طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است
سرخط خبرها

محمدکاظم کاظمی: شعر سرپناه جامعه فارسی زبان بوده و است

  • کد خبر: ۱۱۴۶۴۱
  • ۰۷ تير ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۵
محمدکاظم کاظمی: شعر سرپناه جامعه فارسی زبان بوده و است
نویسنده، شاعر و پژوهشگر افغانستانی گفت: شعر سرپناه جامعه فارسی زبان بوده و است، شعر به نوعی با تاریخ و فرهنگ ما پیوندی دیرینه دارد.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ «محمدکاظم کاظمی» شاعر و پژوهشگر نام آشنای افغانستانی در شب شعر «وطن مهر» که در ادامه برنامه‌های گرامی داشت از روز جهانی پناهنده در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای مهاجران افغانستانی برگزار شد، درباره اهمیت شعر در میان فارسی زبانان و جامعه مهاجر گفت: «شعر از دیرباز برای جامعه فارسی زبان یک سرپناه بوده است و آنها حرف خود را در غالب شعر بیان می‌کردند، آرزو، حماسه و داستان خود را هم در غالب شعر بیان می‌کردند.

وی ادامه داد: شعر به نوعی با تاریخ و فرهنگ ما پیوندی دیرینه دارد، و این ارتباط در عصر حاضر هم بین شعر و جامعه وجود دارد. این یکی از وظایف مهمی است که به عهده شاعران در جامعه است.

کاظمی با ابراز خرسندی از اینکه در هفته‌های اخیر چند مراسم مهم برای مهاجران افغانستانی برگزار شده است گفت: جامعه ما در طول سال‌ها بی‌صدا بوده و کمتر امکان ارائه فعالیت‌های خود را داشته‌اند و به همین دلیل عمدتا شاعران بودند که این وظیفه را برعهده گرفتند. در رابطه با موسیقی، تئاتر و ادبیات داستانی مهاجران نیازمند امکاناتی بودند تا در زیر سایه آنها فعالیت کنند. اما این امکانات یا نبود یا به سختی فراهم می‌شد.

این بیدل شناس معاصر تاکید کرد: به همین دلیل ما می‌بینیم که در دهه‌های شصت و هفتاد، فقط شعر است که بار همه این‌ها را به دوش کشید. همین موضوع مسئولیت شاعران ما را در رابطه با دغدغه‌های هم وطنانشان سنگین کرده است.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروز هنرهای دیگری هم در جامعه مهاجر رشد کرده است. اما شعر همچنان جایگاه خود را در میان مردم دارد و در واقع سرپناه آنها است.

این مراسم با حضور شاعران ایران و افغانستان از جمله محمدکاظم کاظمی، ابوطالب مظفری، زهرا حسین‌زاده، زینب بیات، سلمان نظافت، حمیده میرزاده، حکیم بینش، زهرا رسولی، محمد رضایی، حمید تقدیمی، ساحل رضایی، راحله حسینی و احسان توسلی در بازار بزرگ ملل مشهد واقع در بلوار شهید آوینی مهد برگزار ‌شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->