به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر خدیجه میرزایی نجمآبادی، امروز در همایش کشوری مامایی و سلامت زنان که به مناسبت صدمین سال دانشگاهیشدن مامایی ایران، در تالار ابنسینا برگزار شد، اظهار کرد: اولین آموزشهای مامایی در سال ۱۲۹۸ تاسیس شد و از سال ۱۳۴۰ اداره آموزشگاه دانشگاه تهران توسط افراد ایرانی پیش رفت. در سال ۱۳۵۳، اولین دوره چهارساله مامایی در اصفهان و در سال ۱۳۵۵ در مشهد برگزار شد. در حال حاضر مراقبتهای مامایی از سنتی به نوین در حال تغییر است و صرفاً بر ابعاد جسمانی فرد تاکید ندارد، بلکه بر ابعاد روحی و روانی فرد هم کار میشود و تاثیرگذار است.
وی افزود: رویکرد مامایی، جامعهنگر است و ارائه خدمات مامایی به صورت عوامل اجتماعی و فرهنگی است و مهمترین عوامل بر سلامت باروری هستند. مراقبتهای مامایی در حال حاضر تنها بر مادر و کودک خلاصه نمیشود و تاثیر بهسزایی بر خانواده و جامعه دارد. سلامت باروری یکی از نیازهای رسیدن به توسعه پایدار در جوامع است.
این دکتری بهداشت باروری با بیان اینکه «سلامت باروری با ارائه طیف وسیعی از خدمات بهداشتی همراه است»، اظهار کرد: هدف کمک به زنان و خانواده، سلامت مادر، نوزاد، سلامت دوران یائسگی، بهداشت سالمندان، سلامت زنان و مردان و دیگر موارد است. سلامتی مهمترین حق هر فردی است و در این راستا، سلامت مادر از اهمیت ویژهای برخوردار است.
این عضو هیأتعلمی گروه مامایی پرستاری و مامایی دانشگاه علومپزشکی مشهد خاطرنشان کرد: مرگ مادر نه تنها در سلامت کودک خانواده و جامعه، بلکه در بُعد اجتماعی و اقتصادی هم تاثیرات فراوانی خواهد داشت. میزان مرگومیر مادران باردار در ایران و طی سالهای اخیر روند کاهشی خوبی داشته است.
وی تصریح کرد: یکصدمین سال دانشگاهیشدن مامایی در ایران فرصت مناسبی است تا به این موضوع بپردازیم. محورهای همایش در مورد عواملی است که بر سلامت زنان تاثیر دارد. سلامت جنسی، سلامت باروری، اخلاق حرفهای و ارتباطات، مامایی در بحران و بلایای طبیعی از دیگر محورهای این همایش است. کارگاه سلامت جنسی، کارگاه طب مکمل در مامایی و کارگاه خونریزی زایمان از موضوعاتی است که در این همایش بررسی خواهد شد.
میرزایی نجمآبادی با اشاره به اینکه «در حال حاضر با کاهش سریع رشد جمعیت در ایران روبهرو هستیم»، گفت: در این پنل راهکارهایی برای جلوگیری از این اتفاق وجود دارد. حدود دوسوم از مرگهای مادران با مراقبتهای ویژه قابل پیشگیری است.
وی عنوان کرد: مفهوم سلامت باروری و سلامت جنسی با یکدیگر کامل میشود و باید در جامعه به سلامت جنسی هم توجه داشتهباشیم. برنامهریزیهای بهموقع باعث جلوگیری از عواقب اجتماعی مانند طلاق خواهد شد. امیدوارم برگزاری این همایش راهکارهای علمی و عملی برای مامایی کشور داشته باشد.
منبع: ایسنا