آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟ بهترین زمان مصرف چای سبز برای لاغری چه موقع است؟ خدمات ویژه مجهزترین بیمارستان سیار کشور در عمود ٩٨٩ زیبایی و طراوت پوست با میوه‌های تابستانی به بهانه ۱۷ مرداد، روز خبرنگار | ۴ روایت از رنج و رسالت  خبرنگارانی که در جنگ ۱۲ روزه پای کار بودند راننده تاکسی اینترنتی در مشهد، سرکرده باند سرقت‌های مسلحانه اهواز از آب درآمد! عجیب اما واقعی؛ صدور سند برای ۲۵ سانتی‌متر زمین در کاشان ! کشف یک میلیون و ۵۳۰ هزار یورو ارز قاچاق در ۷ گذرگاه مرزی عبور زائران شلیک مرگبار شکارچیان غیرمجاز جان محیط‌بان پارک ملی گلستان را گرفت (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) ۵ کشته در پی نزاع بر سر یک ملک در تربت حیدریه خراسان رضوی (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) خروج ۶۹ درصد زائران اربعین از کشور (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) ۴ نوشیدنی فوق‌العاده برای رفع عطش هنگام فعالیت ورزشی در گرما چند نکته درباره الکترولیت‌ها که این روز‌ها بیشتر به آنها نیاز دارید اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) آفتاب سوختگی در کودکی، خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهد کرایه نجف تا کربلا 1404 در اربعین | راهنمای کامل هزینه‌ها و مسیر روایتی از رویارویی مجدد دزد و کارآگاه ماجرای تعقیب و گریز پلیس و سارق خودرو در غرب تهران مهلت حذف و اضافه بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری امروز (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد انهدام یک باند بزرگ سرقت با دستگیری زن معتاد در صحنه سرقت معوقات فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی را پرداخت کنید توجه به بومی‌گزینی و جوانی در جذب نیرو از آزمون استخدامی آموزش و پرورش نتایج آزمون ورودی مدارس استعداد‌های درخشان برای ورود به پایه هفتم اعلام شد + لینک مشاهده نتایج اقلام ضروری برای کوله‌پشتی زائران اربعین مصدومیت ۵ زائر ایرانی در تصادف ون با جرثقیل در عراق شاخص اصلی در انتخاب عینک آفتابی استاندارد چیست؟ بیشتر سرطان‌های کبد قابل پیشگیری هستند
سرخط خبرها

مواجهه طولانی‌مدت با آلودگی هوا سلامت مغز را تهدید می‌کند

  • کد خبر: ۳۲۵۴۹۲
  • ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۹
مواجهه طولانی‌مدت با آلودگی هوا سلامت مغز را تهدید می‌کند
نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض سطوح بالای آلودگی هوا ممکن است به سلامت مغز افراد به ویژه سالمندان آسیب برساند.

به گزارش شهرآرانیوز، نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض سطوح بالای آلودگی هوا ممکن است به سلامت مغز افراد به ویژه سالمندان آسیب برساند.

این تحقیق که در مجله The Journals of Gerontology منتشر شده، نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض دی‌اکسید نیتروژن (NO۲) و ذرات معلق ریز (موسوم به PM۲.۵) با کاهش توانایی‌های شناختی، به‌ویژه مهارت‌های زبانی، مرتبط است.

NO۲ عمدتاً از طریق احتراق سوخت وارد جَو می‌شود و از آلاینده‌هایی است که از وسایل نقلیه‌ای مانند خودروها، کامیون‌ها و اتوبوس‌ها و همچنین نیروگاه‌ها تولید می‌شود. ذرات آلاینده PM۲.۵ نیز در هوای آزاد معمولاً از احتراق بنزین، نفت، گازوئیل یا چوب به‌وجود می‌آید و شامل ذرات ریزی است که می‌توانند به‌طور عمیق وارد ریه‌ها شوند.

محققان در این پژوهش، داده‌های سلامتی مربوط به ۱۱۲۷ بزرگسال ۶۵ ساله و بالاتر را مورد بررسی قرار دادند. این تیم، قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا را در طی یک دوره ۱۰ ساله (۲۰۰۸–۲۰۱۷) بررسی کرد و عملکرد حافظه، عملکرد اجرایی (یعنی برنامه‌ریزی، حل مشکلات و انطباق با موقعیت‌های جدید)، زبان و عملکرد شناختی شرکت‌کنندگان را ارزیابی کرد.

یافته‌ها نشان داد که افرادی که در مناطق با بالاترین سطوح NO۲ و PM۲.۵ زندگی می‌کنند، در مقایسه با کسانی که در مناطق با سطوح آلودگی متوسط زندگی می‌کنند، در آزمون‌های شناختی عملکرد ضعیف‌تری داشتند.

این تحقیق همچنین نشان داد که منابع مختلف آلودگی هوا تأثیرات متفاوتی بر سلامت مغز دارند. به‌عنوان‌مثال، آلودگی ناشی از صنایع، گرمایش خانگی و احتراق سوخت‌ها (مانند زغال‌سنگ و نفت) شدیداً با عملکرد ضعیف‌تر در مهارت‌های زبانی ارتباط داشت.

نویسندگان دلایل این یافته‌ها را بررسی نکردند، اما احتمال دادند که این نتایج ممکن است به این دلیل باشد که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا ارتباط بیشتری با آسیب به لوب گیجگاهی دارد که بخشی از مغز است که با یادگیری زبان و معنا‌ها بیشتر ارتباط دارد.

دکتر جرجیو دی‌گسا، نویسنده اصلی این تحقیق گفت: «مطالعه ما نشان می‌دهد که آلودگی هوا نه‌تنها به ریه‌ها و قلب آسیب می‌زند، بلکه به سلامت مغز نیز آسیب می‌رساند، به‌ویژه زمانی که افراد برای مدت طولانی در معرض سطوح بالای آن قرار می‌گیرند.»

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->