ساختمان ستاد و فرماندهی آتش‌نشانی مشهد در آستانه بهره‌برداری حاشیه هایی از ترافیک پل شهید عباسپور مشهد تمرکز بر حداکثر بهره‌وری منابع آبی موجود برای فضای سبز مشهد در سال ۱۴۰۴ تور مجازی فاز اول خط سه مترو مشهد | با ابر پروژه خط ۳ قطارشهری مشهد بیشتر آشنا شوید افزایش ۱۲ میلیون مترمکعب ظرفیت تصفیه فاضلاب در مشهد | ۴ همت سرمایه‌گذاری شهرداری برای پروژه‌های تولید پساب شهردار مشهد مقدس: امسال مدیران استان را برای افتتاح پروژه‌ها خسته خواهیم کرد + فیلم شهردار منطقه پنج مشهد: امروز در منطقه پنج، حاشیه شهر نداریم رئیس کمیسیون ساماندهی حاشیه شهر شورای اسلامی شهر مشهد: سال ۱۴۰۴ سال شکوفایی پروژه‌های شهرداری است نمای رومی، بیماری معماری | گزارش شهرآرانیوز از چالش‌های امروز معماری شهری در مشهد توزیع حدود ۲ هزار تن کالای طرح تنظیم بازار در مشهد هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد تأکید کرد: تمرکز ویژه بر مناطق حاشیه و اقشار آسیب‌پذیر در شورای ششم شهردار مشهدمقدس: باشگاه ویژه زوج‌های جوان مشهدی با هدف تقویت مهارت‌های زندگی راه‌اندازی شده است افتتاح ۴ مرکز نوآوری شهری در مشهد | بزرگداشت روز جهانی خلاقیت و نوآوری برگزار شد + ویدئو مدیران جدید فرهنگ‌سرا‌های شهرداری مشهد منصوب شدند + ویدئو ایستگاه شریعتی مشهد، پرازدحام‌ترین ایستگاه مترو مشهد شد | ساعات شلوغی مترو مشهد تشکیل دو شهر جدید در اطراف مشهد قطعی شد | تعیین‌تکلیف نهایی پرونده شهرستان بینالود در آینده نزدیک شاهد عینی توسعه مشهد در عهد مظفری | درباره کوچه «سرآسیا» که روزگاری محل اجتماع «اصحاب سراچه» بوده است خراسان رضوی رتبه‌ی اول کشوری در اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت قاچاقچی لوازم یدکی حدود ۴۴ میلیارد ریال جریمه شد
سرخط خبرها

کاهش ۴۰ درصدی ذخیره آب سد‌ها در مشهد

  • کد خبر: ۱۰۵۲۲۰
  • ۲۸ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۳
کاهش ۴۰ درصدی ذخیره آب سد‌ها در مشهد
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: ذخایر سد دوستی نسبت به سال گذشته کاهش ۳۶ درصدی، سد طرق کاهش ۴۳ درصدی، سد ارداک کاهش ۴۷ درصدی و سد کارده کاهش ۴۶ درصدی داشته و در مجموع منابع آبی سد‌های تأمین‌کننده آب مشهد ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین اسماعیلیان اظهار کرد: سال ۱۳۹۹ حجم کل مصارف آبی مشهد ۲۴۳ میلیون متر مکعب بود که این مصارف در سال ۱۴۰۰ به ۲۶۰ میلیون متر مکعب رسید و پیش‌بینی می‌شود در سال آبی جاری میزان مصارف حدود هشت درصد افزایش داشته باشد. در واقع علاوه بر اینکه بحران بی‌آبی بر مشهد مسلط شده، مصارف نیز افزایش داشته که گاهی دلیل آن را باید در گرمتر شدن هوا جست‌وجو کرد.

وی افزود: سال گذشته به رغم اینکه کم‌باران‌ترین سال آبی را پشت سر گذاشتیم، تقریبا ۳۶ درصد مصارف آبی مشهد را از سد‌ها و ۶۴ درصد دیگر را از منابع زیرزمینی استحصال کردیم، اما امسال به دلیل کاهش شدید ذخایر سد‌ها این نسبت به ۷۰ درصد آب‌های زیرزمینی و ۳۰ درصد از سد‌ها خواهد رسید.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با اشاره به کمبود جدی آب در اوج مصرف و تابستان پیش رو در مشهد تصریح کرد: حجم مصارف و آب مورد نیاز کلان‌شهر مشهد ۱۳ هزار لیتر بر ثانیه است، ولی کل ظرفیت آبی یا آب موجود مشهد از منابع مختلف کمتر از ۱۰ هزار لیتر است و برای پشت سر گذاشتن اوج مصرف آب در شهر مشهد با کمبود ۲۵۰۰ لیتر در ثانیه آب رو به رو هستیم.

اسماعیلیان ادامه داد: با یک برآورد ساده باید اعلام کرد مصرف روزانه آب مشهد در دوره اوج مصرف بیش از یک میلیون و ۱۲۳ هزار متر مکعب در روز است که هم‌اکنون حدود ۹۰۰ هزار متر مکعب آن قابل تأمین است و شهر مشهد با ۲۲۳ هزار متر مکعب کسری آب در روز طی روز‌های پیش رو مواجه خواهد شد.

وی با بیان اینکه علی‌رغم شرایط سخت آبی جیره‌بندی خط قرمز مدیریت آب مشهد است، تصریح کرد: سه برنامه اساسی برای تأمین آب مشهد در روز‌های اوج مصرف طراحی شده که جابه‌جایی و تجهیز چاه‌ها، اتصال و استفاده از چاه‌های سایر دستگاه‌ها به تعداد ۶۹ حلقه چاه و اجرای طرح نبی اکرم (ص) در ماه‌های آینده از جمله برنامه‌های در دست اقدام این شرکت است.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب مشهد اسماعیلیان با نگاهی امیدوارانه به مدیریت آب سد دوستی و همکاری ترکمنستان در مصارف و حقابه آن خاطرنشان کرد: طی ماه‌های گذشته میزان برداشت آب از سد دوستی برای تأمین آب مشهد به ۱.۵ متر مکعب بر ثانیه رسیده بود و این میزان هم‌اکنون ۲ متر مکعب است و اگر بخواهیم اوج مصرف آب مشهد در تابستان امسال را پشت سر بگذاریم، باید این میزان برداشت به پنج متر مکعب بر ثانیه برسد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->