طالبان یک زوج انگلیسی را آزاد کرد تیم ملی فوتسال افغانستان راهی میانمار شد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) کمپین «اینترنت را قطع نکنید»، تلاش افغان‌ها برای جلوگیری از اجرایی‌شدن فرمان رهبر طالبان ۳۰۰ هزار تبعه خارجی ساکن ایران به سامانه ثنا متصل شدند توضیحات مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی درباره ثبت نام از دانش آموزان اتباع در مدارس + فیلم وزیر صمت با ملابرادر دیدار کرد | تاکید بر گسترش همکاری‌های اقتصادی میان کابل- تهران نشست اقتصادی و تجارتی افغانستان و ایران به میزبانی کابل برگزار شد | تجارت سالانه ۱۰ میلیارد دلاری هدف‌گذاری شد + عکس دیدار هیئت راه آهن ایران با مقامات محلی بلخ | ایران آماده آغاز اقدامات عملی قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۴) مجید مرتضایی فهرست نهایی بازیکنان تیم ملی فوتسال افغانستان برای مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۶ را اعلام کرد قیمت امروز پول افغانی (سه‌شنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۴) طالبان دسترسی مردم به خدمات اینترنت فیبرنوری را در استان بلخ افغانستان قطع کردند مدیرکل اتباع خراسان رضوی: بازگشت اتباع افغانستانی فقط از طریق اردوگاه‌ها امکان پذیر است معاون امنیتی استانداری خراسان رضوی: میزان ورود دوباره اتباع غیرمجاز به کشور تقریباً صفر است وزیر صمت در رأس یک هیئت عالی‌رتبه اقتصادی به کابل رفت (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) وزارت آموزش پرورش طالبان: ۲۶۸ دانش‌آموز در زلزله شرق افغانستان جان باخته‌اند وزیر خارجه طالبان در گفت‌وگو با مقام قطری: حمله به دوحه نقض آشکار قوانین، عرف‌ها و ارزش‌های بین‌المللی بود قیمت امروز پول افغانی (یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۴) دیدار وزیر خارجه طالبان با هیئت آمریکایی در کابل قیمت امروز پول افغانی (شنبه، ۲۲ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری نمایشگاه هنرمندان افغانستانی در کابل، به‌مناسبت سالروز میلاد پیامبر اسلام(ص)
سرخط خبرها

دانشگاه‌های دولتی افغانستان با تفکیک جنسیتی بازگشایی شد

  • کد خبر: ۱۰۰۵۲۶
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۰
دانشگاه‌های دولتی افغانستان با تفکیک جنسیتی بازگشایی شد
دانشگاه‌های دولتی افغانستان درحالی بازگشایی شده است که کلاس‌های این دانشگاه‌ها با تفکیک جنسیت بازگشایی شده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شش ماه پس از بازگشت طالبان به قدرت، دانشگاه‌های افغانستان بازگشایی شده‌اند، اما تنها تعداد کمی از زنان به کلاس‌های درس بازگشته‌اند و این بازگشت در شرایطی است که کلاس‌ها تفکیک جنسیتی شده است.

اکثر مدارس متوسطه دخترانه و همه دانشگاه‌های دولتی به دنبال تسلط طالبان در تاریخ ۱۵ اوت بسته شدند، و این نگرانی‌ها را برانگیخت که زنان از تحصیل محروم شوند - همانطور که در دوره اول حکومت طالبان، از ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ اتفاق افتاد.

طالبانی‌ها همواره اصرار دارند که این بار اجازه خواهند داد تا دختران و زنان آموزش ببینند، اما فقط در کلاس‌های مجزا و بر اساس برنامه درسی اسلامی.

یکی از دانشجویان افغان که خواست تنها با نام بصیرا معرفی شود، گفت: "خوشحالم که دانشگاه از سر گرفته شد. ما می خواهیم به تحصیلات خود ادامه دهیم."

اما او گفت که کمبود استاد وجود دارد و افزود: "شاید این امر به این دلیل است که برخی کشور را ترک کرده اند."

پس از فروپاشی دولت نخست وزیر اشرف غنی که در پی تجاوز طالبان به کابل در اواسط ماه اوت رخ داد، ده ها هزار افغان، از جمله معلمان و اساتید این کشور را ترک کردند.

برخی از مؤسسات آموزش عالی دولتی در جنوب این کشور، ماه گذشته از سر گرفته شدند، اما روز شنبه دانشگاه کابل، قدیمی ترین و بزرگترین دانشگاه کابل با حدود ۲۵۰۰۰ دانشجو در سال گذشته، بدون هیاهو و با حضور تعداد کمی از دانشجویان بازگشایی شد.

همچنین گفته شده دسته کم ۱۹ موسسه آموزش عالی در افغانستان بازگشایی شدند. این در حالی است که هیچ دانشجویی به کلاس درس در دانشگاه پنجشیر بازنگشت.

پنجشیر آخرین ولایتی بود که سال گذشته به دست طالبان افتاد و چندین کلاس درس در آنجا ویران شد که همچنان بازسازی نشده است.

طالبان قبلاً گفته بودند که دانشجویان زن باید عبای سیاه روی و حجاب سر داشته باشند، اما از اصرار بر استفاده از "پوشیه" که در دوران حکومت قبلی آنها اجباری بود، دست برداشتند.

با این حال، چندین دانشجوط زن روز شنبه با لباس‌هایی متفاوت از لباس‌هایی که قبل از تسلط طالبان می‌پوشیدند، ظاهر شدند.

سهیلا رستمی، دانشجوی زیست شناسی در ترم آخر خود در دانشگاه بامیان، گفت: «من قبلاً هیچ حجابی نداشتم و این برایم تازگی دارد. من قبلا شلوار جین و سایر لباس های معمولی می پوشیدم و رعایت حجاب برای من دشوار خواهد بود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->