اکران مستند «روبرتو روسلینی؛ بیش از یک زندگی» در جشنواره رم حضور ۲ فیلم ایرانی در جشنواره کوتاه استانبول اعضای هیئت انتخاب جشنواره فیلم «آوای صلح» را بشناسید آغاز فعالیت رسمی دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر | نمایش «ویژه بانوان نیست» روی صحنه می‌رود پویانمایی، هنری برای انتقال فرهنگ به نسل آینده | گزارشی از راه اندازی «کارخانه نوآوری پویانمایی و فناوری وابسته» در مشهد شعر در خط مقدم | شاعران چگونه با نشان‌دادن واکنش سریع نقش خود را در اتفاقات مختلف ادا می‌کنند؟ سینماگران ایرانی در جشنواره شب‌های سیاه تالین | از سینمای رسمی تا فیلم‌های زیرزمینی «واحد خاکدان» راهی خانه ابدی شد (۵ آبان ۱۴۰۴) الناز ملک با نخستین تجربه کارگردانی در تماشاخانه ملک دوبله فیلم اکشن «بازی ناجوانمردانه» برای پخش از نمایش خانگی خبر جدید مدیر شبکه نسیم درباره پخش سریال «شش ماهه» مهران مدیری سریال «جومونگ۳» روی آنتن شبکه تماشا + زمان پخش و تکرار «آتنه فقیه‌نصیری» همبازی «جواد عزتی» در «وحشی ۲» شد بازگشت «محمد شیری» به صحنه تئاتر پس از ۹ سال التماس «حامد بهداد» از مردم درخصوص دانلود فیلم «پیرپسر» + عکس معرفی برگزیدگان ششمین دوره مسابقه داستان‌نویسی «خودنویس» ترخیص «معصومه آقاجانی» از بیمارستان پس از یک ماه
سرخط خبرها

نخستین واکنش رسمی اصغر فرهادی به اتهام سرقت هنری

  • کد خبر: ۱۰۹۰۸۲
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۷
  • ۴
نخستین واکنش رسمی اصغر فرهادی به اتهام سرقت هنری
اصغر فرهادی که داور هفتادوپنجمین جشنواره فیلم کن است، بعدازظهر امروز (سه‌شنبه ۲۷ اردیبهشت) در گفت‌وگویی در حاشیه این رویداد هنری، برای نخستین بار، درباره اتهام سرقت سینمایی در ساخت فیلم «قهرمان» سخن گفت.

به گزارش شهرآرانیوز، ورایتی در گزارشی آورده است: این روزها، دادگاهی در ایران در حال رسیدگی به پرونده‌ای است که مربوط به شاگرد سابق او به نام آزاده مسیح‌زاده است که فرهادی را متهم کرده ایده فیلمش را از مستندی که در سال ۲۰۱۴ در ورک شاپی در تهران به او نشان داده بوده، کپی کرده است.

فرهادی در حاشیه جشنواره کن، در پاسخ به سوالی در این‌باره گفت: «من هیچ وقت مستقیماً در این مورد صحبت نکرده‌ام. بسیاری از اطلاعاتی که شما داده‌اید، نادرست بود و بعدا در رسانه‌ها اصلاح شد. بنابراین فکر می‌کنم باید با توجه به اطلاعات صحیح، وضعیت را اصلاح کنیم.»

او افزود: «این مستندی بود که در یک ورکشاپ من تولید شد. من درباره ساختش با دانشجو (آزاده مسیح‌زاده) صحبت کردم. اما خیلی بعد، فیلم « قهرمان» را ساختم. و نمی‌توان آن را روشی برای سرقت دانست. در واقع، در «قهرمان»، آن‌چه هست، کاملاً متفاوت است.»

این کارگردان ادامه داد: «کاری که ما انجام می‌دهیم، ساختن فیلم‌های داستانی است و کاری که من در فیلم « قهرمان» انجام دادم به ورکشاپی که به آن اشاره شد، مربوط نیست. «قهرمان» فقط بر اساس یک رویداد بود. این مستند و فیلم من، به سادگی بر اساس اتفاقاتی است که دو سال قبل از آن ورکشاپ افتاده است، زمانی که رویدادی رخ می‌دهد، توسط مطبوعات کشف می‌شود و سپس به اطلاع عموم می‌رسد، شما می‌توانید آن‌چه را که دوست دارید، در باره آن رویداد بسازید؛ شما می‌توانید داستانی بنویسید یا فیلمی درباره‌اش بسازید بدون این‌که یکی، کپی دیگری باشد.»

فرهادی تاکید کرد: «می‌توانید به اطلاعات مربوط به این رویداد نگاه کنید. «قهرمان» تنها یک تفسیر از این رویداد است در حالی‌که ساخته خانم مسیح‌زاده، یک مستند بود، اصلاً همان برداشت نبود. این مسئله، الان توسط دادگاه بررسی می‌شود. یک هیئت منصفه برای قضاوت در این پرونده وجود خواهد داشت. مفادی برای پرونده وجود دارد که حکم درباره‌اش باید صادر شود. اما ما نمی‌دانیم که این پرونده چه زمانی رسیدگی خواهد شد. حتی گفته شده که من محکوم شده‌ام که اشتباه است. این یک فرآیند بسیار طولانی است. بدیهی است که مقداری احساس ناخوشایند ایجاد کرده، اما فیلم من بر اساس آن مستند ساخته نشده است.»

منبع: دنیای تصویر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
امیرعلی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۴
0
0
پارسال که ایشان در جشنواره کن و در مصاحبه اش در خصوص منبع ایده فیلمش چیزهای دیگه ای می گفتند!!!
رجا
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۴
0
0
قضاوت با شما
اظهارات پارسال ایشان با بی بی سی در کن
اظهارات امسال ایشان در کن
مقایسه کنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۴
0
0
واقعا که!
شایان
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۴
0
0
خودت واقعا خنده ات نمیگیره. واقعا باور می کنی این چیا رو
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->