سامانه ملی حمایت از گزارشگران فساد رونمایی شد زاکانی: ساخت ۱۸۰ هزار واحد مسکونی در تعهد شهرداری نیست | مشکلی برای تأمین آب شرب در تهران نداریم بیشتر از ۵۰ درصد سطح خراسان رضوی درگیر خشکسالی بسیار شدید است تصادف بسیار شدید در بزرگراه شهید چراغچی مشهد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) + عکس مراقب سکته گرمایی باشید بیمه مسافرتی چیست؟ انواع، پوشش ها، نحوه خرید و دریافت خسارت پنج مرکز تولید بستنی غیر بهداشتی در نیشابور تعطیل شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) پانسمان‌های تخصصی بیماران پروانه‌ای تحویل شد نکات تغذیه‌ای برای کاهش آثار مخرب ریزگرد‌ها شکستن صفحه سنگ فرز موجب مرگ کارگر مشهدی شد برنامه‌های مجازی و حضوری آموزش‌وپرورش برای اوقات فراغت دانش‌آموزان سقف بیمه عمر بازنشستگان تامین اجتماعی در ۱۴۰۴ چقدر است؟ آخرین مهلت ویرایش محل آزمون ورودی مدارس سمپاد، امروز (۱۷ تیر ۱۴۰۴) میانگین سن ازدواج در کشور اعلام شد یک نماینده مجلس: آلودگی هوا به موضوعی عادی تبدیل شده است! بازگشت آثار تاریخی ایران از چین اعلام شرایط خروج از کشور مشمولان متولد ۱۳۸۶ برای اربعین ۱۴۰۴ ارتباط دوسویه مدیران شهرستان‌های خراسان رضوی با اعضای انجمن‌های میراث فرهنگی، بر رونق گردشگری تأثیرگذار است مروری بر کلاهبرداری رایج فروش بلیت جعلی | سفر ناتمام، روایتی از یک اعتماد نابجا! تشکیل کمیته‌های مشاوره‌ای برای دانش‌آموزان و فرهنگیان آسیب‌دیده آغاز فرایند اصلاح روش‌های آموزش و یادگیری در مدارس ابتدایی ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت اوقات فراغت دانش‌آموزان در زیباسازی فضاهای آموزشی فراخوان دانشگاه شهید بهشتی برای ارسال یادداشت اساتید در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۷ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا فردا رئیس سازمان مدارس غیردولتی: محاسبه ۳۰ روز بیمه برای معلمان اجباری است اسامی فرآورده‌های غذایی غیرمجاز اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) لیست دانشگاه‌های خارجی مورد اعتماد وزارت علوم در سال ۲۰۲۶ نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۵ بیمار نیازمند عضو زندگی بخشید (۱۷ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نمک‌های ممنوعه را بشناسید

  • کد خبر: ۳۲۶۸۹۱
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۱
نمک‌های ممنوعه را بشناسید
نمک‌هایی با ظاهر فریبنده و رنگ‌های غیرطبیعی در بازار مشاهده شده‌اند که به گفته کارشناسان، فاقد ارزش غذایی هستند و مصرف آنها می‌تواند سلامت بدن را به‌شدت تهدید کند.

به گزارش شهرآرانیوز، استفاده از نمک‌های رنگی که معمولاً برای مصارف تزئینی یا غیرخوراکی تولید می‌شوند، می‌تواند عوارض جدی و خطرناکی برای سلامت انسان به همراه داشته باشد. این نوع نمک‌ها اغلب با رنگ‌های شیمیایی و مصنوعی رنگ‌آمیزی می‌شوند؛ رنگ‌هایی که برای مصرف خوراکی تولید نشده‌اند و ممکن است حاوی ترکیبات سمی باشند. مصرف این مواد می‌تواند باعث بروز مشکلاتی مانند حساسیت‌های پوستی، تحریکات گوارشی، و حتی اختلالات کبدی و کلیوی شود.

ترکیبات ناشناخته، تهدیدی برای اندام‌های حیاتی

یکی از مهم‌ترین مشکلات مربوط به نمک‌های رنگی، نبود نظارت بهداشتی بر فرایند تولید آنهاست. این محصولات معمولاً توسط تولیدکنندگان غیررسمی و بدون مجوز بهداشتی تهیه و عرضه می‌شوند، و ممکن است حاوی ناخالصی‌هایی مانند فلزات سنگین، مواد آلاینده یا ترکیبات مضر دیگر باشند. ورود این مواد به بدن، به‌ویژه در بلندمدت، می‌تواند فشار زیادی بر اندام‌های حیاتی مانند کبد و کلیه وارد کند و باعث آسیب جدی به عملکرد آنها شود.

تفاوت نمک‌های معدنی طبیعی با نمک‌های رنگی

از سوی دیگر، ظاهر زیبا و فریبنده نمک‌های رنگی ممکن است مصرف‌کننده را به اشتباه بیندازد و او را به جایگزینی این نوع نمک‌ها با نمک‌های طبیعی و معدنی مانند نمک صورتی هیمالیا یا نمک دریایی تشویق کند؛ در حالی‌که محتوای آنها کاملاً متفاوت است. بسیاری از این نمک‌های رنگی فاقد هرگونه ارزش غذایی بوده و مصرف آنها نه‌تنها مفید نیست، بلکه می‌تواند خطرناک نیز باشد.

سیدعلی کشاورز متخصص تغذیه گفت: نمک به‌طور طبیعی به رنگ سفید یا در برخی موارد صورتی دیده می‌شود؛ مانند سنگ نمک صورتی که منشأ معدنی دارد. اما استفاده از نمک‌هایی با رنگ‌های غیرطبیعی مانند آبی، سبز یا بنفش، زنگ خطری برای سلامت مصرف‌کنندگان به شمار می‌رود.

وی افزود: رنگی شدن نمک، در بسیاری موارد ناشی از افزودن ترکیبات شیمیایی یا رنگ‌های مصنوعی است؛ موادی که اغلب برای مصارف خوراکی تولید نشده‌اند و ممکن است حاوی عناصر مضر و سمی باشند. نبود نظارت دقیق بهداشتی بر فرآیند تولید این نمک‌ها، احتمال وجود ناخالصی‌های خطرناک از جمله فلزات سنگین را افزایش می‌دهد.

دکترای علوم تغذیه در این باره گفت: نمک‌های رنگی معمولاً ترکیبات طبیعی ندارند و رنگ‌آمیزی آنها با مواد شیمیایی می‌تواند برای بدن مضر باشد. ترکیبات ناشناخته موجود در این نوع نمک‌ها ممکن است باعث آسیب به کبد، کلیه‌ها و سیستم گوارش شوند.

وی افزود: با وجود اینکه برخی انواع سنگ نمک طبیعی دارای رنگ صورتی هستند و استفاده محدود و کنترل‌شده از آنها در بعضی رژیم‌های غذایی توصیه شده، اما همچنان بحث‌هایی درباره میزان خلوص، یُد دار بودن، و قابلیت جذب بدن وجود دارد.

کشاورز ادامه داد: برای مصرف خوراکی، تنها از نمک‌هایی استفاده شود که دارای مجوز رسمی بهداشت و برچسب استاندارد ملی باشند. مصرف نمک‌های رنگی بدون شناسنامه مشخص، می‌تواند ریسک بالایی برای سلامت مصرف‌کنندگان ایجاد کند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->