گواهی سپرده بورس، مسیر جدید خودرودار شدن + جزئیات حذف وثیقه ۳۵ درصدی بانک مرکزی برای واردات خودروی جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر هشدار سازمان بازرسی کل کشور به وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت بلیت هواپیما رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: تجارت خارجی تقریبا در حالت تعلیق قرار گرفته است اطلاعیه فرودگاه مهرآباد به مسافران روز جمعه (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)؛ ۲ ساعت زودتر حرکت کنید قیمت طلا، دلار، سکه و ارز امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد مهلت ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی و وکالتی کردن حساب‌ها برای بار دوم تمدید شد راهنمای خرید میلگرد با پروانه ساختمان (میزان سهمیه + شرایط) آیا مزایای رفاهی کارگران مشمول مالیات می‌شود؟ مهلت استفاده از بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد قیمت ارز اربعین امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | دینار عراق چند شد؟ تخفیف های فروش؛ بازی دو سر بُرد یا شگردی برای گران فروشی اجناس؟ آیا با اجرای فیبرنوری، کابل‌دزدی به پایان می‌رسد؟ | پاسخ مسئولان به مطالبه شهروندان حمایت مدیریت شهری مشهد از صنایع و کارآفرینان ادامه‌دار خواهد بود + فیلم توضیحات مدیرعامل تامین اجتماعی درباره شیوه‌نامه بیمه کارگران ساختمانی پیش‌بینی قیمت دلار برای روز پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | امید به مذاکره باز هم دلار را عقب راند پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴ )| بازار طلا بازیچه افت دلار شد آیا قطعی برق در تهران ۴ ساعته شده است؟ (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) هدف‌گذاری ۳ هزار مگاواتی برای تولید برق سبز در خراسان رضوی تا پایان ۱۴۰۶ خرید طلا و سکه در سیزدهم ماه صفر | کشتی‌آرای: خرید طلا در سیزدهم صفر یک پدیده خرافاتی است پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال ۱۴۰۴ با توجه به معاملات امروز بورس کالا (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد ریزش ۳۴ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مکان‌های اسکان اضطراری زائران در مشهد در سه روز پایانی ماه صفر قطعی برق نخواهند داشت استاندار خراسان رضوی: ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر استان تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۴۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد بانک مرکزی: خرید ارز اربعین از بانک سپه امکان‌پذیر شد بازگشت قطعی برق ۴ ساعته به کشور قیمت امروز دینار عراق در مشهد (چهارشنبه، ۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مهلت نهایی تمدید بیمه شخص ثالث با بخشودگی کامل جریمه اعلام شد
سرخط خبرها

دنیا در آستانه "جنگ گندم"

  • کد خبر: ۱۰۹۶۳۱
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۶
دنیا در آستانه
توقف صادرات تولیدکنندگان بزرگ گندم دنیا مثل روسیه، قزاقستان و هند و اختلال در عرضه گندم دنیا به‌خاطر بحران اوکراین باعث کمبود این محصول و افزایش قیمت آن در بازار‌های جهان شده و دنیا را در آستانه یک «جنگ گندم» قرار داده است.

به گزارش شهرآرانیوز، به‌نقل از راشاتودی، قیمت گندم طی دو ماه گذشته به بالاترین رقم در دنیا رسیده است که نتیجه توقف صادرات تولیدکنندگان بزرگ این محصول مثل روسیه، قزاقستان و هند برای حفاظت از بازار‌های داخلی خودشان است، به‌این‌ترتیب، ترس از ناامنی غذایی و گرسنگی در سراسر دنیا بالا گرفته است.

طبق گفته متخصصان، قیمت گندم ۶۰ درصد از ابتدای سال جاری میلادی افزایش یافته است. درگیری بین روسیه و اوکراین که یک‌سوم صادرات گندم دنیا را به‌عهده دارند، عامل اصلی این افزایش قیمت بوده است.

عرضه‌کنندگان گندم روسیه از ابتدای تابستان سال گذشته میلادی ۱۶ درصد و تولیدکنندگان اوکراین ۱۰ درصد از صادرات گندم دنیا را در اختیار داشته‌اند، اما هر دوی این کشور‌ها صادرات گندم را به‌خاطر جنگ ممنوع کرده‌اند. روسیه در ماه فوریه صادرات تمام غلات (گندم چاودار، جو و ذرت) را به خارج از منطقه اقتصادی اوراسیا تا ۳۰ ژوئن محدود کرد، دراین‌بین، اوکراین هم تنها بندر باقی‌مانده خود در اودسا را بسته است.

تحریم‌های ضدروسی شرکت‌های بین‌المللی را مجبور کرده است روابط اقتصادی بلندمدت خود با روسیه را قطع کنند که باعث اختلال در زنجیره‌های عرضه شده است، برای مثال، اتحادیه اروپا اخیراً همکاری با بندر اقتصادی نووراسیسک در دریای سیاه را ممنوع کرده است، بیش‌از نیمی از صادرات غلات از این بندر انجام می‌شود.

به‌علاوه، پس‌از تصمیم مسکو برای ممنوعیت صادرات غلات، قزاقستان هم ممنوعیت‌های جدیدی وضع کرد و هند هم در اوایل همین ماه صادرات گندم را برای حمایت از امنیت غذایی در داخل ممنوع کرد.

به‌دنبال اعلام این خبر، قیمت گندم در شیکاگو ۶ درصد افزایش یافت و به ۱۲ دلار و ۴۷ سنت در هر بوشل (۲۵.۴ کیلوگرم) رسید. این بالاترین قیمت گندم طی ۲ ماه گذشته بوده است. قیمت گندم در اروپا هم به بالاترین رقم ۴۶۱ دلار در هر تن رسیده است.

بحران غلات در سراسر دنیا مخصوصاً در آفریقا احساس می‌شود. این قاره ۹۰ درصد از نیاز خود به گندم را از صادرات دریای سیاه تأمین می‌کند. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در ماه گذشته هشدار داد یک‌پنجم مردم دنیا در خطر فقر و گرسنگی به‌خاطر شرایط فعلی در بازار گندم قرار دارند.

کشور‌های غربی روسیه را مسئول به‌راه افتادن «جنگ گندم» در دنیا می‌دانند، اما متخصصان عقیده دارند روسیه تنها مسئول بحران فعلی نیست. روسیه صادرات را ممنوع نکرده بلکه عوارض موقتی و سهمیه‌هایی برای حمایت از بازار داخل وضع کرده است. ذخایر گندم اوکراین در زمان حاضر پر شده است و نیاز به کمک اتحادیه اروپا برای خالی کردن این ذخایر جهت ورود محصولات جدید دارد.

متخصصان عقیده دارند روسیه و اوکراین تنها صادرکنندگان گندم دنیا نیستند. سایر تولیدکنندگان باید بازار دنیا را از بحران نجات دهند. آمریکا و کانادا به‌ترتیب ۲۶ و ۲۵ میلیون تن گندم صادر می‌کنند که ۲۵ درصد از صادرات جهان را تشکیل می‌دهد. سایر تولیدکنندگان غربی مانند فرانسه (۱۹ میلیون تن) و آلمان (۹.۲ میلیون تن) هم می‌توانند در این شرایط کمک کنند، اما به‌نظر می‌رسد این کشور‌ها امنیت غذایی خود را در اولویت قرار داده‌اند و تمایلی برای تقسیم کردن غلاتشان با دیگران ندارند.

ازآن‌جایی که مشخص نیست جنگ اوکراین چقدر طول بکشد، برخی عقیده دارند کشور‌های غربی باید روسیه را مجبور کنند به‌ازای برداشته شدن برخی تحریم‌ها صادرات گندم خود را آزاد کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->