انهدام باند مخوف آدم‌ربایان بی‌رحم در پایتخت اختلاف خانوادگی برچسبی خطرناک برای خشونت خانگی ماجرای انفجار معدن گنجه رودبار چه بود؟ مرگ سه کارگر جوان حین لایروبی در خیابان پنجتن مشهد + تصاویر(دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳) آیا مدارس مشهد فردا (سه شنبه ۶آذر ۱۴۰۳)تعطیل است؟ مهمترین ویژگی‌های نسل آلفا(متولدین سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۴) را بشناسید خارج کردن توده ۱۵ کیلویی از شکم دختر ۱۳ ساله اهوازی تشخیص ۲۸ نوع سرطان با رادیوداروی جدید در مشهد اعلام وضعیت هشدار آلودگی هوا برای دانش‌آموزان حساس و افراد دارای بیماری زمینه‌ای در مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) کشف ۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد (۵ آذر ۱۴۰۳) رشد جمعیت ایران سال ۱۴۲۰ صفر می‌شود زن ضایعات‌فروش؛ عضو اصلی باند سرقت نیم میلیاردی در مشهد + عکس کمبود نیروی متخصص در زمینه بیهوشی و اطفال بیش از ۵۲۳ هزار خانوار تحت پوشش برنامه‌های داوطلبان سلامت قرار دارند روند افزایشی آمار مشمولین بیمه بیکاری در خراسان رضوی رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به ایدز توقیف دو خودرو شوتی و کشف بیش از ۵ میلیارد ریال کالای قاچاق در زنجان قرعه‌کشی عمره دانشجویی ۱۰ آذر ۱۴۰۳ انجام خواهد شد + فیلم حریم خانه، حرم خانواده رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی در جلسه رسیدگی شعب خانواده مشهد شرکت کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) مداخله زودهنگام نقش مؤثری در درمان لکنت زبان دارد  کاهش بارش و افزایش دما طی آذرماه تا نیمه بهمن‌ماه ۱۴۰۳ تداخلات مصرف برخی دارو‌های گیاهی و شیمیایی نقص ایمنی، یک معدن در استان گلستان را تعطیل کرد قطعی برق جاده‌ها برای کاهش مصرف | آیا نبود استاندارد‌ها جان انسان‌ها را به خطر نمی‌اندازد؟ دستگیری عامل شهادت سرگرد یاسر عبدلی در سیستان و بلوچستان خواستگاری عجیب مجرم از قربانی‌اش در دادگاه اعلام محدودیت تردد از ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳ در محور‌های شمالی کشور | پلیس راهور: بدون زنجیر چرخ تردد نکنید پیشتازی مراکز «مهر خانواده» خراسان رضوی در صلح و سازش پرونده‌های طلاق امدادرسانی به ۸۴  هزار حادثه‌دیده طی ۸ ماه در خراسان‌رضوی تنها با این رژیم غذایی سرطان پروستات بهبود می‌یابد از جمله عوارض کرونا، مشکلات قلبی طولانی‌مدت است
سرخط خبرها

جمع آوری صدای ماهی و نهنگ در کتابخانه جهانی

  • کد خبر: ۱۰۱۳۸۱
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۵
جمع آوری صدای ماهی و نهنگ در کتابخانه جهانی
دانشمندان هرسال صدا‌های بیشتری را در اقیانوس ها، رودخانه‌ها و دریاچه‌های جهان ثبت می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اکنون گروهی از متخصصان می‌خواهند یک قدم فراتر بروند و یک کتابخانه مرجع از صدا‌های آبی را برای نظارت بر سلامت اکوسیستم‌های دریایی ایجاد کنند. همه ۱۲۶پستاندار از حدود ۲۵۰هزار گونه دریایی شناخته شده، صدا تولید می‌کنند.

دست کم ۱۰۰بی مهره و ۱۰۰۰گونه از ۳۴هزار گونه ماهی شناخته شده در جهان شناسایی شده اند که از خود صدا منتشر می‌کنند. با وجود این، کارشناسان معتقدند صدا‌های بیشتری در انتظار کشف و شناسایی هستند. با گردهم آوردن کتابخانه‌ای از صدا‌های ماهی، قورباغه و دیگر گونه‌های دریایی، امید است که این کتابخانه به شناسایی لالایی‌ها و سرود‌های اکوسیستم‌های آبی کمک کند.

برخی از گونه‌های ماهیان گویش‌های جغرافیایی را توسعه می‌دهند. مایلز پارسونز، پژوهشگر مؤسسه علوم دریایی استرالیا، می‌گوید: «گسترده‌ترین زیستگاه‌های جهان آبی و سرشار از صدا‌های جانداران آبزی گوناگون هستند.» با کاهش تنوع زیستی در سرتاسر جهان و تغییر بی رحمانه وضعیت صوتی زیر آب توسط انسان ها، نیاز به مستندسازی، تعیین کمیت و درک منابع صدا‌های موجودات زنده زیر آب پیش از ناپدیدشدن بالقوه آنان وجود دارد. در مثال‌هایی که متخصصان ارائه کرده اند، شقایق ماهی ماداگاسکار صدا‌های جنگی متفاوتی از شقایق ماهی اندونزی تولید می‌کند.

وب سایت‌های موجود مانند FishSounds و FrogID از قبل فهرستی از صدا‌های آبی را میزبانی می‌کنند. با وجود این، امید است که یک پلت فرم واحد استفاده از هوش مصنوعی صدا‌های ناشناخته را شناسایی کند و در عین حال امکان نظارت بر سلامت صخره ها، اقیانوس‌های باز و اکوسیستم‌های آب شیرین را در اختیار دانشمندان قرار دهد. بر اساس این طرح، افراد می‌توانند صدا‌های ضبط شده شان در زیر آب را به اشتراک بگذارند. جسی اوسوبل، از بنیان گذاران آزمایش بین المللی اقیانوس آرام، می‌گوید: «میلیون‌ها ساعت صدای ضبط شده در سراسر جهان وجود دارد که به طور بالقوه می‌توان آن را به عنوان مجموعه‌ای از صدا‌های بیولوژیکی شناخته شده و تا به امروز ناشناخته مانده تقسیم و ارزیابی کرد.»

نظارت بر سروصدای زیر آب برای مطالعه تأثیر طوفان‌ها و چگونگی تغییر رفتار طعمه‌ها در نزدیکی شکارچیان و مستندسازی الگو‌های مهاجرت نهنگ‌های بزرگ استفاده شده است. بسیاری از ماهیان و گونه‌های بی مهرگان شب زنده دار هستند و بیشتر پایش صوتی را به تنها روش مطالعه بادوام تبدیل می‌کنند. اوسوبل می‌افزاید: «انواع آهنگ‌های انسانی شامل آهنگ‌های عاشقانه، لالایی‌ها و سرود‌ها هستند.» موجودات دریایی نیز باید آهنگ‌های عاشقانه تولید کنند. شاید هوش مصنوعی به کاررفته در کتابخانه جهانی بتواند به ما در درک ترانه و معانی این آهنگ‌ها و مسائل بسیار دیگری کمک کند.»

منبع: فرارو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->