کاهش چشمگیر بارندگی در ۱۹ استان کشور طی سال آبی جاری کلاس‌های درس دانشگاه‌ها در هفته پایانی سال ۱۴۰۳ مجازی شد راه‌اندازی قطار بین‌المللی تهران - وان (۱۹ اسفند ۱۴۰۳) مصطفی اسدی مدیرکل جدید آموزش و پرورش خراسان رضوی شد + سوابق افزایش هزینه سفر به عتبات عالیات، چالش جدید زائران کمبود ید در زنان باردار و دانش‌آموزان چند استان کشور آزادی ۱۴ زندانی در پی بازدید معاون رئیس جمهور از ندامتگاه زنان تهران تزریق واکسن «روتاویروس و پنوموکوک» برای کودکان رایگان است توصیه‌های وزارت بهداشت درباره خرید زولبیا و بامیه و خرما دستگیری قاتلی که برادر ۱۵ ساله‌اش را در مسجدسلیمان به قتل رساند روزانه بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تراکنش نسخه الکترونیک ثبت می‌شود افزایش ۱۶ درصدی پرواز‌های فرودگا‌ه‌ بین‌المللی مشهد طی سال ۱۴۰۳ خرید برج تجاری و خانه در دبی و اسپانیا، نتیجه اعتماد به مدیران فاسد در پرونده چای دبش رشد ۴۰ درصدی اعتبارات دانشگا‌ها در بودجه ۱۴۰۴ آزمون استخدامی ۱۴۰۴ آموزش و پرورش چه زمانی برگزار می‌شود؟ وضعیت بحرانی ذخایر آبی سدها | کاهش ۴۱ درصدی بارش‌ها در سال آبی جاری معاون میراث‌فرهنگی کشور: به هیچ وجه افزایش قیمت بلیت نداریم معاون بهداشت وزارت بهداشت: ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات در ۸ استان رخ می‌دهد تأکید معاون رئیس جمهور در خصوص لزوم تغییرات فرهنگی در مقابله با خشونت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۹ اسفند ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران تا سه‌شنبه معاون سابق وزیر آموزش و پرورش: ۷۰ هزار مربی کم داریم برای مهار افزایش قیمت بلیت هواپیما نیازمند بازنگری در رأی دیوان عدالت هستیم صادق حسین زاده معاون جدید پرورشی وزارت آموزش‌ و پرورش شد + سوابق اضافه‌کار اجباری پرستاران ممنوع است هشدار سازمان غذا و دارو درباره کیسه‌های چای (۱۹ اسفند ۱۴۰۳) ترمیم آسیب قرنیه با سلول‌های بنیادی افکار مخربی که مقدمه‌ای برای خیانت بین همسران می‌شود | وسوسه‌های یک ذهن نازیبا وزیر آموزش و پرورش: فعالیت‌های آموزشی مدارس تا پایان سال ادامه دارد
سرخط خبرها

زالودرمانی و حجامت مورد تایید وزارت بهداشت است

  • کد خبر: ۱۱۷۵۰
  • ۲۳ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۷
زالودرمانی و حجامت مورد تایید وزارت بهداشت است
مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: زالودرمانی، حجامت و فصد از جنبه درمانی مورد تایید وزارت بهداشت است و در کتاب تعرفه‌های خدمات پزشکی نیز درج شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا شمس اردکانی افزود: این خدمات مورد تایید وزارت بهداشت هستند البته تایید این خدمات در وزارت بهداشت به معنای پوشش بیمه‌ای آن‌ها نیست با این حال خدماتی که مورد تایید وزارت بهداشت باشند، باید تحت پوشش بیمه نیز قرار بگیرند.
وی افزود: به طور کلی تایید یک خدمت به معنای پوشش بیمه‌ای نیست؛ به عنوان مثال زالودرمانی یا حجامت که مورد تایید وزارت بهداشت هستند باید برای پوشش بیمه‌ای از سوی وزارت بهداشت به شورای عالی بیمه پیشنهاد داده شوند و در صورت تصویب در این شورا و تایید دولت، پوشش بیمه‌ای خواهند داشت.
شمس اردکانی ادامه داد: جنبه درمانی این خدمات، یک بحث علمی است، اما از نظر اجرایی وزارت بهداشت اقداماتی مانند زالودرمانی و حجامت را تایید و معاونت درمان وزارت بهداشت نیز آن‌ها را در دفتر خدمات پزشکی ثبت کرده و در کتاب تعرفه نیز قرار گرفته است.
مشاور وزیر بهداشت در امور طب سنتی درباره پوشش بیمه‌ای ویزیت متخصصان طب سنتی نیز گفت: پیشنهاد پوشش بیمه‌ای ویزیت متخصصان طب سنتی به شورای عالی بیمه رفته است و در صورت تصویب در این شورا از سال آینده تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد.
شمس اردکانی گفت: مصوبه شورای عالی بیمه این است که کار‌هایی مثل ویزیت در طب سنتی را احصا کنیم به این شورا اعلام کنیم به همین علت جلسه‌ای با حضور نماینده معاونت درمان وزارت بهداشت و نماینده شورای عالی بیمه تشکیل شد و به دنبال این هستیم که این مشکل را بر طرف کنیم تا از ابتدای سال ۹۹ ویزیت پزشکان متخصص طب سنتی تحت پوشش بیمه قرار بگیرد.
مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت گفت: نرخ ویزیت متخصصان طب سنتی و میزان پوشش بیمه‌ای آن را توسط شورای عالی بیمه مشخص می‌کند و دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت نقشی در تعیین نرخ ویزیت ندارد بعد از بررسی کارشناسی در این شورا و ارائه پیشنهاد به دولت تعرفه ویزیت phd‌های رشته‌های مختلف پزشکی در هیات دولت مشخص می‌شود و به نظر می‌رسد نرخ ویزیت متخصصان طب سنتی نزدیک به تعرفه ویزیت متخصصان داخلی است.
وی افزود: پزشکانی که تخصص طب سنتی را از دانشگاه‌های علوم پزشکی اخذ نکرده اند فعلا تحت پوشش این نرخ گذاری و پوشش بیمه‌ای نیستند، اما باید وضعیت آن‌ها مشخص شود. افرادی که در این حوزه تجربه دارند باید تعیین تکلیف شوند و وزارت بهداشت باید با راهکاری به آن‌ها مجوز فعالیت قانونی بدهد.
شمس اردکانی گفت: هم اکنون حدود ۲۵۰ فارغ التحصیل طب سنتی از دانشگاه‌های علوم پزشکی در کشور داریم که در صورت تصویب شورای عالی بیمه می‌توانند از مزیت پوشش بیمه‌ای ویزیت از سال آینده برخوردار شوند. در مورد کسانی که هنوز صلاحیت آن‌ها تایید نشده است فعلا نمی‌توان در مورد پوشش بیمه‌ای خدمات ویزیت آن‌ها اظهار نظر کرد البته اگر پزشک عمومی باشند خدمات ویزیت آن‌ها نیز تعرفه گذاری خودش را دارد و تحت پوشش بیمه هم قرار دارد.
مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت ادامه داد: پوشش بیمه‌ای تعرفه ویزیت خدمات طب سنتی به کسانی تعلق می‌گیرد که صلاحیت آن‌ها در وزارت بهداشت تایید شده باشد و فعالیت آن‌ها مجوز قانونی داشته باشد.
شمس اردکانی پیش از این گفته بود: در حوزه خدمات سلامت به ویژه طب سنتی به جز پزشکان، افراد دیگری هم هستند که دانش، تجربه و توانمندی دارند از این رو باید چارچوبی طراحی شود که به آنان نیز مجوز بدهند.
وی افزود: نه تنها در ایران بلکه در همه دنیا دخالت در هر امری منوط به داشتن تخصص و مجوز لازم است، هر کس بدون مجوز و تخصص در هر کاری دخالت کند، باید پاسخگو باشد. البته در حوزه سلامت این مساله حساس‌تر است و هیچ کس حق ندارد بدون مجوزی که توسط مراجع ذی صلاح صادر می‌شود در امر درمان و سلامت دخالت کند.
شمس اردکانی گفت: به طور کلی در هر بخش سلامت تعاریفی وجود دارد که چه کسی می‌توانند دخالت داشته باشد، اما در حوزه سلامت فقط پزشک نیست که حق دخالت دارد، در بسیاری جا‌ها افراد دیگری هستند که حق دخالت دارند و معتقدم باید در آینده نزدیک یکی از دستاورد‌های وزارت بهداشت و متولیان نظام سلامت این باشد که به افراد دیگری غیر از پزشکان که لازم است مجوز داشته باشند و می‌توانند در حوزه طب سنتی فعالیت کنند مجوز داده شود و باید برای چارچوب صدور مجوز کار اساسی صورت گیرد.
مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت افزود: به نظر می‌رسد صدور مجوز قانونی برای فعالیت غیرپزشکان توانمند در حوزه طب سنتی می‌تواند برخی چالش‌ها و بحث‌هایی ر ا که در این حوزه وجود دارد، ساماندهی کند.

 

منبع: عصرایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->