پایان مأموریت دزد «ضبط و آچار» در خیابان‌های مشهد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) کاظمی عنوان کرد: افزایش ۶۷ درصدی بودجه آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۴ خبر جدید در خصوص واریز معوقات حقوق بالای ۲۰ میلیون تومان بازنشستگان تأمین اجتماعی (۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش شدت وزش باد (پنجشنبه، ۱۷ مهر ۱۴۰۴) شرایط بهره‌برداری مادران شاغل از کاهش سن بازنشستگی چگونه است؟ ناگفته‌های رئیس سازمان بهزیستی از جنگ ۱۲ روزه | روایت اعلام آمادگی ۲۲ هزار پزشک متخصص برای خدمت رایگان در عرض ۲۴ ساعت! درباره مجله «پست و تلگراف» که توسط اداره پست ایران منتشر شده است | اولین نشریه اداراتی ایران مددجویان در راه خانه بخت | آیین اهدای ۳۱۳ سری جهیزیه به زوجین تحت پوشش بهزیستی در خراسان رضوی برگزار شد آیا کودک بدغذا به مکمل نیاز دارد؟ چرا نباید چایی را دوباره گرم کرد؟ شهادت مأمور پلیس مواد مخدر در جاده زاهدان _ نهبندان + (۱۷ مهر ۱۴۰۴) معوقات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه‌زمانی پرداخت می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) | فعلاً خبری از بارش باران نیست نقش کلیدی ژنتیک در درمان کودکان ناکامی در استفاده از موتورسیکلت‌های برقی در ناوگان پستی خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی کشور (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | ورود سامانه بارشی به کشور در اوایل هفته آینده مشهد ۱۰۰۰ پرستار کم دارد | کمبود ۴۰ درصدی پرستار در مراکز درمانی شهر رئیس سازمان بهزیستی کشور: مدارس، کانون جدید فرهنگی و اجتماعی محلات می‌شوند | طرح «سلام»، مقدمه خدمات جدید به اقشار مختلف مردم تشریح اولویت‌های سازمان تأمین اجتماعی | طرح‌هایی برای عبور از ناترازی و توازن مالی در حال اجراست گلایه از  صف‌های طولانی ام آرآی در مشهد  | فقط ۱۹ دستگاه برای چند میلیون نفر هر دمنوشی درمان نیست | هشدار پزشک طب سنتی درباره مصرف خودسرانه دارو‌های گیاهی شربت سرفه ساخت هند کودکان را می‌کشد؛ نخورید! آمار ازدواج و طلاق طی شش‌ماهه نخست ۱۴۰۴ در خراسان‌رضوی | ازدواج اوج گرفت، طلاق عقب‌نشینی کرد مشهد، میزبان اولین مرکز «مهر و گفت‌و‌گو» | اجرای آزمایشی طرح ملی «سلام» در منطقه قاسم‌آباد مشهد + فیلم (۱۷ مهر ۱۴۰۴) بدهی ۷۰ هزار میلیارد تومانی دولت به تأمین‌اجتماعی بابت هزینه درمان | چرا مصوبه سران قوا اجرا نمی‌شود؟ سیگار کشیدن خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد معطلی ۶ماهه بازنشستگان تأمین‌اجتماعی برای دریافت معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ و بیمه تکمیلی آزمون کارشناسان رسمی دادگستری سال ۱۴۰۴ برگزار شد (۱۷ مهر) شهادت مامور مبارزه با مواد مخدر در درگیری با قاچاقچیان مسلح در محور نهبندان - زاهدان (۱۶ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کشف فسیل‌ ۵۰۰ میلیون ساله از مغز یک موجود ۳ چشم!

  • کد خبر: ۱۱۶۳۷۱
  • ۱۹ تير ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۱
کشف فسیل‌ ۵۰۰ میلیون ساله از مغز یک موجود ۳ چشم!
پژوهشگران "دانشگاه تورنتو" در بررسی‌های خود روی یک فسیل‌ 500 میلیون ساله، یک موجود سه چشم را کشف کرده‌اند که به میگو شباهت دارد.

به کزارش شهرآرانیوز، مغز فسیل‌شده موجودی شبیه به میگو با سه چشم که ۵۰۰ میلیون سال پیش در اقیانوس‌ها شنا می‌کرده است، شاید بتواند به تجدید نظر در مورد تکامل حشرات و عنکبوت‌ها کمک کند.

این موجود که "Stanleycaris hirpex" نامیده می‌شود، دو چشم معمولی و یک چشم سوم در وسط سر داشته است. دهان این موجود، دایره‌ای شکل و با ظاهری مهیب همراه با دندان‌های چشمگیر است.

Stanleycaris طی رویداد "انفجار کامبرین" (Cambrian explosion) زندگی کرده است؛ دوره‌ای از تکامل سریع که طی آن، بیشتر گروه‌های اصلی حیوانات در فسیل‌ها ظاهر شدند. این موجود متعلق به شاخه باستانی و منقرض‌شده درخت تکاملی بندپایان به نام "پره‌دندان‌سانان" (Radiodonta) است که با حشرات و عنکبوت‌های امروزی ارتباط دارد.

به رغم ظاهر عجیب و غریب Stanleycaris، محتویات سر آن است که دانشمندان را بسیار هیجان‌زده کرده است. پژوهشگران در بررسی بیش از ۲۵۰ نمونه فسیل‌شده Stanleycaris با قدمت ۵۰۶ میلیون سال، دریافتند که مغز و سیستم عصبی مرکزی هنوز در ۸۴ فسیل حفظ شده است. آن‌ها نشان داده‌اند که مغز Stanleycaris از دو بخش تشکیل شده است که به بررسی تکامل مغز، بینایی و ساختار سر بندپایان کمک می‌کند.

یافتن بافت نرم فسیل‌شده، امری نادر است. بیشتر فسیل‌ها، استخوان یا قسمت‌های سفت بدن مانند دندان‌ها و اسکلت‌های بیرونی را در بر دارند. این در حالی است که مغز و اعصاب از مواد چربی مانندی ساخته شده‌اند که معمولا باقی نمی‌مانند.

"جوزف مویسیوک" (Joseph Moysiuk)، دانشجوی مقطع دکتری "دانشگاه تورنتو" (UToronto) و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: اگرچه مغز‌های فسیل‌شده حاصل از دوره کامبرین، جدید نیستند، اما این کشف به دلیل کیفیت شگفت‌انگیز نگهداری و تعداد زیادی از نمونه‌ها، برجسته است.

وی افزود: ما حتی می‌توانیم جزئیات دقیقی مانند مراکز پردازش بصری را که به چشم‌ها خدمت می‌کنند و آثاری از اعصابی را که به برآمدگی‌ها وارد شده‌اند، تشخیص دهیم. جزئیات آنقدر واضح هستند که گویی به حیوانی نگاه می‌کنیم که دیروز مرده است.

کشف فسیل‌ ۵۰۰ میلیون ساله از مغز یک موجود ۳ چشم!

پژوهشگران در این پروژه نشان داده‌اند که مغز Stanleycaris از دو بخش موسوم به "پروتوسربروم" (protocerebrum) و "دوسربروم" (deutocerebrum) تشکیل شده است. این بخش‌های مغز، سیگنال‌های بینایی و شاخک‌ها را در بندپایان امروزی کنترل می‌کنند.

در بندپایان امروزی مانند ملخ‌ها و سایر حشرات، مغز از سه بخش تشکیل شده است؛ پروتوسربروم، دوسربروم و "تریتوسربروم" (tritocerebrum). تریتوسربروم به "لابروم" (labrum) متصل می‌شود که اطلاعات حسی حاصل از دو لوب دیگر مغز را ادغام می‌کند.

به گفته پژوهشگران، اگرچه تفاوت یک بخش ممکن است این روند را تغییر ندهد، اما در واقع، پیامد‌های علمی بنیادینی دارد. از آنجا که رونوشت‌های مکرر بسیاری از اندام‌های بندپایان را می‌توان در بدن‌های تقسیم‌بندی‌شده آن‌ها یافت، پی بردن به این که بخش‌ها چگونه بین گونه‌های مختلف قرار می‌گیرند، برای درک چگونگی تکامل این ساختار‌ها مهم است.

مویسیوک گفت: این فسیل‌ها به پیوند دادن صفات پره‌دندان‌سانان و سایر بندپایان فسیلی اولیه، با صفات همتایان خود در گروه‌های بازمانده کمک می‌کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->