تمجدید روحانی اهل‌سنت افغانستان از موشک خیبر + فیلم پرچم افغانستان زیر گنبد نجف | روایتی از روح‌الله صالحی، زائر افغانستانی‌تبار مقیم ایران قیمت امروز دینار عراق به افغانی (پنجشنبه، ۱۶ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز پول افغانی (پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۴) سفارت ایران در کابل شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای زائران افغانستانی اربعین را برداشت مهاجران افغانستانی دارای برگه سرشماری می‌توانند برای پیاده‌روی اربعین به عراق بروند (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم فیلم | تب والیبال در ولایت میدان وردک افغانستان شرایط ثبت نام دانش آموزان اتباع در مدارس تهران اعلام شد (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز افغانی به دینار عراق (چهارشنبه، ۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مشکلات زائران افغانستانی اربعین برای سفر به ایران و رسیدن به عراق استقبال طالبان از راه‌اندازی دفتر «توسعه پایدار» سازمان ملل در آسیای مرکزی آمریکا اجازه سفر امیرخان متقی به اسلام‌آباد را نداد قیمت امروز افغانی افغانستان (سه‌شنبه، ۱۴ مرداد ۱۴۰۴) بقائی: تصمیم‌گیری درباره به رسمیت شناختن طالبان براساس «منافع ملی» خواهد بود نماینده مردم مشهد در مجلس: تعارض منافع سبب عدم رسیدگی به موضوع اتباع شده است طالبان قراردادی به ارزش ۱۰ میلیارد دلار برای تامین برق با یک شرکت خصوصی منعقد کرد ۱۰۰ هزار تُن کالا از طریق راه‌آهن افغانستان در هفته گذشته جابه‌جا شده است دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: دشمن در تلاش برای ایجاد تصویر منفی بین ایرانی‌ها و افغانستانی‌ها است گوترش با اشاره به بحران انسانی در افغانستان خواستار اقدام فوری جامعه جهانی شد برنامه جهانی غذا: برای کمک به نیازمندان افغانستان ۵۳۹ میلیون دلار نیاز است
سرخط خبرها

کاهش تعداد دانش‌آموزان مهاجر مدارس ایران در سال تحصیلی گذشته

  • کد خبر: ۱۱۳۱۱۸
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۱
کاهش تعداد دانش‌آموزان مهاجر مدارس ایران در سال تحصیلی گذشته
در سال تحصیلی گذشته حدود نیم میلیون نفر (۴۹۷۵۰۸) دانش‌آموز اتباع خارجی در مدارس داخل و خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند. با مقایسه آمارها مشخص می‌شود که تعداد دانش آموزان افغانستانی در سال تحصیلی گذشته کاهش یافته است.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ جمهوری اسلامی ایران یکی از بزرگ­ترین کشور‌های پناهنده ­پذیر در سطح دنیاست و در این میان اتباع کشور‌های افغانستان و عراق بیشترین جمعیت پناهنده و مهاجر را به خود اختصاص داده‌­اند.

وزارت آموزش و پرورش مفتخر است که با فراهم سازی بستری مناسب، امکان تحصیل در تمامی سطوح آموزشی از ابتدایی تا دانشگاه را برای این دانش آموزان عزیز فراهم نموده است.

خدمات آموزشی جمهوری اسلامی ایران به مهاجران به ویژه دانش آموزان اتباع افغانستانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی رشد کمّی و کیفی را تجربه کرده و با فرمان مقام معظم رهبری (مدظلّه العالی)، مبنی بر اینکه «هیچ کودک افغانستانی، حتی مهاجرینی که به‌صورت غیرقانونی و بدون مدرک در ایران حضور دارند، نباید از تحصیل باز بمانند و همه آن­ها باید در مدارس ایرانی ثبت‌نام شوند.» کامل شده است.

کودکان لازم‌­التعلیم اتباع افغانستان پس از این فرمان و با دریافت برگه ویژه حمایت تحصیلی توانستند در مدارس دولتی و غیردولتی جمهوری اسلامی ایران به راحتی ثبت نام و ادامه تحصیل دهند به گونه‌ای که در حال حاضر بیش از ۱۴۰هزار دانش آموز فاقد هرگونه مدرک هویتی – اقامتی معتبر، تنها با دریافت این برگه‌ها از دفاترکفالت سراسر کشور در شرایطی کاملاً برابر با دانش آموزان ایرانی از فرصت‌های برابر آموزشی و تربیتی بهره‌مند شده‌اند.

مبانی دینی، ارزشی و اخلاقی حاکم بر نظام آموزشی جمهوری اسلامی ایران باعث شده است رویه سیاستی «ادغام آموزشی و پرهیز از جداسازی دانش آموزان» به عنوان شاخصه‌ای مترقی و تقریباً منحصر به فرد (در قیاس با سایر کشور‌های پناهنده پذیر دنیا) مورد توجه قرارگیرد و طی آن دانش آموزان اتباع خارجی به ویژه دانش آموزان تبعه کشور دوست و همسایه (افغانستان) با رویکردی برادرانه و انسان دوستانه در کنار دانش آموزان ایرانی در فضایی آرام و ایمن تحصیل نمایند.

علاوه بر این‌ها دسترسی برابر و عادلانه این دانش آموزان به سایر خدمات آموزشی، فرهنگی – تربیتی، بهداشتی و درمانی، مشاوره‌ی تحصیلی و خانواده و ... از جمله دستاورد‌ها و خدمات نظام آموزشی جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود.

کاهش تعداد دانش‌اموزان مهاجر در مدارس ایران در سال تحصیلی گذشته

نیم میلیون دانش آموز خارجی در مدارس ایران

آمار‌ها حاکی از آن است که حدود نیم میلیون نفر (۴۹۷۵۰۸) دانش‌آموز اتباع خارجی در مدارس داخل و خارج از کشورمان مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد ۴۷۲۳۸۹ نفر از اتباع کشور افغانستان و بقیه اتباع سایر کشور‌ها هستند که در بیش از ۱۶۶۰ مدرسه و ۱۶۶۰۰ کلاس درس کشور ساماندهی شده و مشغول به تحصیل هستند.

جمهوری اسلامی ایران سالانه بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال جهت تحصیل این دانش آموزان عزیز هزینه پرداخت می‌نماید.

این درحالی است که میزان کمک‌های سازمان‌های بین المللی (حدود ۳.۸ درصد) در مقایسه با حجم خدمات متنوع آموزشی و پرورشی جمهوری اسلامی ایران قابل قیاس نبوده است. انتظار می‌رود تا هنگامی که این عزیزان در داخل کشور حضور دارند و از خدمات متنوع و مختلف بهره مند می‌شوند، سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی حمایت‌های خود را توسعه و گسترش دهند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->