شهردار مشهد: نمایشگاه بین المللی مشهد متعلق به همه فعالان اقتصادی است زمان صدور مجوز‌های ساختمانی در مشهد از ۱۲۹ به ۶۲ روز کاهش یافت شهردار مشهد مقدس: با خروج زندان مرکزی از بافت شهری، سرانه‌های خدماتی برای شهروندان افزایش می‌یابد شکایت از بوی نامطبوع خودرو‌های تخلیه زباله حوالی پارک خورشید مشهد تکمیل خط انتقال متمرکز آب از شوریجه به مشهد تا پایان تابستان سال ۱۴۰۴ جشنواره «طعم و رنگ پاییزی مشهد» با استقبال گرم شهروندان در حال برگزاری است + فیلم اضافه‌شدن ۱۲ هکتار فضای سبز به سرانه شهری با انتقال زندان مرکزی مشهد شهردار مشهدمقدس: پروژه کلیدی پارکینگ میدان شهدا (توحید) به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۱۵ آبان ۱۴۰۳) طرح «طاهرین»، الگویی برای سبک زندگی معنوی و اصلاح نگرش شهروندان مشهدی | فعالیت ۲۰۰ داوطلب در این طرح توضیحات شهردار مشهد درباره پروژه مشترک آستان قدس رضوی و مدیریت شهری (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از فاز اول پروژه اتصال بولوار امام‌خمینی (ره) به بولوار نماز مشهد در دهه فجر ۱۴۰۳ شهروندخبرنگار | درخواست ایجاد ایستگاه‌های دوچرخه اشتراکی در بولوار هدایت مشهد + پاسخ برپایی بازار سیار صنایع دستی بانوان کارآفرین در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از هفت طرح عمرانی در محدوده حرم مطهر رضوی در آینده‌ای نزدیک خدمات‌رسانی فرودگاه مشهد به حدود ۵ میلیون زائر رضوی در نیمه‌ نخست سال ۱۴۰۳ هوای کلانشهر مشهد برای دومین روز پیاپی «آلوده» است (۱۴ آبان ۱۴۰۳) درباره کوچه «مسجد رانندگان» در خیابان امام‌رضا(ع) مشهد | حکایت «رانندگان» و کوچه‌ای پشت چهنو
سرخط خبرها

وضعیت نامناسب ۱۴۸ واحد سلامت در مشهد

  • کد خبر: ۱۱۹۸۴
  • ۲۵ آذر ۱۳۹۸ - ۰۳:۳۶
وضعیت نامناسب ۱۴۸ واحد سلامت در مشهد
در نشست مشترک شورای اداری شهرستان مشهد با متولیان حوزه بهداشت و درمان مطرح شد
نگار هاشمیان - ساختمان ۱۴۸ واحد سلامت استیجاری با وضعیت ساختمانی نامناسب در شهرستان مشهد فعال است. با توجه به اهمیت سلامت به‌عنوان یکی از شاخص‌های توسعه کشور، شورای اسلامی شهرستان مشهد روز گذشته در جلسه‌ای با حضور مسئولان دانشگاه علوم‌پزشکی و معاون اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم دادگستری به بررسی وضعیت سرانه خدمات بهداشتی در طرح‌های تفصیلی با محوریت شهر مشهد پرداخت. رئیس شورای شهرستان مشهد با تأکید بر شعار «سلامت، محور توسعه» هدف از تشکیل جلسه را توجه به یکی از این نیاز‌های اساسی شهروندان، یعنی حوزه بهداشت و سلامت، دانست و افزود: در تلاشیم تا در آستانه تصویب طرح‌های تفصیلی و قبل از نهایی شدن این موضوع، نیاز‌های حوزه بهداشت را شناسایی و به مشاوران طرح ارائه کنیم. به گفته شهناز رمارم، ۵۶۶ واحد ارائه‌دهنده خدمات بهداشتی و سلامتی در شهرستان مشهد فعال است که از این تعداد ۲۶۰ پایگاه بهداشت و سلامت شهری، ۹۱ مرکز جامع خدمات سلامت شهری در شهر مشهد و ۱۵۶ خانه بهداشت روستایی، ۱۷ پایگاه سلامت روستایی و ۴۲ مرکز جامع خدمات سلامت روستایی فعالیت می‌کنند. وی با بیان اینکه از مجموع ۵۶۶ واحد بهداشتی، ۱۴۸ واحد به‌صورت استیجاری و با وضعیت ساختمانی نامناسب هستند، گفت: مکانی که مردم برای سلامتی خود به آن مراجعه می‌کنند باید حداقل‌های بهداشتی ازجمله نور، تهویه و فضای ساختمانی مناسب را داشته باشد تا احساس ورود به یک دخمه را نداشته باشیم. نایب‌رئیس کمیسیون خدمات‌شهری، بهداشت، سلامت و محیط‌زیست شورای شهر مشهد نیز در این جلسه گفت: با توجه به اینکه درصد میزان واکسیناسیون انجام‌شده در مشهد کمتر از روستا‌های اطراف آن است، این فاصله‌گذاری باعث کاهش بیشتر در این‌باره خواهد شد. علیرضا شهریاری با بیان اینکه عدالت در سلامت به معنی دسترسی یکسان افراد است، گفت: وسیله حمل‌ونقل عمومی در شهر به شکلی نیست که مادر باردار یا نوزاد به بغل به‌راحتی خود را به این مراکز برساند.

نیاز حاشیه به خدمات رایگان بهداشتی
در ادامه این نشست، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم اداره‌کل دادگستری خراسان‌رضوی با اشاره به جمعیت مشهد و حاشیه این شهر گفت: نباید تقسیم‌بندی تعداد خانه‌های سلامت در حاشیه شهر مشهد با بخش مرکزی بر اساس جمعیت باشد؛ زیرا نیازمندی‌های افراد حاشیه شهر به خدمات رایگان بهداشت و سلامت بیشتر است. امیر مرتضوی با بیان اینکه در نقشه تفصیلی شهر مشهد نیز باید به موضوع بهداشت بیشتر از درمان توجه شود، افزود: باید با مشارکت جمعی در کنار هم باشیم و از ظرفیت‌های موجود به نفع مردم استفاده کنیم. به گفته او کاهش آمار مراجعان، زنگ خطری است که در صورت وقوع آن با کاهش هزینه‌های بهداشت، هزینه‌های درمان افزایش خواهد یافت.

نیم‌متر مربع، سرانه فضای درمانی
مدیرکل طرح‌ها و مطالعات فنی و شهری شهرداری مشهد نیز در ادامه با اشاره به طی شدن مراحل پایانی تدوین نقشه جامع جنوب‌غرب شهر مشهد، گفت: محدوده مشهد به ۷ حوزه تقسیم شده و سرانه فضای درمانی در همه شهر نیم‌مترمربع است. ساسان نورین‌مقدم مساحت محدوده جنوب‌غرب را ۵۸۰۰ هکتار دانست و افزود: در وضع موجود، سرانه سلامت در منطقه ۹ و ۱۱ درمجموع ۵/۶۴ هکتار است که باید به ۱۶/۶۵ هکتار افزایش یابد. به گفته وی، کمبود فضای خدمات در جنوب‌غرب مشهد بیش از ۴۱۱ هکتار است که امکان تأمین ۱۹۷ هکتار آن وجود دارد، اما ۲۱۳ هکتار کمبود فضا داریم.
در ادامه این نشست، معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد با اشاره به اینکه امکانات حومه مشهد از داخل شهر بهتر است، گفت: در مشهد به ازای هر ۱۵۰ هزار نفر جمعیت، یک مرکز درمانی جامع سلامت وجود دارد. مهدی قلیان‌اول با بیان شرایط نامناسب ساختمانی در ۱۴۸ واحد سلامت، اظهار کرد: از این تعداد ۵۱ مرکز در مناطق حاشیه شهر و ۹۷ مرکز در مناطق برخوردار است و با وجود جذب ۱۵۰۰ مراقب بهداشتی، فضای فیزیکی لازم برای ارائه خدمت این افراد وجود ندارد. وی پیشنهاد داد: می‌توان چند پایگاه از پایگاه‌های سلامت را که ساختمان نامناسبی دارند، به‌صورت مجتمع درآورد، اما باید مساحت این ساختمان‌ها را بالا برد. «طبق استاندار‌های موجود به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در حوزه زیر پوشش دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد ۲/۷ تخت نیاز است. بر این اساس این دانشگاه با کمبود ۱۸ هزار تخت مواجه است.» قائم‌مقام معاونت درمان دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد نیز در این نشست با بیان این موضوع، افزود: در سرانه سلامت استان هیچ اعتباری برای زائران و اتباع خارجه در نظر گرفته نشده است که در صورت احتساب این تعداد، باید به سرانه سلامت دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد ۵۰ تا ۶۰ میلیارد تومان اضافه شود. رضا حسینی به اهمیت توجه به سرانه سلامت در بودجه زیارت تأکید کرد و درباره نیاز‌های این دانشگاه در حوزه ساخت‌وساز گفت: در تأمین زمین بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی غرب مشهد و همچنین ساخت بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی در زکریا، نیاز به همکاری دیگر دستگاه‌ها وجود دارد.
وی با اشاره به نیاز غرب مشهد به احداث بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی، گفت: طبق استاندارد‌های موجود برای هر یک تخت ۱۰۰ متر مربع بنا و ۱۰۰۰ متر مربع زمین لازم است؛ از این رو برای این بیمارستان ۵۴۰ هزار مترمربع زمین لازم است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->