افتخارات طلایی هادی رضایی دارنده نشان مشهدالرضا (ع)؛ از معلولیت تا قهرمانی جهانی برگزیده نشان مشهد الرضا (ع) در سال ۱۴۰۲: این رویداد فضایی برای معرفی افراد سرآمد است هوای امروز مشهد، برای گروه‌های حساس ناسالم است (۳ دی ۱۴۰۳) | برای مقابله با آلودگی هوا باید برنامه‌محور پیش برویم افزایش چشمگیر آلاینده‌ها در مشهد | هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۳ دی ۱۴۰۳) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان کلانشهر مشهد صادر شد | مشهدی‌ها ماسک تنفسی بزنند (۳ دی ۱۴۰۳) «کافه بازی»، «کافه علم» و «کافه کارآفرینی» ویژه دختران مشهدی احداث می‌شود شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده است (۲ دی ۱۴۰۳) ناصحی: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) باید در سطح ملی و بین المللی دیده شود نشان مشهد الرضا(ع)؛ فرصتی برای آشنایی نسل آینده با چهره‌های تاثیرگذار اقتصادی مشهد برگزاری اولین نشست کارگروه زیارت شورای عالی استان‌های کشور اختصاص ۱۳۰ تاکسی ون به تاکسیرانی مشهد (۲۸ اذر ۱۴۰۳) یادگارهای کوهسنگی مشهد در دل سازه‌های شهر
سرخط خبرها

دانش بنیان‌های شهری

  • کد خبر: ۱۱۳۸۵۶
  • ۰۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۶
دانش بنیان‌های شهری
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

مدیریت شهری با تنوع، تکثر و پیچیدگی‌های فراوانی در حوزه فرایندی روبه روست. مجموعه گسترده‌ای از «کلان فرآیند، گروه فرایندی، فرایند، فعالیت و گام» برای رسیدن به برنامه‌های سازمانی پیش بینی شده است که هر یک نقش مهمی در تحقق اهداف سیستم دارد.

شهرداری‌ها برای ارائه خدمات به شهروندان در حوزه‌های مختلف فنی، عمرانی، معماری، شهرسازی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، حمل و نقل و ... باید از مجموعه نیرو‌های دانشی و متخصص بهره‌مند باشند و همچنین در همین راستا دانش و فناوری روز را در همه عرصه‌ها به کار گیرند.

شهر‌های دانش بنیان عامل اساسی توسعه ملی هستند. کلان شهر‌ها و جهان شهر‌ها امروز در عرصه رقابتی تنگانگ برای به دست آوردن جایگاه جهانی و منطقه‌ای قرار گرفته اند. این رقابت هنگامی شدت بیشتری می‌یابد که فناوری‌های ارتباطات و اطلاعات و همچنین مواردی مانند اینترنت اشیا، متاورس، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و ... خود را به عنوان پدیده‌های فرامدرن به عرصه خدمات شهری عرضه کرده اند.

برای تحقق این مهم به مجموعه‌های دانش بنیان در حوزه‌های تخصصی شهری نیاز اساسی وجود دارد که بتوانند با به کارگیری دانش روز در زمینه‌های مختلفی که شهرداری‌ها خدمات ارائه می‌کنند سیستم مدیریت شهری را در مسیر نیل به اهداف و توسعه سازمانی یاری نمایند. روش‌های قدیمی توسعه شهری در جهان امروز دیگر کارایی ندارد بر این اساس اقتصاد شهری نوین خصوصا در حوزه درآمد‌های پایدار شهری باید رویکرد‌ها و روش‌های خود را بر پایه علم روز تازه گردانی نماید.

دانش محوری از ارکان پیشرفت و توسعه پایدار شهری است که باید در همه روند‌ها و فرایند‌ها مورد توجه قرار گیرد. ارتباط مؤثر، هدفمند، برنامه ریزی شده و مبتنی بر محصول مدیریت شهری با مراکز آموزشی دولتی و خصوصی، دانشگاه ها، کارخانه‌های نوآوری، پارک‌های علم و فناوری و... از مهم‌ترین اقدامات در این راستا محسوب می‌شوند.

مهم‌ترین عرصه‌هایی که مجموعه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند در چارچوب آن به مدیریت شهری کمک کنند در زمینه برنامه ریزی، حل مسئله، چالش‌های فناوری، صنایع آلاینده، بافت فرسوده، معضلات اجتماعی و ... است.

توسعه شهری دانش بنیان رهیافت و نمونه‌ای از توسعه است که زمینه‌های رقابت و پایداری را در ویژگی‌های مولد، زایشی و افزایشی اقتصاد دانش بنیان شهر دنبال‌ می‌نماید.

شهر دانش بنیان یا توسعه شهری دانش بنیان رهیافت و راهبرد جدید تعامل میان دانش و شهر است که با تولید و فعال سازی چرخه دانش در شهر، فرایند‌های اقتصاد و پیشران توسعه شهری را به منابع اقتصاد دانش بنیان و با ویژگی‌های زایشی و افزایش دانش مرتبط می‌سازد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->