شرکت متا می‌خواهد برای مصرف برق مراکز داده و هوش‌ مصنوعی‌اش انرژی هسته‌ای بخرد ادوبی اپلیکیشن اندروید فتوشاپ را به‌صورت آزمایشی منتشر کرد بسته‌های ویژه همراه اول ویژه عرفه تا اربعین ۱۴۰۴ + روش فعالسازی بخش زیادی از ثروت ۲۰۰ میلیارد دلاری بیل گیتس برای توسعه آفریقا صرف می‌شود به‌کارگیری پهپادها و هوش مصنوعی برای رصد حریم تهران خبرهایی از دردست‌ساخت‌بودن نسخه چندنفره بازی مرد عنکبوتی چین اولین ربات انسان‌نمای نظافت‌گر هتل را رونمایی کرد + فیلم آیا XChat همان‌قدر که ایلان ماسک ادعا می‌کند امنیت دارد؟ نامه وزارت اقتصاد به رئیس‌جمهور درباره ممنوعیت همکاری داروخانه‌ها با پلتفرم‌های توزیع دارو مایکروسافت قوانین ویندوز ۱۱ برای پورت‌های USB-C را تغییر داد بهرام عکاشه، نخستین استاد زلزله‌شناسی ایران درگذشت NotebookLM: ده نکته طلایی برای استادشدن در ابزار قدرتمند گوگل + راهنما به‌زودی امکان پرداخت با ریال دیجیتال در فروشگاه‌های اینترنتی فراهم می‌شود معرفی بازی Tofu Drifter + دانلود اندروید و IOS هشدار مایکروسافت به کاربران اپلیکیشن Authenticator: رمزهای عبور خود را ذخیره کنید واردات همه برند‌های گوشی همراه آزاد شد (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) شرکت ایکس سرویس پیام‌رسان XChat را برای برخی کاربران فعال کرد نمونه ارتقایافته ماهواره کوثر آماده پرتاب می‌شود واکنش ایلان ماسک به اضافه‌شدن گراک به تلگرام: هنوز قراردادی امضا نشده است! گوگل: برای حل مشکل خالی‌شدن سریع باتری در اندروید اینستاگرامتان را آپدیت کنید!
سرخط خبرها

چهارشنبه (۲۲ تیر ۱۴۰۱)، زمان دیدن بزرگ‌ترین ابَرماه سال را از دست ندهید

  • کد خبر: ۱۱۶۵۳۲
  • ۲۰ تير ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۷
چهارشنبه (۲۲ تیر ۱۴۰۱)، زمان دیدن بزرگ‌ترین ابَرماه سال را از دست ندهید
روز چهارشنبه(۲۲ تیر)، ماه به نزدیکترین فاصله از زمین در سال ۲۰۲۲ می‌رسد.

به گزارش شهرآرانیوز، روز چهارشنبه در ساعت پنج صبح به وقت منطقه شرقی(۱۳:۳۰ به وقت ایران)، ماه به نزدیکترین فاصله خود از می‌رسد و در فاصله ۳۵۷ هزار و ۲۶۴ کیلومتری از سیاره ما قرار می‌گیرد. ۹ ساعت و ۳۸ دقیقه بعد از ماه کامل می‌شود. اگر ماهِ کامل از نظر تئوری تنها یک لحظه طول می‌کشد، اما تغییر ماه برای یک روز یا بیشتر پیش و پس از کامل شدن، نامحسوس است و ماه در این زمانها کامل در نظر گرفته می‌شود.

بنابراین، وقتی شب‌هنگامِ چهارشنبه ماه در آسمان محله شما می‌تابد، این را در نظر داشته باشید که شما به آن نگاه کنید در حقیقت یک ماه کامل نیست، بلکه یک ابرماه رو به زوال است که ساعت‌ها از مرحله روشنایی آن گذشته است.

با این خبر، رادیو و شبکه‌های تلویزیونی مردم را ترغیب می‌کنند که در این زمان از شب بیرون بیایند و منظره «نادر» را بزرگ‌ترین و درخشان‌ترین ماه سال جاری (۲۲) کنند که بیشتر به عنوان «ابر ماه» ۲۰ می‌شود. اما این پدیده کمی بیش از یک دهه قبل برای اکثر افراد ناشناخته بوده است.

اصطلاح ابَرماه از کجا آمده و چگونه انقدر محبوب شده است؟

می‌توانیم از طالع‌شناس ریچارد نول(Richard Nolle) برای ایجاد اصطلاح «supermoon» که به فارسی ابَرماه نامیده می‌شود، تشکر کرد. او برای اولین بار از این واژه در نسخه های مجله Dell Horoscope متعلق به سال ۱۹۷۹ استفاده کرد. این مجله آمریکایی که زمانی خود را "مجله نجومی پیشرو در جهان" می‌نامید، اکنون دیگر چاپ نمی‌شود. نول ابرماه را اینگونه توضیح داد: ماه کاملی که در نزدیکترین فاصله (در حدود ۹۰٪) از زمین در یک مدار معین رخ می‌دهد.

این اصطلاح در سال 1979 مورد توجه قرار گرفت، اما کمتر از 11 مارس 2011 زمانی که زلزله 9.1 ریشتری توهوکو در سواحل شمال شرقی هونشو در ژاپن رخ داد، توجه بسیاری را به خود جلب کرد. هشت روز بعد از این زلزله، یک ابرماه کامل رخ داد و بلافاصله پیشنهاداتی مبنی بر این که آیا اَبَرماه می‌تواند به عنوان محرکی برای زمین لرزه عظیم ژاپن باشد، ارائه شد. یکی از کسانی که این ادعا را مطرح می‌کنند، خود نول و اولین اصطلاح «اَبَر ماه» را در میان رسانه‌های اصلی مورد توجه قرار گرفت.

البته، این نظریه که ماه کامل باعث ایجاد زمین‌لرزه ژاپن در سال ۲۰۱۱ شده است، درست نیست.

 دو موردی که همیشه گفته می‌شود این است که اَبَرماه ۱۴٪ بزرگ‌تر و ۳۰٪ روشن‌تر از حالت عادی به نظر می‌رسد.

با این حال، حقیقت این است که در مقایسه با ماه‌ها در فاصله متوسط ​​از محاسبه و اعلام نمی‌شود، زمین در مقایسه با ماه‌های کامل در دورترین فاصله‌شان از زمین بیان می‌شود.

چنین ادعاهایی معمولاً به نامیدی قابل توجه هستند که می‌توانند به آسمان نگاه کنند و امیدوارند چیزی غیرعادی ببینند. اما افزایش روشنایی ماه به اندازه‌ها نخواهد بود که با چشم غیر مسلح آن را درک کند.

این موضوع تا حدودی برای اندازه ماه نیز صادق است. در حالی که ماه شب‌هنگام چهارشنبه در واقع "بزرگترین ماه کامل در سال ۲۰۲۲" خواهد بود، اما تغییر فاصله ماه برای اکثر ناظرانی که مستقیماً آن را مشاهده می‌کند، به راحتی قابل مشاهده خواهد بود. اگر هنگام طلوع یا غروب آن را تماشا کنند زیرا در این صورت به دلیل خطای دید "بزرگ دیدن ماه" برای مدت کوتاهی قمر زمین از حد معمول ظاهر می‌شود اما باید گفت که ماه چهارشنبه شب معروف شبیه هر ماه دیگری خواهد بود.

 اگر در چهارشنبه شب ابرها مانع شما شدند، نگران نباشید. ابرماه دیگری ماه آینده در روز ۱۱ اوت(۲۰ مرداد) در راه است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->