مراسم تشییع پیکر شهید «رضا فخریان»، آتش‌نشان فداکار، در خیابان امام‌رضا(ع) مشهد + فیلم هوای مشهد در شرایط «اضطرار آلودگی» | شاخص آلودگی هوا به ۲۰۵ رسید (۲۳ شهریور ۱۴۰۴) ظهوریان: به نام عدالت می‌خواهند بلندمرتبه‌سازی را به کل شهر مشهد حقنه کنند! شهردار مشهد مقدس: بیش از ۱۶۶ هزار تن آسفالت طی ۵ ماه تولید و پخش شده است آلودگی بی‌سابقه در مشهد | تنها ۷ روز هوای پاک در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۴ نگاهی به شمایل و تغییرات نهر خیابان مشهد تا پایان دوره قاجار | سیمای قاجاری یک نهر سازمان اتوبوسرانی مشهد از آمادگی کامل برای خدمات‌رسانی به دانش آموزان و دانشجویان خبرداد ادامه محدودیت طالبان برای کار زنان | ۸ دفتر کمک‌رسانی سازمان ملل برای بازگشت‌کنندگان افغان تعطیل شد استاندار خراسان رضوی: فرهنگ میزبانی باید کاملا مردمی شود | کیفیت خدمات به زائران باید سال به سال ارتقا پیدا کند + فیلم ثبت یک روز آلوده دیگر در مشهد (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) رئیس هیئت‌مدیره جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده حضرت رضا(ع): باید جاده‌ای مخصوص برای زائران پیاده ایجاد شود مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر خراسان رضوی: در دهه پایانی صفر امسال، ۱۳۷ هزار و ۲۴۷ زائر با ویلچر به حرم رضوی منتقل شدند مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی: اتفاق خوب میزبانی مشهد در دهه آخر ماه صفر ۱۴۰۴، مردمی‌بودن خدمتگزاری بود معاون سیاسی وزیر کشور: آموزش‌های دست اندرکاران انتخابات مقدمه برگزاری انتخابات تمام‌الکترونیک است پایان گرمای تابستان | روند کاهشی دما در مشهد و خراسان رضوی آغاز شد (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) اصلاح قانون برای شناسایی آتش‌نشانان قهرمان به عنوان «شهید» پیگیری گلایه مردم از رایگان نبودن تعدادی از خطوط اتوبوس رانی مشهد در روز‌های خاص دیدار فعالان احزاب سیاسی خراسان رضوی با معاون سیاسی وزیر کشور (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) اجرای طرح «مغز بادوم» در ۱۶۵ مسجد مشهد با تکیه بر تجربه بزرگان خانواده
سرخط خبرها

شهردار مشهد: آماده استفاده از نظرات جامعه علمی و دانشگاهی برای توسعه شهر هستیم

  • کد خبر: ۱۱۰۷۳۳
  • ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۹
شهردار مشهد: آماده استفاده از نظرات جامعه علمی و دانشگاهی برای توسعه شهر هستیم
شهردارمشهد گفت: آماده استفاده از نظرات جامعه علمی و دانشگاهی برای توسعه شهر هستیم، اینکه گمان کنیم شهر را می‌توان به‌تن‌هایی مدیریت کرد اشتباه است.

به گزارش شهرآرانیوز، سید عبدالله ارجائی در نشست هم‌اندیشی با اساتید دانشگاه‌ها در حوزه شهرسازی که با حضور جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر برگزار شد، افزود: از برگزاری این‌گونه نشست‌ها با دانشگاهیان عزیز چند انگیزه را دنبال می‌کنیم.

وی اضافه کرد: یکی از این انگیزه رساندن پیام به بدنه شهرداری است که اصحاب علم و دانش را باید در تمامی حوزه‌های تصمیم‌گیری و تصمیم سازی مشارکت دهیم لذا با اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها با موضوعات و سرفصل‌های مرتبط با مدیریت شهری نشست‌ها و جلساتی را برگزار می‌کنیم.

شهردار مشهد با بیان اینکه این اقدام همچنین برای حوزه‌های تخصصی شهرداری نیز پیام دارد اظهار کرد: پیام این است که حوزه‌های عمران، حمل‌ونقل، خدمات شهری و.. باید بنشینند و حرف‌های دانشگاهیان، کارشناسان و نخبگان را دراین حوزه‌ها بشنوند و با بدنه کارشناسی و نخبگانی مشهد، استان و کشور ارتباط بگیرند.

ارجائی تصریح کرد: دومین انگیزه از برگزاری چنین نشست‌هایی رساندن پیام به جامعه علمی، دانشجویان، اساتید و نخبگان است که حرف‌ها و نظرات آن‌ها شنیده می‌شود.

وی ادامه داد: بسیاری از بحث‌های در جلسات رسمی از سوی کارشناسان و نخبگان مطرح می‌شود، اما شاید بسیاری از مباحث مغفول بماند و همه دغدغه‌های جامعه نخبگانی و دانشگاهی به مدیران نمی‌رسد لذا این نشست‌های هم‌اندیشی لازم است تا دغدغه‌ها بدون واسطه شنیده شود.

شهردار مشهد با بیان اینکه در حوزه شهرسازی چند مسئله اساسی وجود دارد که اگر دانشگاهیان آن‌ها را برسی کنند نتایج مطلوبی خواهد داشت، خاطرنشان کرد: موضوعی که این روز‌ها به آن فکر می‌کنیم این است که افق جمعیتی مشهد درآینده باید چقدر باشد و ما برای چه میزان جمعیت باید برنامه‌ریزی داشته باشیم؟.

ارجائی ادامه داد: آیا باید با همین سرعت حرکت کنیم و برای ۴.۵ تا ۵ میلیون جمعیت برنامه‌ریزی کنیم؟ یا برای ۱۰ تا ۱۵ میلیون جمعیت برنامه‌ریزی انجام شود.

وی اضافه کرد: اکنون مشهد سالانه پذیرای حدود ۳۰ میلیون زائر است آیا باید برای پذیرایی از صد میلیون زائر داخلی و ۱۰ میلیون زائر خارجی برنامه‌ریزی کرده و آماده شویم؟

شهردار مشهد تصریح کرد: پاسخ به این سؤال‌ها موضوع ساده‌ای نیست و باید بررسی شود کدام پاسخ درست است، پذیرایی از صد میلیون زائر می‌دانیم یعنی چه شما شهرساز هستید آیا تحقق این موضوع نظام شهرسازی را دچار تغییر نمی‌کند؟

ارجائی ادامه داد: به این فکر می‌کنیم چرا طرح‌های توسعه شهری پاسخگوی نیاز مردم نیست؟ این‌همه تلاش می‌شود و طرح‌ها را تهیه می‌کنند، اما هنوز طرح ابلاغ نشده نیاز مردم چیزی دیگری است.

وی افزود: چرا درکمیسیون ماده صد این‌همه پرونده هست و تعداد زیادی از آن‌ها دارای رأی قلع هستند و چرا قابلیت اجرا ندارند؟ زمانی که وارد شهرداری شدیم حدود ۳۵ هزار پرونده دارای رأی قلع بنا درکمیسیون ماده صد بود دلیل آن چیست؟ شهرسازی باید برای این سؤال‌ها پاسخ مناسب پیدا کند.

ارجائی گفت: در خصوص طرح نوسازی بافت پیرامونی حرم مطهر اگر فشار روی مدیران و دانشگاه نبود این طرح اکنون چگونه بود؟ البته به محتوا و خوب یا بد بودن طرح کاری ندارم، اما می‌گویم چقدر کار نخبگانی روی طرح انجام شد و چند نشست و اجلاس علمی دراین خصوص برگزار شد و همه می‌گوییم این نقطه قلب ایران است.

وی اضافه کرد: موضوع تسهیل دسترسی به حرم مطهر خوب است؟ بد است؟ آیا باید دسترسی به حرم‌مطهر را تسهیل کنیم یا باید مانع ایجاد کنیم مردم پیاده به حرم مطهر مشرف شوند؟

شهردار مشهد تصریح کرد: برای کاهش ترافیک در هسته مرکزی شهر تقاطع غیرهمسطح بزنیم یا اگر بزنیم تقاضای سفر افزایش پیدا می‌کند و ترافیک و آلودگی هوا بیشتر می‌شود؟

ارجائی بابیان اینکه توسعه شهر به سمت غرب تا کجا باید ادامه پیدا کند؟ اظهار کرد: آیا زمان آن نرسیده که بعد از چهل سال نگاه توسعه‌ای به شرق داشته باشیم و قفل توسعه شهر به شرق بشکند؟ این موضوع جزو مسائل اساسی شهرسازی است.

وی ادامه داد: همین موضوع پادگان ارتش و زمین‌های بزرگ‌مقیاس دغدغه چند نهاد علمی و دانشگاهی بوده و چند اجلاس علمی برای به نتیجه رسیدن مطالبه انتقال پادگان و بازشدن راه برای مردم طی ۱۷ ساله گذشته برگزارشده است؟

شهردار مشهد افزود: البته معتقدم هر بخشی طی ۱۷ سال گذشته برای فروریختن دیوار و باز شدن راه مردم فعالیتی انجام داده و ما ضربه آخر را زدیم.

ارجائی تصریح کرد: تاکنون چند نشست و اجلاس ملی و بین‌المللی برای رفع گره‌های بزرگ حوزه شهرسازی درمشهد از سوی جامعه علمی و دانشگاهی برگزارشده است؟

وی ضمن اشاره به اینکه این سوال‌ها ذهن خادمان مردم در مدیریت شهری را مشغول کرده است، خاطرنشان کرد: پاسخ به این سؤالات اساسی در نشستی دوساعته و چندساعته میسر نیست، اما می‌تواند موضوع یک کمیته، گروه، همایش و اجلاس باشد.

شهردار مشهد ادامه داد: درمجموع شهر را یک نفر نمی‌تواند مدیریت کند بلکه نیاز است همه باهم هرچه بضاعت علمی داریم به میان آورده و با کمک خدا و توجهات علی بن موسی‌الرضا (ع) خدمات بهتری را به زائران امام رضا (ع) ارائه دهیم.

گفتنی است دراین نشست جمعی از اساتید دانشگاه‌ها دغدغه‌های خود درخصوص ترافیک، ارتباط دوجانبه مدیریت شهری با دانشگاه‌ها، طرح‌های پژوهشی، طرح‌های شهرسازی و... را با شهردارمشهد در میان گذاشتند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->