تاریخ واریز حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین‌اجتماعی بانک رفاه کارگران و سایر بانک‌ها + جدول درباره ضرورت توجه به قوانین موتورسواری | مانور مرگ روی دوچرخ! آموزش بی کیفیت؛ دانش آموز کم سواد میزان پرداختی دهک‌ها برای بیمه سلامت اعلام شد ۴۱ بیمار جدید مبتلا به هموفیلی در خراسان رضوی شناسایی شدند (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) برنامه‌های ویژه هفته معلم در سراسر کشور اعلام شد بازدید از محوطه‌های تاریخی و موزه‌ها جمعه (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) رایگان شد ایران در آستانه سالخوردگی زودرس اعضای بدن ۱۶۵ بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۸۲۶ فرد نیازمند به عضو پیوند شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) ویدئو| قوه قضائیه: حکم اعدام تتلو صادر شده است | هنوز قطعیت آن اعلام نشده است توقیف خودرو‌های متخلف در پارکینگ‌های شخصی دستمزد مقطوع مبنای کسر حق بیمه مشاغل صنوف در سال ۱۴۰۴ اعلام شد معاون آموزش ابتدایی: در اجرای طرح «حامی»، هیچ هزینه‌ای نباید از خانواده‌ها دریافت شود سخنگوی قوه‌قضائیه: حکم پرونده چای دبش در حال اجرا است | ایران به هیچ قدرتی باج نمی‌دهد + فیلم افزایش ۲۹ درصدی اختلالات خلقی در روز‌های آلوده هشدار به بیماران قلبی | مراقب گرمای شب‌ها باشید رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری: امیدواریم در اردیبهشت‌ماه شاهد افزایش حقوق و صدور احکام جدید برای بازنشستگان باشیم آدم ربایی اتباع بیگانه غیرمجاز در مشهد پیش‌بینی بارش برف و باران بهاری در خراسان رضوی و ۱۳ استان دیگر طی امروز و فردا (۲۷ و ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) احکام جدید حقوق بازنشستگان کشوری به همراه متناسب‌سازی صادر می‌شود آغاز سفر‌های کیش برای بازنشستگان کشوری از اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ با خواص بی‌نظیر کرفس آشنا شوید جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول افزایش حقوق به همراه متناسب‌سازی اگر دیسک کمر دارید، این کارها را هرگز انجام ندهید نمک‌های ممنوعه را بشناسید گردوخاک، ۸۲ نفر را در شوش راهی بیمارستان کرد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) مدارس کدام استان‌ها فردا (چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ در هوای آلوده چه غذاهایی باید مصرف کنیم؟ آماده‌باش مدیریت بحران خراسان رضوی درپی رگبار باران و طوفان در سطح استان | تاکنون حادثه جدی گزارش نشده است (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) طوفان شدید مشهد ۱۷ حادثه را در پی داشت (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) وقوع ۲۸ حادثه در پی طوفان شدید در سبزوار (۲۶ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نمک‌های ممنوعه را بشناسید

  • کد خبر: ۳۲۶۸۹۱
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۱
نمک‌های ممنوعه را بشناسید
نمک‌هایی با ظاهر فریبنده و رنگ‌های غیرطبیعی در بازار مشاهده شده‌اند که به گفته کارشناسان، فاقد ارزش غذایی هستند و مصرف آنها می‌تواند سلامت بدن را به‌شدت تهدید کند.

به گزارش شهرآرانیوز، استفاده از نمک‌های رنگی که معمولاً برای مصارف تزئینی یا غیرخوراکی تولید می‌شوند، می‌تواند عوارض جدی و خطرناکی برای سلامت انسان به همراه داشته باشد. این نوع نمک‌ها اغلب با رنگ‌های شیمیایی و مصنوعی رنگ‌آمیزی می‌شوند؛ رنگ‌هایی که برای مصرف خوراکی تولید نشده‌اند و ممکن است حاوی ترکیبات سمی باشند. مصرف این مواد می‌تواند باعث بروز مشکلاتی مانند حساسیت‌های پوستی، تحریکات گوارشی، و حتی اختلالات کبدی و کلیوی شود.

ترکیبات ناشناخته، تهدیدی برای اندام‌های حیاتی

یکی از مهم‌ترین مشکلات مربوط به نمک‌های رنگی، نبود نظارت بهداشتی بر فرایند تولید آنهاست. این محصولات معمولاً توسط تولیدکنندگان غیررسمی و بدون مجوز بهداشتی تهیه و عرضه می‌شوند، و ممکن است حاوی ناخالصی‌هایی مانند فلزات سنگین، مواد آلاینده یا ترکیبات مضر دیگر باشند. ورود این مواد به بدن، به‌ویژه در بلندمدت، می‌تواند فشار زیادی بر اندام‌های حیاتی مانند کبد و کلیه وارد کند و باعث آسیب جدی به عملکرد آنها شود.

تفاوت نمک‌های معدنی طبیعی با نمک‌های رنگی

از سوی دیگر، ظاهر زیبا و فریبنده نمک‌های رنگی ممکن است مصرف‌کننده را به اشتباه بیندازد و او را به جایگزینی این نوع نمک‌ها با نمک‌های طبیعی و معدنی مانند نمک صورتی هیمالیا یا نمک دریایی تشویق کند؛ در حالی‌که محتوای آنها کاملاً متفاوت است. بسیاری از این نمک‌های رنگی فاقد هرگونه ارزش غذایی بوده و مصرف آنها نه‌تنها مفید نیست، بلکه می‌تواند خطرناک نیز باشد.

سیدعلی کشاورز متخصص تغذیه گفت: نمک به‌طور طبیعی به رنگ سفید یا در برخی موارد صورتی دیده می‌شود؛ مانند سنگ نمک صورتی که منشأ معدنی دارد. اما استفاده از نمک‌هایی با رنگ‌های غیرطبیعی مانند آبی، سبز یا بنفش، زنگ خطری برای سلامت مصرف‌کنندگان به شمار می‌رود.

وی افزود: رنگی شدن نمک، در بسیاری موارد ناشی از افزودن ترکیبات شیمیایی یا رنگ‌های مصنوعی است؛ موادی که اغلب برای مصارف خوراکی تولید نشده‌اند و ممکن است حاوی عناصر مضر و سمی باشند. نبود نظارت دقیق بهداشتی بر فرآیند تولید این نمک‌ها، احتمال وجود ناخالصی‌های خطرناک از جمله فلزات سنگین را افزایش می‌دهد.

دکترای علوم تغذیه در این باره گفت: نمک‌های رنگی معمولاً ترکیبات طبیعی ندارند و رنگ‌آمیزی آنها با مواد شیمیایی می‌تواند برای بدن مضر باشد. ترکیبات ناشناخته موجود در این نوع نمک‌ها ممکن است باعث آسیب به کبد، کلیه‌ها و سیستم گوارش شوند.

وی افزود: با وجود اینکه برخی انواع سنگ نمک طبیعی دارای رنگ صورتی هستند و استفاده محدود و کنترل‌شده از آنها در بعضی رژیم‌های غذایی توصیه شده، اما همچنان بحث‌هایی درباره میزان خلوص، یُد دار بودن، و قابلیت جذب بدن وجود دارد.

کشاورز ادامه داد: برای مصرف خوراکی، تنها از نمک‌هایی استفاده شود که دارای مجوز رسمی بهداشت و برچسب استاندارد ملی باشند. مصرف نمک‌های رنگی بدون شناسنامه مشخص، می‌تواند ریسک بالایی برای سلامت مصرف‌کنندگان ایجاد کند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->