به گزارش شهرآرانیوز؛ پژوهشگران در مطالعه جدیدی عادات غذایی افراد را بررسی و تأیید کرده اند که بسیاری از مردم صبحانه تکراری میخورند.
برای بسیاری از مردم صبحانه (که مهمترین وعده غذایی روزانه در نظر گرفته میشود) کم هیجانترین وعده غذایی است. انتخاب صبحانه بیشتر منعکس کننده لزوم سودمندی است. غذاهای صبحانه معمولا ساده اند و آماده کردن و خوردنشان سریع و راحت است. از طرف دیگر، صبحانه به دلیل کالریای که پس از یک شب استراحت برای مغز و بدن فراهم و به احیای آنها کمک میکند، مهم در نظر گرفته میشود. زمانی که افراد صبحانه دل خواهشان را پیدا میکنند، معمولا هر روز همان را دنبال میکنند.
پژوهشگران به تازگی عادات غذایی روزانه هزاران فرد مورد مطالعه از ایالات متحده و فرانسه را ارزیابی کردند. نتایج نشان داد افراد مورد مطالعه به طور مکرر یک نوع غذا را برای صبحانه میخوردند و از انجام این کار خوش حال بودند. درمقابل، وقتی این افراد برای ناهار یا شام آماده بودند، انتظار تنوع بیشتری را داشتند و به دنبال تجربه لذت بخش تری از وعدههای غذایی خود بودند.
چرا بسیاری از این افراد از اینکه هر روز صبح غذایی تکراری را میخوردند، راضی بودند؟ دانشمندان میگویند محرکهای روانی، زیستی و فرهنگی به انتظارات ما از وعدههای غذایی شکل میدهند و این عوامل و اشتیاق ما برای خوردن غذا، بسته به زمان روز متفاوت است.
در طول شبانه روز بدن ما از ریتم شبانه روزی پیروی میکند. تقریبا همه اشکال حیات از این چرخههای ۲۴ساعته پیروی میکنند. ریتم شبانه روزی تغییرات جسمی، ذهنی و رفتاری را کنترل میکند.
به عنوان مثال، یک برنامه خواب معمولی در انسان از ریتمهای شبانه روزی وابسته به نور پیروی میکند. دهها هزار نورون در مغز این ساعت زیستی را تنظیم میکنند تا هنگام شب که هوا تاریک است، احساس خواب آلودگی و هنگام روز که نور خورشید وجود دارد، احساس هشیاری کنیم.
عوامل فرهنگی در ایالات متحده و فرانسه ممکن است توضیح دهد که چرا مردم به دنبال تنوع کمتری در صبحانه خود هستند. به گفته پژوهشگران: «روشهای کار سرمایه داری به بسیاری از مردم فرصت کمتری برای انتخاب، آماده کردن و مصرف صبحانه نسبت به ناهار یا شام میدهد.»