تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان ماجرای درگذشت متخصص طب اورژانس در مشهد چه بود؟ اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

واکسن مخصوص امیکرون، ایمنی ۶ برابری ایجاد می‌کند

  • کد خبر: ۱۱۷۹۱۲
  • ۲۹ تير ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۵
واکسن مخصوص امیکرون، ایمنی ۶ برابری ایجاد می‌کند
یک متخصص ویروس شناسی بالینی گفت: برکت پلاس نخستین واکسنی است که برای مقابله با سویه امیکرون ویروس کرونا ساخته شده است و اگر به عنوان دز بوستر تزریق شود، می تواند ایمنی خیلی خوبی را ایجاد کند.

به گزارش شهرآرانیوز، ویروس کرونا قریب به ۳ سال است که نوع بشر را درگیر خود کرده و روز به روز به تعداد مبتلا‌ها و تلفات این ویروس در جهان افزوده می‌شود. دانشمندان جهان برای جلوگیری از تلفات این بیماری به اولین و بهترین راه مقابله با آن، یعنی تولید واکسن پرداختند، واکسنی که توانست در برهه‌های مختلف تعداد تلفات را به میزان قابل توجهی کاهش داده و یا از ابتلای شدید آن جلوگیری کند.

جمهوری اسلامی ایران نیز مانند سایر کشور‌ها از نخستین تولیدکنندگان واکسن ویروس کووید ۱۹ بود. واکسنی که توانست اثر بخشی مناسبی در برابر سویه‌های مختلف ایجاد کند. اما این ویروس برای بقای خود جهش‌های متعددی انجام داد. جهش‌هایی که پیچیدگی آن را برای انسان بیش از پیش نمایان می‌کرد.

متخصصان معتقدند هر چند که واکسن توانسته تاکنون تا حد زیادی از تلفات این ویروس جلوگیری کند، اما جهش‌های متعدد آن می‌تواند تا حدی سیستم ایمنی بدن را دور بزند و منجر به بیماری‌زایی شود.

سویه امیکرون آخرین واریانت ویروس کرونا است و دانشمندان جهان عنوان واکسن‌گریزترین سویه را به آن اعطا کرده‌اند. این متخصصان معتقدند باید واکسن‌هایی تولید شوند که مختص این سویه بوده و بر آن اثر گذار باشند.

سازمان بهداشت جهانی نیز بر این مسئله تاکید کرده و به شرکت‌های واکسن ساز توصیه کرده است که بر این نکته توجه ویژه داشته باشند.

واریانت‌های متعدد ویروس کرونا نسبت به نوع اولیه آن متفاوتند

حسین کیوانی متخصص ویروس شناسی بالینی از دانشگاه شربروک کانادا بوده که بیش از ۲۰ سال است در کشور به صورت تخصصی آزمایشگاه ویروس شناسی دارد، معتقد است: بیش از ۲ سال از درگیری انسان با ویروس کرونا می‌گذرد؛ از ابتدا، چون شناختی درباره تغییرات ویروس نبود مطالعات متعدد انجام و تغییرات آن بررسی شد تا واکسن تولید شود. پس از آن نیز مطالعات از سر گرفته شد تا مشاهده شود؛ آیا آن واکسنی که از ویروس اولیه ووهان ساخته شده، اثربخش است یا خیر؟ بعد از آن تغییراتی را در ویروس و جهش‌های مختلف دیدیم که این‌ها در مقاطعی نسبت به ویروس قبلی متفاوت بودند و غالب شدند.

وی می‌افزاید: یکسال پیش نوعی از ویروس کرونا به نام امیکرون در دنیا شایع شد که اکنون سویه غالب جهان است. واکسن‌هایی که در گذشته تزریق شده‌اند، واکسنی هستند که بر اساس ویروس ووهان ساخته شده بودند. در حال حاضر این واکسن‌ها نسبت به سویه امیکرون ایمنی پایین‌تری در حد ۱۰ درصد دارند و علت اینکه امیکرون بسیاری از مردم واکسن زده را نیز مبتلا می‌کند این است که واکسن‌های ویروس ووهان در برابر امیکرون کارایی کمتری دارند.

برکت پلاس می‌تواند ایمنی ۸۰ درصدی ایجاد کند

سازمان بهداشت جهانی در مقاله‌ای که در تاریخ ۱۷ ژوئن ۲۰۲۲ منتشر کرده به صراحت تصریح می‌کند: بر اساس داده‌های موجود، استفاده از واکسن امیکرون، به عنوان آنتی ژن غالب از بابت دز یادآور، می‌تواند برای کسانی که واکیسناسیون خود را بر اساس واکسن‌های قبلی انجام داده اند، مفید باشد.

با توجه به کاهش اثر بخشی واکسن‌های موجود در برابر سویه امیکرون (به دلیل جهش‌های متعدد و افزایش احتمال فرار این ویروس از دستگاه ایمنی بدن) و همچنین توصیه سازمان جهانی بهداشت مبنی بر لزوم به روز رسانی واکسن‌های موجود برای مقابله با سویه‌های جدید، مطالعات بالینی با هدف بررسی اثربخشی واکسن‌های به روز رسانی شده علیه سویه‌ی اومیکرون در سراسر جهان آغاز شد. برکت پلاس نخستین واکسنی است که برای مقابله با سویه امیکرون ویروس کرونا ساخته شده است.

کیوانی با تاکید بر لزوم تزریق واکسن برکت پلاس به عنوان دز بوستر اظهار کرد: خوش بختانه، چون زیر ساخت تولید واکسن در کشور ما وجود دارد دانشمندان با مطالعات متعدد به این نتیجه رسیدند که افراد اگر واکسن اختصاصی امیکرون تزریق کنند ایمنی شان ۶ برابر افزایش می‌یابد.

وی می‌افزاید: متخصصان شرکت گروه دارویی برکت واکسنی به نام برکت پلاس تولید کردند که بر اساس سویه امیکرون است بنابراین از آنجایی که بیشترین موارد ابتلای به کرونا از سویه امیکرون است؛ اگر دز سوم یا چهارم از واکسنی تزریق بشود که از امیکرون ساخته شده، می‌تواند ایمنی را تا ۸۰ درصد افزایش دهد که این میزان، تلفات را تا حد زیادی کاهش داده و در صورت ابتلا علائم خفیف‌تری نشان خواهد داد.

ایجاد زیرساخت‌های تولید واکسن مناسب‌ترین کار ممکن بود

کیوانی معتقد است: این که زیرساخت تولید واکسن را ایجاد کردیم یک کار بسیار ضروری بود. واقعاً اگر این زیرساخت نبود برخی کشور‌ها حتی اجازه ورود واکسن به کشور ما را نیز نمی‌دادند. خوشبختانه این زیرساخت ایجاد شد و ما به راحتی قادریم اگر تغییری در ویروس ایجاد شود که واکسن‌های قبلی اثربخشی نداشته باشند، به تولید واکسن جدید در مقیاس بالا اقدام کنیم.

وی با تاکید بر واکسن جدید شرکت گروه دارویی برکت می‌گوید: خوشبختانه الان تنها واکسنی که در ایران به عنوان واکسن اختصاصی سویه امیکرون ساخته شده همین واکسن برکت پلاس است که اگر به عنوان دز بوستر تزریق شود، می‌تواند ایمنی خیلی خوبی را ایجاد کند.

عوارض واکسن کشته شده بسیار پایین‌تر از سایر پلتفرم‌ها است

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره عوارض واکسن نیز معتقد است: واکسن‌های کشته ممکن است ایمنی‌زایی کمتری داشته باشند، ولی عوارض بسیار کمتری دارند. یک سری واکسن‌هایی هستند که جدیداً استفاده می‌شوند مانند واکسن ام آر ان‌ای یا ناقل‌های ویروسی که برای اولین بار است در جامعه انسانی استفاده می‌شوند و شاید علت مخالفت با واردات واکسن‌هایی مانند مدرنا و فایزر همین مسئله بود که برای اولین بار در انسان استفاده می‌شدند؛ لذا یک تصمیم کاملا درست و علمی بود که جامعه را با آن‌ها واکسینه نکنیم.

وی می‌افزاید: الان هم که تقریباً دو سال از مصرف آن‌ها می‌گذرد  بعضا این عوارض مشهود و مشخص می‌شود.   همچنین اثر بخشی پایین آن‌ها به سایر واکسن‌ها بر ملا شده که اثربخشی آن چنانی نسبت به واکسن‌های دیگر نداشتند.

گفتنی است واکسن کوویران برکت پلاس پس از انجام مطالعات بالینی و ارائه مستندات علمی آن، مجوز مصرف عمومی را از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت کرد. برکت پلاس نخستین واکسنی است که برای مقابله با سویه امیکرون ویروس کرونا ساخته شده است.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->