس از ارزیابی نتایج، به‌طور سراسری در تمام مراکز نگهداری سالمندان پیاده‌سازی خواهد شد. "

تغذیه سالمندان، اولویت وزارت بهداشت

وی افزود: "دستورالعمل‌های اجرایی جدیدی برای کارشناسان تغذیه تدوین شده است. این کارشناسان موظف‌اند به‌طور دوره‌ای به مراکز نگهداری سالمندان مراجعه کرده و وضعیت تغذیه‌ای آنها را ارزیابی کنند. همچنین آموزش‌هایی برای پرستاران و مراقبین سالمندان در نظر گرفته شده است. "

ترابی همچنین گفت: "یکی از جنبه‌های مهم این طرح، ارتقای کیفیت طبخ و تهیه غذا در مراکز نگهداری است. به همین منظور، تیم‌های آشپزی این مراکز تحت آموزش‌های ویژه قرار خواهند گرفت. "

تغذیه متناسب با بیماری‌های مزمن سالمندان

وی خاطرنشان کرد که سالمندان به‌طور معمول با بیماری‌های مزمن روبه‌رو هستند و بنابراین نیاز‌های تغذیه‌ای خاصی دارند. "وزارت بهداشت قصد دارد از طریق همکاری با سازمان بهزیستی و سایر نهادها، کیفیت خدمات تغذیه‌ای را در سراسر کشور ارتقا دهد. "

ترابی ادامه داد: "در این برنامه، تهیه و ارائه مکمل‌های غذایی برای سالمندان نیز در نظر گرفته شده است. علاوه بر این، به‌منظور توجه به تنوع فرهنگی و منطقه‌ای، منو‌های غذایی متناسب با فرهنگ بومی هر منطقه طراحی خواهد شد. "

راهکار‌های نوین برای تغذیه سالمندان

وی همچنین از برنامه‌های تغذیه‌ای ویژه سالمندان با توجه به مشکلات شایع آنها مانند کم‌اشت‌هایی و مشکلات دهان و دندان خبر داد. "این برنامه شامل کاهش حجم وعده‌های غذایی، افزایش تعداد وعده‌ها، افزودن میان‌وعده‌ها و جایگزینی مواد غذایی مغذی‌تر است. "

ترابی تأکید کرد: "این برنامه در راستای سند ملی سالمندان و به‌طور خاص در قالب شورای ملی غذا و تغذیه انجام می‌شود. اجرای این طرح هیچ‌گونه بار مالی جدیدی برای مراکز نگهداری نخواهد داشت و با استفاده بهینه از منابع موجود، می‌توان آن را به اجرا درآورد. "

کمبود کارشناسان تغذیه و راهکار‌ها

وی در پایان به کمبود کارشناسان تغذیه در شبکه بهداشت کشور اشاره کرد و گفت: "در حال حاضر تلاش می‌کنیم تا با تخصیص مشاوره‌های دوره‌ای و همکاری با کارشناسان تغذیه در بخش خصوصی، پوشش تغذیه‌ای سالمندان را تأمین کنیم. همچنین سازمان بهزیستی کشور در استخدام نیرو‌های تغذیه‌ای جدید به این طرح کمک خواهد کرد. "

این برنامه جدید، تحولی مهم در مراقبت‌های تغذیه‌ای سالمندان به‌شمار می‌آید و در پی ارتقای کیفیت زندگی آنان در مراکز نگهداری است.

منبع: سلامت نیوز

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.