بقائی: در سفر هیئت ایرانی به افغانستان فرصت‌های همکاری تجاری و صنعتی میان دو کشور بررسی شد مأموریت فرستاده ویژه اتحادیه اروپا در امور افغانستان پایان یافت طالبان: در یک هفته، بیش از ۷۶ هزار تُن کالا از طریق راه‌آهن به افغانستان انتقال یافته است هیئتی با هدف بررسی توسعه راه‌آهن خواف - هرات و رفع موانع ترانزیتی به افغانستان سفر کرد (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار (دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴) | ریزش ۱۰ درصدی ارزش افغانی در مقایسه با روز گذشته نتیجه دیدار تیم ملی فوتسال افغانستان و چین طالبان خواستار ادامه کمک‌های بشردوستانه جامعه جهانی برای حمایت از مهاجران افغان شد ایران مدت اعتبار ویزا‌های یک‌بار و دو‌بار ورود را برای اتباع افغانستانی کاهش می‌دهد تاریخ و ساعت بازی تیم ملی فوتسال افغانستان و چین قیمت افغانی به تومان و دلار (یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴) ابراز نگرانی سازمان جهانی بهداشت از افزایش نگران‌کننده فلج اطفال در افغانستان و پاکستان قیمت افغانی به تومان و دلار (یکشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴) تاکید طالبان به مهار ۹۰ درصدی قاچاق از مرز نیمروز به ایران | لزوم توجه به اصل همسایگی در رفتار با مهاجران افغان جشن گل سرخ آخرین تصمیمات ایران در رابطه با اقامت مهاجران افغانستانی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) قطار حامل شکر از طریق خواف–هرات به ایستگاه روزنک افغانستان رسید + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار (سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) نتیجه بازی افغانستان و کره جنوبی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) هجوم ملخ‌های مراکشی به شهر‌های قندوز، بغلان، تخار، سمنگان و بلخ در افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: برنامه‌ای برای افتتاح کنسولگری‌های ایران و افغانستان در فراه و بیرجند نداریم + فیلم سازمان ملل از کشور‌های جهان خواست به پشتیبانی حیاتی خود از افغانستان ادامه دهند
سرخط خبرها

محمدکاظم کاظمی: شعر سرپناه جامعه فارسی زبان بوده و است

  • کد خبر: ۱۱۴۶۴۱
  • ۰۷ تير ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۵
محمدکاظم کاظمی: شعر سرپناه جامعه فارسی زبان بوده و است
نویسنده، شاعر و پژوهشگر افغانستانی گفت: شعر سرپناه جامعه فارسی زبان بوده و است، شعر به نوعی با تاریخ و فرهنگ ما پیوندی دیرینه دارد.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ «محمدکاظم کاظمی» شاعر و پژوهشگر نام آشنای افغانستانی در شب شعر «وطن مهر» که در ادامه برنامه‌های گرامی داشت از روز جهانی پناهنده در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای مهاجران افغانستانی برگزار شد، درباره اهمیت شعر در میان فارسی زبانان و جامعه مهاجر گفت: «شعر از دیرباز برای جامعه فارسی زبان یک سرپناه بوده است و آنها حرف خود را در غالب شعر بیان می‌کردند، آرزو، حماسه و داستان خود را هم در غالب شعر بیان می‌کردند.

وی ادامه داد: شعر به نوعی با تاریخ و فرهنگ ما پیوندی دیرینه دارد، و این ارتباط در عصر حاضر هم بین شعر و جامعه وجود دارد. این یکی از وظایف مهمی است که به عهده شاعران در جامعه است.

کاظمی با ابراز خرسندی از اینکه در هفته‌های اخیر چند مراسم مهم برای مهاجران افغانستانی برگزار شده است گفت: جامعه ما در طول سال‌ها بی‌صدا بوده و کمتر امکان ارائه فعالیت‌های خود را داشته‌اند و به همین دلیل عمدتا شاعران بودند که این وظیفه را برعهده گرفتند. در رابطه با موسیقی، تئاتر و ادبیات داستانی مهاجران نیازمند امکاناتی بودند تا در زیر سایه آنها فعالیت کنند. اما این امکانات یا نبود یا به سختی فراهم می‌شد.

این بیدل شناس معاصر تاکید کرد: به همین دلیل ما می‌بینیم که در دهه‌های شصت و هفتاد، فقط شعر است که بار همه این‌ها را به دوش کشید. همین موضوع مسئولیت شاعران ما را در رابطه با دغدغه‌های هم وطنانشان سنگین کرده است.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروز هنرهای دیگری هم در جامعه مهاجر رشد کرده است. اما شعر همچنان جایگاه خود را در میان مردم دارد و در واقع سرپناه آنها است.

این مراسم با حضور شاعران ایران و افغانستان از جمله محمدکاظم کاظمی، ابوطالب مظفری، زهرا حسین‌زاده، زینب بیات، سلمان نظافت، حمیده میرزاده، حکیم بینش، زهرا رسولی، محمد رضایی، حمید تقدیمی، ساحل رضایی، راحله حسینی و احسان توسلی در بازار بزرگ ملل مشهد واقع در بلوار شهید آوینی مهد برگزار ‌شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->