دمشق: هیچ توافقی با اسرائیل در کار نیست گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و آفریقای جنوبی سرلشکر موسوی هشدار داد: رژیم اسرائیل در صورت تکرار تجاوز، سیلی محکم‌تر از قبل خواهد خورد سرکنسول ترکیه در مشهد شهادت ایرانیان در حملات رژیم صهیونیستی را محکوم کرد رسانه انگلیسی: حملات هدفمند ایران، اقتصاد اسرائیل را به ورطه سقوط کشانده است پاسخ قاطع و مستدل عراقچی به خانم کالاس درباره مفاد معاهده عدم اشاعه (ان‌پی‌تی) ادای احترام خاخام‌های ساکن انگلیس به شهدای ایرانی و تبریک پیروزی تهران بر رژیم اسرائیل روسیه از توقف ارسال تسلیحات کلیدی آمریکا به اوکراین استقبال کرد گروهان‌های قدس مسئولیت حمله موشکی به شهرک صهیونیستی سدیروت را بر عهده گرفت وزیر خارجه فرانسه علیه ایران تهدید کرد قطر و ایتالیا در تلاش برای دستیابی به توافقی گسترده‌تر با ایران آسوشیتدپرس: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنان در ایران حضور دارند قالیباف: گنبد آهنین در مقابل قدرت موشکی ایران بی اثر شد محسن رضایی: رهبر انقلاب مستقیما عملیات علیه رژیم صهیونیستی را فرماندهی کردند علی لاریجانی: کار گروسی عامل جنایت دشمن شد ترامپ نامزد مسلمان انتخابات شهرداری نیویورک را «دیوانه کمونیست» خواند موضع جدید ترامپ درباره طرح کاهش مالیات‌ها حضور سران قوا در آیین بزرگداشت شهدای اقتدار در مصلی تهران| مقامات در مورد جنگ ۱۲ روزه چه گفتند؟ (۱۱ تیر ۱۴۰۴) تکذیب توقف آموزش زبان روسی در مدارس جمهوری آذربایجان صدای انفجار‌های مهیب در حومه ادلب شنیده شد (۱۱ تیر ۱۴۰۴) آلمان به تعلیق همکاری ایران با آژانس واکنش نشان داد ممنوعیت تردد پرواز‌های عبوری بین المللی در آسمان مرکز و نیمه غربی کشور (۱۱ تیر ۱۴۰۴) وزیر کشور: تاکنون حدود ۴۰۰ هزار نفر از اتباع غیرمجاز به کشورشان بازگردانده شده‌اند (۱۱ تیر ۱۴۰۴) + فیلم جزئیات تیراندازی در گشت امنیتی منطقه تاریک دره همدان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تعلیق همکاری ایران با این سازمان واکنش نشان داد
سرخط خبرها

پایان اعزام زائران حج تمتع| عربستان به سرپرست حجاج ایرانی ویزا نداد

  • کد خبر: ۱۱۵۶۴۸
  • ۱۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۶
پایان اعزام زائران حج تمتع| عربستان به سرپرست حجاج ایرانی ویزا نداد
اعزام زائران حج تمتع کشورمان به پایان رسید. با این وجود، عربستان به دلیل محدودیت سنی اعمال شده در حج سال جاری، برای سرپرست حجاج ایرانی ویزا صادر نکرد.

به گزارش شهرآرانیوز، اعزام زائران حج تمتع کشورمان به عربستان به پایان رسید و ۳۹ هزار و ۶۳۵ ایرانی در قالب ۲۹۶ کاروان از طریق ۱۸ ایستگاه پروازی وارد سرزمین وحی شدند.

امسال عربستان محدودیت سنی برای تشرف به حج تمتع اعمال کرد؛ به طوری که همه زائران باید حداکثر ۶۵ سال داشته باشند. بر همین اساس، از بین بیش از ۷۴ هزار مشمول حج تمتع که در سال ۹۹ با واریز هزینه حج تمتع ثبت‌نام خود را تکمیل کرده و قرار بود امسال به حج تمتع مشرف شوند، ۲۲ هزار نفر به دلیل داشتن سن بالاتر از ۶۵ سال از این سفر معنوی بازماندند.

با صدور ویزای عربستان برای زائران حج کشورمان، اعزام‌ها از ۲۲ خرداد آغاز شد و ۱۳ تیرماه به پایان رسید. با وجود پایان اعزام زائران کشورمان، حجت‌الاسلام سیدعبدالفتاح نواب، نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت امکان تشرف به سرزمین وحی را پیدا نکرد. دلیل حضور پیدا نکردن سرپرست حجاج ایرانی در عربستان، محدودیت سنی از سوی سعودی‌ها اعلام شده است.

این امر در حالی است که قرار بود عربستان برای مسؤولان و عوامل حج تمتع استثنا قائل شود و برخی از عوامل حج کشور‌ها که بیشتر از ۶۵ سال دارند، بتوانند به سرزمین وحی مشرف شوند. حتی در روز‌های گذشته پیگیری‌هایی به این منظور صورت گرفته که به نظر می‌رسد تاکنون نتیجه نداشته است.

اما اکنون با پایان یافتن اعزام زائران به حج تمتع، حجت‌الاسلام نواب در عربستان حضور ندارد و سعودی‌ها ویزا برای سرپرست حجاج ایرانی صادر نکردند و هم‌اکنون حجت‌الاسلام رکن‌الدینی به عنوان جانشین، ولی فقیه در حج و زیارت در خدمت زائران حج کشورمان است.

همه کشور‌ها سرپرست حجاج دارند که وظیفه آن‌ها حفظ امنیت، جان و مال حجاج، نظم‌بخشی به حرکت و توقف آن‌ها، رسیدگی به گمشدگان و جاماندگان، دادن فرصت کافی به حجاج برای انجام مناسک حج و آگاه کردن آن‌ها نسبت به اعمال حج عنوان شده است.

امسال نخستین سالی است که عربستان برای سرپرست حجاج ایرانی ویزا صادر نکرده و محدودیت‌ها را برای عوامل حج نیز اعمال کرده است. البته به گفته یک منبع مطلع، برخی از عوامل حج کشور‌ها با وجود داشتن بیش از ۶۵ سال، امسال برای حج تمتع به سرزمین وحی مشرف شده‌اند!

حجت‌الاسلام نواب متولد ۱۳۳۶ در اصفهان است که تنها چند ماه از ۶۵ سالگی او گذشته است. چرا که بر اساس اعلام سازمان حج و زیارت، افراد متولد ۱۰ تیر ۱۳۳۶ به بعد امکان سفر به حج تمتع را داشتند.

براساس این گزارش، امسال بیش از یک میلیون زائر از کشور‌های مختلف به حج تمتع مشرف می‌شوند که از این بین ۸۵ درصد را زائران خارجی تشکیل می‌دهند. این امر در حالی است که سال گذشته مناسک حج تمتع فقط برای حدود ۱۰ هزار ساکن عربستان برگزار شد و سعودی‌ها به دلیل شیوع کرونا هیچ زائر خارجی نپذیرفتند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->